Χωρίς εκπλήξεις και προβλήματα η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

ΟΜΑΛΑ κύλησε η χθεσινή πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς δεν υπήρξαν εκπλήξεις και προβλήματα και οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο γενικής παιδείας μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΟΜΑΛΑ κύλησε η χθεσινή πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς δεν υπήρξαν εκπλήξεις και προβλήματα και οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο γενικής παιδείας μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Εκθεση. Το άγχος και η αγωνία των παιδιών για τον εξεταστικό γολγοθά μετριάστηκαν κάπως από τα βατά και αναμενόμενα θέματα. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους γύρω από ένα διασκευασμένο απόσπασμα από τη συλλογή δοκιμίων του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου («Ο σύγχρονος άνθρωπος»), το οποίο αναφέρεται στον ανθρωπισμό. Συγκεκριμένα, το θέμα της έκθεσης ήταν ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα, στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να αναφερθούν σε «φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα ανθρωπιάς στην εποχή μας, αλλά και σε δραστηριότητες, ατομικές και συλλογικές, που αποσκοπούν στον περιορισμό αυτού του ελλείμματος».

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η ανθρωπιά είναι μια έννοια που διδάσκεται στα σχολεία και τα φροντιστήρια, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αξιοποιήσουν όχι μόνο το διδαγμένο υλικό, αλλά και προσωπικά βιώματα. Επιπλέον, οι επιμέρους ασκήσεις ήταν κατανοητές και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ελαφρά διαφορετική άποψη εξέφρασε η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων, που σε σχόλιό της επισημαίνει ότι το θέμα της Εκθεσης περιλάμβανε πολλά και πολυδιάστατα ζητούμενα και «υπάρχει κίνδυνος οι υποψήφιοι να απαριθμήσουν απλώς εκτενείς λίστες φαινομένων και τρόπων αντιμετώπισής τους». Η χθεσινή πρεμιέρα των πανελλαδικών αφορούσε την πλειονότητα των υποψηφίων, δηλαδή, τους αποφοίτους των γενικών λυκείων και της ομάδας Β’ των επαγγελματικών, οι οποίοι αύριο θα εξεταστούν στα υπόλοιπα γενικής παιδείας μαθήματα (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Φυσική, Βιολογία, Ιστορία). Σήμερα στη Νεοελληνική Γλώσσα εξετάζονται οι απόφοιτοι της ομάδας Α’ των ΕΠΑΛ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ