Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Το ζήτημα με το διαβατήριο της Ελίζας

Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, κάποιοι ευρωβουλευτές που εκλέγονται στα σίγουρα ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για τις Βρυξέλλες.

Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, κάποιοι ευρωβουλευτές που εκλέγονται στα σίγουρα ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για τις Βρυξέλλες. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, προτού ακόμα συνειδητοποιήσει ότι εκλέγεται και μάλιστα στις πρώτες θέσεις του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου (κάποιες φορές στην καταμέτρηση πέρασε και πρώτη), δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Συγγρού να ετοιμαστεί γιατί αναχωρεί Δευτέρα πρωί για την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί θα γίνει στους νέους ευρωβουλευτές μια πρώτη ξενάγηση στα κατατόπια των Βρυξελλών αλλά και ενημέρωση για τα καθήκοντά τους. Οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές θα παραμείνουν έως την Πέμπτη και στη συνέχεια θα επιστρέψουν ώστε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες για τη μετακόμισή τους.

Εγιναν ωστόσο όλα τόσο γρήγορα που η Ελίζα δεν πρόλαβε να ανανεώσει το διαβατήριό της, το οποίο έληξε πριν από μία εβδομάδα, και έπεσε θύμα της… γραφειοκρατίας. Επειδή ακόμα η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να είναι και επισήμως ευρωβουλευτής δεν της έδιναν βεβαίωση για να καταφέρει να βγάλει διαβατήριο με διαδικασίες εξπρές. Ετσι εξέδωσε καινούργια ταυτότητα και θα ταξιδέψει χρησιμοποιώντας αυτό το έγγραφο.

Σκληρή κόντρα

Πολιτική αντιπαράθεση για το αποτέλεσμα των εκλογών υπήρξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την παιδική πορνογραφία. «Δεν άκουσα καμία κυβέρνηση που ήρθε δεύτερη στις ευρωεκλογές να υποβάλλει παραίτηση» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Τα «χλιαρά, ανόρεχτα χειροκροτήματα απέναντι σε έναν υπουργό μίας κυβέρνησης που είναι ήδη παρελθόν» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η αγωνία της Εύας

Η χαρά της Εύας Καϊλή μετατράπηκε σε αγωνία όταν είδε το όνομά της να μένει εκτός Ευρωβουλής και να περνά πρώτος ο Ν. Ανδρουλάκης. Δεν έχασε την ψυχραιμία της και έγραψε στο facebook: «Ετσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν γίνει, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες. Εχουμε δουλειά μπροστά μας. Εδώ μπορείτε να δείτε να αθροίζονται σιγά σιγά τα αποτελέσματα. Προς το παρόν η μισή Ελλάδα έχει καταμετρηθεί».

*Θερινά τμήματα προβλέπουν κοινοβουλευτικοί παράγοντες προκειμένου να αποφορτιστεί το πολιτικό κλίμα. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν ακόμα και από τις αρχές Ιουνίου, έλεγαν στη Βουλή. Οριστική απόφαση θα πάρει σήμερα η διάσκεψη των προέδρων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...