Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Ερρικα Μπρόγιερ: Ερως ανίκατε στα μάτια του Βουτσά

Η Ελληνίδα Τζέιν Φόντα μιλάει για τον άνδρα της ζωής της και κάνει φλας μπακ στο κινηματογραφικό παρελθόν της

Υπήρξε από τις πιο ωραίες παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου, παραμένει μέχρι σήμερα άκρως γοητευτική και κάλλιστα θα μπορούσε να αποσπάσει τον τίτλο της Ελληνίδας… Τζέιν Φόντα. Η Ερρικα Μπρόγιερ, του θρυλικού διδύμου των αδερφών Μπρόγιερ, μιλάει στην «Espresso» για το λαμπερό κινηματογραφικό της παρελθόν αποκαλύπτοντας άγνωστα περιστατικά πίσω από τις κάμερες. Δίνει την… ευχή της στον μεγάλο έρωτα της ζωής της και πατέρα της κόρης της Σάντρας, τον Κώστα Βουτσά, με τον οποίο είναι σήμερα καλοί φίλοι, για τη σχέση του με την Αλίκη Κατσαβού, καθώς, όπως λέει, «η αγάπη της και οι περιποιήσεις της τον έχουν αναζωογονήσει». Παράλληλα μοιράζεται τα μυστικά της ομορφιάς της με τους αναγνώστες της «Εspresso» αποκαλύπτοντας πως τρώει κρέας μία φορά στους δύο μήνες και χρησιμοποιεί άφθονο μέλι και κανέλα στη μαγειρική της.

Η πολυτάλαντη Ερρικα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν ο Ελληνας εξ Αλεξανδρείας ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), που είχε σπουδάσει δικηγόρος (συγγράμματα του υπάρχουν μέχρι σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ η μητέρα της ήταν Αυστριακή. Η Ερρικα, όπως και η αδερφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους προκειμένου να κάνουν καριέρα, καθώς ήταν πιο εύηχο και… καλλιτεχνικό. Οι δυο τους άρχισαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961, ενώ ένα χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά, στην ταινία «Οταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Πολύ σύντομα έγιναν το θρυλικό ντουέτο και η μια πρόταση έπεφτε μετά την άλλη. Η Ερρικα Μπρόγιερ αποτέλεσε λαμπερό ζευγάρι της εποχής με τον Κώστα Βουτσά. Οι δυο τους παντρεύτηκαν και απέκτησαν μια κόρη, τη Σάντρα, που σήμερα ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω η show woman δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε άγνωστα περιστατικά, κυρίως ευτράπελα, που συνέβησαν είτε σε θεατρικές παραστάσεις είτε στον κινηματογράφο. «Είχαν συμβεί πολλά πίσω από τις κάμερες και την αυλαία. Θυμάμαι πως με τους συναδέλφους μου, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί, τους αγαπούσα και μ’ αγαπούσαν, υπήρχε αλληλοσεβασμός» λέει με νοσταλγία και μας αποκαλύπτει:
«Οσο για τα απρόοπτα; Είχαμε πολλά, ειδικά όταν εμφανιζόμουν με την αδερφή μου, τη Μαργαρίτα. Σε ένα από όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής μας σε μια ταινία, έπρεπε να φύγουμε από το πλάνο για… μισό δευτερόλεπτο, να βγάλουμε τις φούστες μας και να μπούμε ξανά. Της αδερφής μου όμως δεν της βγήκε η φούστα, είχε κολλήσει και τελικά δεν εμφανίστηκε με το κορμάκι που φορούσε από μέσα».
Ομως τα… παράξενα περιστατικά του διδύμου δεν σταματούν εδώ. «Μια άλλη φορά χορεύαμε μαζί. Εγώ φορούσα άσπρο φόρεμα και η Μαργαρίτα, επειδή ήταν η “σκιά” μου, φορούσε μαύρο. Ανοίγει η αυλαία και τελευταία στιγμή τής έχει σπάσει το λουράκι στο παπούτσι. Ξεκινάμε να χορεύουμε και η «σκιά” μου έτρεχε από πίσω μου… κουτσή. Γέλασαν ο μαέστρος, ο κόσμος και οι συντελεστές, και έκλεισε η αυλαία».

Οταν ήταν αδερφή της Ρένας στην «Παριζιάνα»

Η Ερρικα Μπρόγιερ ήταν η όμορφη αδερφή της… Πελαζί, της Ρένας Βλαχοπούλου δηλαδή στην ταινία «Η Παριζιάνα», ένα μέρος της οποίας είχε γυριστεί στη Μύκονο. Στο πλευρό των δύο γυναικών, μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου: Χρόνης Εξαρχάκος, Κώστας Καρράς, Βαγγέλης Σειληνός, Δημήτρης Καλλιβωκάς. Ομως η σκερτσόζα Ρένα κατάφερε να κάνει έξαλλο τον σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη με τα καμώματά της.
«Το κοστολόγιο του συνεργείου ήταν πολύ ακριβό τότε, γιατί είχε έγχρωμο φιλμ και δεν γινόταν να υπάρχουν κενά. Η Ρένα είχε πάει για ψάρεμα με έναν κάτοικο του νησιού και ρεύματα τους είχαν πάρει τη βάρκα στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να αργήσει να επιστρέψει. Οταν επέστρεψε, ήταν με τα μαλλιά ανακατεμένα, κόκκινη από τον ήλιο, και του λέει: “Ορίστε, ήρθα, μίλησέ μου”. Ο Δαλιανίδης, έξαλλος, της έλεγε “φύγε να μη σε βλέπω”».

«Μου αρέσουν οι ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή»

Η show womαn δηλώνει ότι δεν της λείπουν καθόλου ο κινηματογράφος και το θέατρο, αφού περνάει όμορφα κάνοντας βόλτες. «Βγαίνω καθημερινά. Πάω στην αδερφή μου, στην κόρη μου και βλέπω τις φίλες μου. Κάνω κάποια μικροταξιδάκια, αφού η αδερφή μου μένει βόρεια, η κόρη μου νότια κι εγώ στο κέντρο, όμως μου αρέσει».
Παρ’ όλα αυτά βλέπει πολύ κινηματογράφο και θεατρικά έργα της σεζόν προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Οσο για την επιστροφή στη μεγάλη οθόνη λέει: «Ο Γιάννης Σμαραγδής κάνει ωραίες δουλειές και οι ταινίες του μου αρέσουν. Αν ήταν για κάποιο guest, θα το έκανα για τη νέα του ταινία, που έχει θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη, γιατί ξέρω ότι θα είναι κάτι το προσεγμένο».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ο Κώστας βρήκε τον άνθρωπό του»

Οσοι τούς ξέρουν καλά λένε πως η Ερρικα Μπρόγιερ και ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας τους και του γεγονότος ότι βρίσκονταν στην αρχή της καριέρας τους (δουλεύοντας πάρα πολύ για να πετύχουν τους στόχους τους) δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον γάμο τους. Αν είχαν γνωριστεί αργότερα, όταν και οι δύο ήταν ήδη φτασμένοι, μπορεί να μην είχε γραφτεί «τέλος» στη σχέση τους. «Γι’ αυτό και δίνω μια συμβουλή στα νέα παιδιά, να μην παντρεύεστε πολύ νέοι» λέει η χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Μιλώντας για το τι ήταν εκείνο που την τράβηξε στον Βουτσά λέει: «Το χιούμορ και το ότι ήταν έξυπνος και χαριτωμένος». Πάντως μη σας προϊδεάσει το μπλουζάκι που φοράει στη φωτογράφιση τονίζοντας «είμαι πολύ καλή για τον πρώην μου» για τη σημερινή σχέση με τον πάλαι ποτέ σύζυγό της. «Είμαστε πάρα πολύ φίλοι. Καμιά φορά βγαίνουμε μαζί και συναντιόμαστε συνήθως με την κόρη μας, τη Σάντρα, σε διάφορα μέρη. Τον αγαπώ πάρα πολύ ως φίλο μου και ως πατέρα του παιδιού μου» λέει η Ερρικα. Για τον λόγο αυτόν δεν θα μπορούσε παρά να χαρεί για την ευτυχία του ερωτευμένου με την Αλίκη Κατσαβού Κώστα. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ο Κώστας Βρήκε έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζει. Περνάνε πολύ ωραία μαζί, τον φροντίζει, νοιάζεται γι’ αυτόν και συμπτωματικά είναι μικρότερή του. Το ότι νοιάζεται τόσο είναι και αυτό που τον έχει ανανεώσει πολύ».

Τα (διατροφικά) μυστικά της ομορφιάς της για κορμί-λαμπάδα

Υπήρξε χορεύτρια με ζηλευτό σώμα, όμως και σήμερα η Ερρικα Μπρόγιερ διαθέτει κορμί-λαμπάδα. Το μυστικό της; Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο τη βοηθάει να διατηρεί την καλή φυσική κατάσταση, την ελαστικότητά της, ενώ την προφυλάσσει από τους πόνους των οστών.

Εχει κάνει εκπληκτικό… ντουέτο με τον personal trainer Ακη Κουζούπη, ο οποίος έχει βρει στην Ερρικα την ιδανική μαθήτρια, αφού ως ειδική στον χορό ξέρει από πειθαρχία και έντονη γυμναστική. «Μου αρέσει που πηγαίνω στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, το οποίο είναι μόνο για γυναίκες, γιατί ο Ακης είναι πολύ καλός στη δουλειά του».
Συμπληρωματικά, η Ερρικα προσέχει τη διατροφή της. Θέλοντας μάλιστα να μοιραστεί τα μυστικά της ομορφιάς της με τους αναγνώστες της «Εspresso» μάς αποκάλυψε πως το αλάτι είναι κομμένο από το μενού της, κρέας τρώει μία φορά στους δύο μήνες και προτιμά πολλά λαχανικά, μακαρόνια, ρύζι. Εχει προσθέσει πολύ μέλι και κανέλα στη διατροφή της, πίνει πάνω από 3-4 μπουκάλια νερό την ημέρα, το πρωινό της εδώ και πολλά χρόνια είναι ένας ελληνικός καφές και ένα γιαούρτι με μέλι. Οι ποσότητες που τρώει είναι μικρές και προτιμά τα τακτικά γεύματα.
Οσον αφορά την περιποίηση του σώματός της, όπως μας λέει, δεν επιλέγει ακριβές κρέμες για πρόσωπο και σώμα, φτιάχνει φυσικές μάσκες από γιαούρτι και φαρμακευτικά σκευάσματα. Περπατάει πολύ, περνάει καλά με την παρέα της και αυτό την αναζωογονεί.

Τεριάννα Παππά 
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...