Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ντου ληστών στο μουσείο του Α. Πάλλη

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την εισβολή στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί, όπου ακινητοποίησαν τον φύλακα και διέρρηξαν δύο κοντέινερ

Μια πολύ περίεργη ληστεία που έγινε στο ιδιωτικό μουσείο όπλων του εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της επενδυτικής τράπεζας FB, σήμανε συναγερμό στην Ασφάλεια Αττικής αλλά και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία!

Οπως είναι γνωστό, τόσο στο σπίτι του Α. Πάλλη όσο και στον μουσειακό χώρο που διατηρεί στην περιοχή του Κορωπίου είχαν γίνει προ μηνών ενδελεχείς έλεγχοι από την Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των ερευνών για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Τότε είχε κατασχεθεί μεγάλο μέρος του οπλισμού -μουσειακός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου εφοπλιστή- προκειμένου να εξεταστεί από τους ειδικούς.

Το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 22.30, τρία άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, πλησίασαν το κουβούκλιο του νυχτοφύλακα του μουσείου και τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου. Στη συνέχεια οι άγνωστοι τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον κλείδωσαν μέσα στο καμαράκι που χρησιμοποιεί ως φυλάκιο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν ανενόχλητοι προς τον χώρο όπου βρίσκονται κοντέινερ κλειδωμένα με λουκέτα, τα οποία ανοίγουν με κωδικούς. Με συσκευή οξυγόνου οι δράστες έκοψαν τα λουκέτα δύο εξ αυτών και άρχισαν να φορτώνουν τη λεία τους σε ένα κλειστό όχημα τύπου κλούβας. Οταν ολοκλήρωσαν τη ληστρική επιδρομή, εξαφανίστηκαν από την περιοχή αφήνοντας δεμένο τον νυχτοφύλακα του μουσείου.

Στις 6.00 το πρωί ο φύλακας κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο ανδρών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η υπόθεση θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, εξαιτίας και των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής που είχαν προηγηθεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο φύλακας του μουσείουείπε στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς πως μάλλον οι κουκουλοφόροι ήταν αλλοδαποί -κατά πάσα πιθανότητα Αλβανοί- λόγω του τρόπου ομιλίας τους. Οσο για τα αντικείμενα που άρπαξαν οι άγνωστοι, από την πρώτη στιγμή των ερευνών οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με ανθρώπους της Αντιτρομοκρατικής, που τους διαβεβαίωσαν πως όλα τα λειτουργικά όπλα που υπήρχαν στο μουσείο, παλιάς και νέας τεχνολογίας, είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχαν κλειδωθεί σε άλλο κοντέινερ και είχαν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες της επιδρομής άρπαξαν παλιά στρατιωτικά έπιπλα, λάβαρα, αντικείμενα ιστορικής σημασίας και ίσως μικρό αριθμό παλιών, μη λειτουργικών όπλων. Επειτα από αυτές τις διαπιστώσεις την έρευνα για τη ληστεία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...