Αυτά διδάσκονται για την Ελλάδα τα Αλβανόπουλα

Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο Αλμπα της εκτύπωσης των βιβλίων,

 Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο Αλμπα της εκτύπωσης των βιβλίων, αξίζει να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές των αλβανικών σχολείων.

Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται -μεταξύ άλλων- ότι η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο “αιμοσταγείς” Ελληνες πραγματοποίησαν “εθνοκάθαρση” στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά. Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει επίσης πως έχει ίδιο… DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ολα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα himara.gr.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας» οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η βορειοδυτική Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ