Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αρχίζει το ματς

Με Βραζιλία αλλά και Τζένιφερ Λόπεζ η αποψινή έναρξη (23.00) του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

Η μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε! Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το (20ό) Παγκόσμιο Κύπελλο, αρχίζει απόψε (23.00, NΕΡΙΤ) με το ματς της οικοδέσποινας Βραζιλίας κόντρα στην Κροατία, που θα διεξαχθεί στην Corinthians Arena του Σάο Πάολο.
Ολα λοιπόν είναι έτοιμα για τη σέντρα που θα δοθεί από την… Τζένιφερ Λόπεζ! Η διεθνούς φήμης (εκρηκτική) ποπ τραγουδίστρια θα συμμετάσχει, όπως ανακοίνωσε η FIFA, στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ και αναμένεται να καταπλήξει τα πλήθη, μια και θα ερμηνεύσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης «We Are One» μαζί με τον ράπερ Πίτμπουλ και τη Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Κλαούντια Λέιτε.

Η ποδοσφαιρική αυλαία σηκώνεται δεύτερη φορά στη Βραζιλία, που φιλοξενεί Μουντιάλ έπειτα από το 1950 και γίνεται η πέμπτη χώρα που το διοργανώνει δις (μετά την Ιταλία, το Μεξικό, τη Γαλλία και τη Γερμανία). Ο παράγοντας έδρα για τους «καριόκας» μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός, αφού το τρόπαιο έχει καταλήξει 16 φορές σε χώρα από την ίδια ήπειρο με τη διοργανώτρια, ενώ σε 6 περιπτώσεις η οικοδέσποινα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στον δρόμο για το έκτο

Η Βραζιλία καλείται να υπερασπιστεί την τιμή της κατακτώντας τον 6ο τίτλο και προλαβαίνοντας ομάδες όπως η Ισπανία, που έγραψε ιστορία το 2010, καθώς έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της γηραιάς ηπείρου που πανηγύρισε εκτός Ευρώπης. Πάντως στο φετινό Μουντιάλ συμμετέχουν όλες οι χώρες των οποίων οι εθνικές ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο από τους πρώτους αγώνες, το 1930, δηλαδή η Αργεντινή, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουρουγουάη (και φυσικά η Ισπανία και η Βραζιλία).

Το ατελείωτο ποδόσφαιρο αναμένεται με αγωνία, με τις γνωστές σε κάθε διοργάνωση αδικίες να ελαχιστοποιούνται, χάρη στην τεχνολογία της γραμμής τέρματος που θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά. Η Goal Line Technology, που θα βοηθήσει τους διαιτητές στο αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, καθιερώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών ετών.

Οι 64 αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν σε 12 βραζιλιάνικες πόλεις, ενώ σημειώνεται ότι θα λάβουν μέρος 736 ποδοσφαιριστές και 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Υπενθυμίζεται ότι δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ η αυλαία θα πέσει στις 13 Ιουλίου.

«Είμαστε μεγάλη ομάδα»

Η πρεμιέρα της Εθνικής μας πλησιάζει και άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Κολομβία. «Είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να πιστεύουμε στη νίκη, είμαστε μεγάλη ομάδα και θα το αποδείξουμε. Εχουμε δουλέψει πολύ με τον προπονητή μας στην επίθεση της Κολομβίας και θα πάρουμε αποτέλεσμα» τόνισε ο Κώστας Μανωλάς στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Μέταλλο»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας υποστήριξε από την πλευρά του: «Είμαστε διαφορετικές ομάδες με την Κολομβία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά. Η Κολομβία θα πρέπει να βρει τρόπο να μας βάλει γκολ, κάτι που νομίζω πολύ δύσκολα θα κάνει, κι εμείς θα βάλουμε ένα και θα κερδίσουμε. Η ομάδα έχει το ίδιο μέταλλο και έχει μεγαλώσει, πρέπει όλοι να το αποδεχθούν. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που μας έδωσαν οι παλιότεροι».

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Σάντος συνεχίζει τις δοκιμές προκειμένου να καταλήξει στην καλύτερη 11άδα. Το βασικό του δίλημμα παραμένει σχετικά με το ποιον από τους Μήτρογλου – Γκέκα θα χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση χρησιμοποίησε με την ομάδα των βασικών τον Γκέκα, όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...