Η απάντηση του Βίλλυ Παναγιωτίδη στο δημοσίευμα της «Espresso»

Με μια λακωνική έγγραφη δήλωση ο εφοπλιστής Βίλλυ Παναγιωτίδης έδωσε χθες τη δική του απάντηση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso», το οποίο αποκάλυπτε ότι βρέθηκε στον δρόμο, καθώς δεν επένδυσε το μερίδιο που του αναλογούσε στη ναυτιλιακή εταιρία του, αντίθετα με όσα είχε συμφωνήσει με τους Αμερικανούς επενδυτές.

Το αποτέλεσμα ήταν πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες να εισβάλει ένας «στρατός» από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του και να βγάλει στο πεζοδρόμιο όλο το προσωπικό, ενώ δεκαπέντε εργαζόμενοι απολύθηκαν επιτόπου… «Επειτα από σχετική συνεννόηση με τους μετόχους, αποφάσισα τη διακοπή της επιχειρηματικής μου σχέσης με την Excel Maritime Holding Company LLC. Ως εκ τούτου, μετά την πώληση του μετοχικού μεριδίου που κατέχει η οικογένειά μου, ανακοίνωσα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας, η οποία κι έγινε αποδεκτή από τους μετόχους» αναφέρει ο κ. Παναγιωτίδης και καταλήγει: «Στο εξής, συνεχίζεται δυναμικά η παρουσία μου στον κλάδο της ναυτιλίας με την ανάπτυξη ιδιωτικού στόλου της οικογένειάς μου».

Στην ανακοίνωσή του πάντως ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης 27 Μαΐου έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του στην Κηφισιά, αλλά και γιατί δεν έδωσε το «παρών» στην παγκόσμια γιορτή της ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια, που έγιναν μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του εφοπλιστή, «εκείνη την ημέρα απλώς πήγαν οι νέοι ιδιοκτήτες για να εγκατασταθούν, με κάποια μέλη της προσωπικής τους φρουράς» τόνισε.

Ερωτώμενος για τις απολύσεις σημείωσε: «Επρόκειτο για γραμματείς και προσωπικό του κ. Παναγιωτίδη». Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν γνώριζαν ότι θα απολύονταν ή εκδιώχθηκαν άρον άρον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι ο εφοπλιστής ήταν εξαφανισμένος εκείνη την ημέρα από προσώπου γης, ενώ δεν εμφανίστηκε και στα Ποσειδώνια, ο ίδιος άνθρωπος τόνισε: «Βρισκόταν στην Αμερική με την οικογένειά του, καθώς ήθελε να παρευρίσκεται στην αποφοίτηση του γιου του».

Γιούλη Σταρίδα

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ