Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η Αφροδίτη της Κύπρου

Α. Δωρίτη: Εκλεψε την παράσταση στην ορκωμοσία της κυβέρνησης και την καρδιά του Γιάννη Πλακιωτάκη

Η υπουργοποίηση ήταν οικογενειακή υπόθεση για αρκετά από τα νέα μέλη της κυβέρνησης, γι’ αυτό και θέλησαν να μοιραστούν τη χαρά τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που τους συνόδεψαν στην τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το αυστηρό πρωτόκολλο που θέλει τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να προσέρχονται ασυνόδευτοι χαλάρωσε αναγκαστικά, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το παραβίασαν. Ετσι οι υπεύθυνοι εθιμοτυπίας του Κάρολου Παπούλια επέτρεψαν πρώτη φορά σε συζύγους και παιδιά να παραστούν στη σάλα όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή και να παρακολουθήσουν από μια απόσταση, συγκινημένοι, τους δικούς τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν κυβερνητικό πόστο.

Χέρι χέρι

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τη μνηστή του έκανε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Οι δυο τους πέρασαν χέρι χέρι την πύλη του προεδρικού μεγάρου και έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο νέος υφυπουργός Εργασίας και η αγαπημένη του Αφροδίτη Δωρίτη, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ετοιμάζονται να ανέβουν σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας και δεν κρύβουν τον έρωτά τους. «Το γεγονός ότι επιλέξαμε να εμφανιστούμε μαζί αυτή την τόσο σημαντική στιγμή τα λέει όλα» μας είπε ο μέχρι πρόσφατα εργένης πολιτικός από το Λασίθι, που χάρισε την καρδιά του στην πανέμορφη Αφροδίτη της Κύπρου.

Η μέλλουσα σύζυγος του νέου υφυπουργού Εργασίας είναι επιχειρηματίας (ο πατέρας της έχει εργοστάσιο) και κατάγεται από τη Λεμεσό της Κύπρου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια από κοινούς γνωστούς, καθώς η Αφροδίτη γεννήθηκε και ζει με τους γονείς της στην Αθήνα.

Το… πράσινο φως

Ερωτας κεραυνοβόλος, που δοκιμάστηκε ωστόσο και πέρασε και μια προεκλογική διαδικασία για να τον επισφραγίσει . Την έγκριση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πάντως την έχει πάρει εξαρχής ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς του τη γνώρισε από το πρώτο διάστημα σε μια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και ο πρωθυπουργός τούς ευχήθηκε τα καλύτερα.

«Η Αφροδίτη με στηρίζει. Κατεβαίνει στην Κρήτη, με βοηθάει και με εμπιστεύεται» λέει ο Γιάννης Πλακιωτάκης και αποκαλύπτει στην «Espresso της Κυριακής» πως την ημέρα του ανασχηματισμού ήταν δίπλα του, όταν έλαβε το πολυπόθητο τηλέφωνο αναφορικά με την υπουργοποίησή του. «Επειδή γενικά είναι συγκρατημένη, προσπαθούσε να με προετοιμάσει για τα… χειρότερα, αν και μέσα της πίστευε ότι κάτι καλό θα γίνει» λέει χαμογελώντας. Φορώντας ένα κομψό μαύρο φόρεμα τον συνόδεψε την ημέρα της ορκωμοσίας, ενώ στον προθάλαμο του προεδρικού μεγάρου άρχισε να δέχεται κι εκείνη διπλά συγχαρητήρια από τους υπουργούς και τις συζύγους τους. Με τη σύζυγο του Μάκη Βορίδη, τη Δανάη, έδειχναν να έχουν μια πιο στενή σχέση, καθώς τα δύο ζευγάρια κάνουν στενή παρέα.

Ιπτάμενες θυγατέρες για το χατίρι του μπαμπά που έγινε υπουργός

Η είδηση της υπουργοποίησης του Γιώργου Ορφανού δεν άφησε ασυγκίνητα τα παιδιά του, που πήραν την πρώτη πτήση από το εξωτερικό για να βρεθούν στο πλευρό του σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της πολιτικής του καριέρας.

Η κόρη του Ηρώ, που εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στο Οσλο, βρήκε τρόπο να είναι εγκαίρως στην Αθήνα για να φιλήσει τον μπαμπά της και να του ευχηθεί καλή επιτυχία. Το ίδιο έκανε και η μικρότερη κόρη του Γεωργία, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Λονδίνο και κάνει παράλληλα μεταπτυχιακό στο εταιρικό δίκαιο. «Δεν θα μπορούσαμε να μην τα αφήσουμε όλα για να είμαστε δίπλα σου» του είπαν και του ευχήθηκαν «μπαμπά, να πετύχεις, να τα καταφέρεις, γιατί η πατρίδα μας χρειάζεται στήριξη».

Ο γιος του Δημήτρης, που εργάζεται επίσης ως μηχανολόγος μηχανικός στο Οσλο, δεν πρόλαβε την ορκωμοσία, αλλά ήταν «παρών» στην τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Μακεδονίας. Οσο για τη σύζυγό του, όπως μας λέει ο υπουργός χαμογελώντας: «Τριάντα δύο χρόνια είμαστε μαζί και είναι απορίας άξιον πώς έχει αντέξει».

Η στιλιστική επιλογή της Γκερέκου που έκανε τα φλας να αστράψουν

Σε αυτήν την κυβέρνηση γεγονός είναι πως έστω και σε μικρό βαθμό η γυναικείες παρουσίες αυξήθηκαν. Τις εντυπώσεις ωστόσο έκλεψε ακόμη μία φορά η Αντζελα Γκερέκου. Η Κερκυραία πολιτικός, σικάτη όπως πάντα, εμφανίστηκε στην ορκωμοσία με λευκό κοστούμι και πράσινο μεταξωτό πουκάμισο, και ήταν εκείνη που οι περισσότεροι συνάδελφοί της θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί της αμέσως μετά την τελετή. Βέβαια είχαν να αντιμετωπίσουν τον στενό της συνεργάτη πλέον και υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, ο οποίος με το γνωστό του χιούμορ διεκδικούσε να είναι ο αποκλειστικός συνομιλητής της νέας υφυπουργού.

Μπορεί ακόμα οι αρμοδιότητες να μην έχουν καθοριστεί, ωστόσο η κ. Γκερέκου έχει ήδη στη φαρέτρα της μια σύντομη πλην όμως εποικοδομητική θητεία επτά μηνών, όπως λένε οι συνεργάτες της, ως υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Τότε βέβαια είχε αναλάβει το κομμάτι του τουρισμού και πήρε πρωτοβουλίες για την άρση του καμποτάζ της κρουαζιέρας, την αδειοδότηση υδατοδρομίων και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Kikas’ news

Μια φωτογραφία από τα παλιά δημοσίευσε ο Σπύρος Βούγιας, με αφορμή τη έναρξη του Μουντιάλ. Ο πρώην υπουργός ανέβασε στο facebook ένα στιγμιότυπο με τον ίδιο στο Μαρακανά, γράφοντας πως είναι έτοιμος να δώσει ανταπόκριση για το Μουντιάλ. Μόνο που, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, τον προδίδει η ανελέητη φωτογραφία του 2003, όταν επισκέφτηκε το Ρίο για να «προσκυνήσει» στον ναό του ποδοσφαίρου.

Από τις πρώτες ώρες της γνωριμίας τους αναπτύχθηκε μια οικειότητα μεταξύ του πρωθυπουργού και του νέου «τσάρου της οικονομίας». Αυτό διαπίστωσαν τα μέλη της κυβέρνησης -παλιά και νέα- στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Κάποια στιγμή μάλιστα ο πρωθυπουργός πήρε το κινητό του και έδειχνε κάποια από τα μηνύματα που έλαβε στον Γκίκα Χαρδούβαλη. Κάποιοι εικάζουν πως ήταν SMS που επικροτούσαν την επιλογή του για το πιο δύσκολο κυβερνητικό πόστο.

Κλήση από τον Αντώνη Σαμαρά περίμεναν τόσο ο Αρης Σπηλιωτόπουλος όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ωστόσο, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, και τα δύο στελέχη που έδωσαν τη μάχη στην τοπική αυτοδιοίκηση θα αξιοποιηθούν στο μέλλον. Με ποιον τρόπο, παραμένει ακόμη άγνωστο.

Κατερίνα Γκίκα
Φωτό: Δ. Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...