Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Καυτά μοντέλα σε μια extra large συσκευασία!

Οι γυναίκες που, με όπλα τις ζουμερές καμπύλες τους, αποδεικνύουν πως η ζυγαριά δεν έχει θέση σε fashion shows και στις ιλουστρασιόν σελίδες editorial μόδας

Ξεπεράστε τη λέξη «χοντρή»! Οι καμπύλες είναι υγεία! Με αυτό το σύνθημα τα μοντέλα που δεν είναι size 0, αλλά size 14 ανεβαίνουν γεμάτα αυτοπεποίθηση πάνω στην πασαρέλα και αποκαλύπτουν περίτρανα ότι τα ρούχα αναδεικνύονται περισσότερο όταν το γυναικείο σώμα είναι πράγματι θηλυκό, και όχι αδύνατο.

Το βασικό που επιτυγχάνουν όμως δεν είναι τόσο η προώθηση των ενδυμάτων όσο η τόνωση της αυτοπεποίθησης των εκατομμυρίων γυναικών που έχουν πειστεί ότι το skinny look είναι φυσιολογικό και απογοητεύονται καθώς -παρά τις προσπάθειές τους- δεν μπορούν να το υιοθετήσουν. Στον κόσμο της μόδας φαίνεται ότι υπάρχει μόδα και σε ό,τι αφορά τα ίδια τα μοντέλα! Επειτα από πολλές δεκαετίες όπου στις πασαρέλες περπατούσαν μονάχα «ανορεξικά» μοντέλα, πλέον αυτά έχουν αρχίσει να μοιάζουν «ντεμοντέ» και τη θέση τους έχουν αρχίσει να παίρνουν καλλονές με πιο ζουμερές καμπύλες.

Η νέα τάση 

«Ο όρος “plus size” είναι άδικος γιατί ουσιαστικά αφορά γυναίκες με καμπύλες» δήλωσε προ καιρού η κόρη του ηθοποιού Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Χέιλι, η οποία πρωταγωνίστησε στη φετινή εβδομάδα μόδας «Pulp» στο Παρίσι που απευθύνεται στις «plus size» γυναίκες. «Ελπίζω μια μέρα επιδείξεις όπως η σημερινή να χαίρουν τον ίδιο σεβασμό» πρόσθεσε η νεότερη κόρη του «Ιππότη της Ασφάλτου», που ανήκει στο size 14, το μέγεθος που φορά μια μέση γυναίκα.

«Δεν είναι απαραίτητο να είσαι αδύνατη για να είσαι σέξι» τόνισε από την πλευρά της η Κέλι Σιμπάρι, το πρώτο «plus size» μοντέλο που βρέθηκε στο εξώφυλλο του αντρικού περιοδικού «Penthouse Forum» στην ιστορία των 40 ετών του. «Δεν βρίσκουν όλοι ελκυστική την κλασική πορνοστάρ με το αδύνατο σώμα, το μεγάλο στήθος και τα ξανθά μαλλιά.

»Για κάποιους αυτό το μοντέλο μπορεί να είναι τρομακτικό ή ακόμα και αποκρουστικό. Το σημαντικό για να είναι μια γυναίκα ελκυστική δεν έχει να κάνει με το μέγεθός της, αλλά με την αυτο-αγάπη και την αυτοεκτίμησή της». Ακόμα και η «βίβλος της μόδας» έχει παραδεχτεί τη νέα υπεροχή των εύσωμων μοντέλων. Για το εξώφυλλο της «Vogue» έχουν ποζάρει η Αμερικανίδα Ασλεϊ Γκράχαμ, την οποία έχει προτιμήσει ακετές φορές για τις διαφημιστικές καμπάνιες της και η γνωστή εταιρία τζιν ενδυμάτων Levi’s, αλλά κα ιη Αυστραλή Ρόμπιν Λόλεϊ, η οποία το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον οίκο Ralph Lauren. Ηταν την ίδια χρονιά που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού «Elle» η Αμερικανίδα Τάρα Λιν, η οποία μάλιστα απέσπασε από τους συντάκτες του περιοδικού τον τίτλο «The Body», τον οποίο κρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή η Ελ Μακφέρσον.

«Αντιπροσωπεύει απόλυτα αυτό που θα μπορούσαν να έχουν ως ρεαλιστικό πρότυπο οι γυναίκες» ανέφερε χαρακτηριστικά το άρθρο του περιοδικού.

Ενα από τα πρώτα «plus size» μοντέλα που παρέλασαν στην πασαρέλα επώνυμου οίκου μόδας είναι η Βέλβετ ντ’ Αμούρ. Ηταν το 2007, όταν η Αμερικανίδα καλλονή συμμετείχε χωρίς ίχνος ανασφάλειας δίπλα σε «size zero» μοντέλα στην καλοκαιρινή επίδειξη του Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Εκτοτε δεν έχει σταματήσει να προωθεί τη στροφή… μεγέθους στη βιομηχανία της μόδας, ενώ εκδίδει και το δικό της περιοδικό «VolUP2», που απευθύνεται αποκλειστικά σε αναγνώστες οι οποίοι δεν έχουν αψεγάδιαστα σώματα. Στο ίδιο κοινό απευθύνεται και το blog που ίδρυσε η Τες Μάνστερ. «Το Plus Size Life βοηθάει τις γυναίκες με τις πιο ζουμερές καμπύλες να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους με μεγαλύτερο σεβασμό» εξήγησε η Καλιφορνέζα καλλονή.

Το συμβόλαιο

Μεγάλης εκτίμησης στον κόσμο της μόδας χαίρει και η Βρετανίδα Σάφι Καρίνα, που υπέγραψε συμβόλαιο για να γίνει το «πρόσωπο» του πρώτου πρακτορείου «plus size» μοντέλων. Το Curve Project London απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ, ό,τι μέγεθος κι αν έχουν, ενώ προσφέρει σεμινάρια αυτοπεποίθησης και σε καθημερινές γυναίκες που τη στερούνται…

Μήνυμα από Μπιγιονσέ για τα τέλεια πρότυπα 

ΤΗ ΔΙΚΗ της προσπάθεια ευαισθητοποίησης των γυναικών απέναντι στα άπιαστα πρότυπα που λανσάρει η μόδα έκανε μέσα από το τελευταίο άλμπουμ της η Μπιγιονσέ.

Η 32χρονη τραγουδίστρια, που αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες νεαρά κορίτσια, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι η εμμονή με το τέλειο σώμα έχει γίνει αιτία να νοσεί η ψυχή πολλών γυναικών.

Το τραγούδι φέρει τον τίτλο «Pretty Hurts» (Η ομορφιά βλάπτει) και περιλαμβάνει στίχους όπως «Η τελειότητα είναι η αρρώστια όλου του έθνους / Δεν μπορείς να διορθώσεις όμως αυτό που δεν βλέπεις / Είναι η ψυχή αυτή που χρειάζεται επέμβαση / Κανένας γιατρός ή φάρμακο δεν μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο / Ο πόνος είναι μέσα σου / Και κανείς δεν μπορεί να σε απελευθερώσει από το σώμα σου».

Οχι τυχαία, στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού, που έχει σκηνοθετήσει η ελληνικής καταγωγής Μelina Matsukas, η Μπιγιονσέ υποδύεται μία μις ομορφιάς που συμμετέχει σε διαγωνισμό καλλιστείων και υποβάλλεται σε σκληρή -σχεδόν απάνθρω-
πη- προετοιμασία με στόχο το στέμμα.

Αφρ. Ραυτοπούλου 

 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...