Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Big deal για τις «ελληνικές Βερσαλλίες»

Το «παλάτι» του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τσακίρη στο Παλαιό Ψυχικό πουλήθηκε αντί 18.000.000 ευρώ! Aγνωστος ομογενής ο νέος ιδιοκτήτης

Eνα από τα πιο εμβληματικά σπίτια-παλάτια του Παλαιού Ψυχικού, της παλιάς οικογένειας της ναυτιλίας Τσακίρη, άλλαξε χέρια. Σύμφωνα με την αγορά του real estate, πρόκειται για big deal, καθώς βγήκε στην αγορά για 18.000.000 ευρώ, τα οποία πρόσφερε Έλληνας του εξωτερικού, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί -καθώς δεν το επιθυμεί- και το γνωρίζει μόνο η μεσίτρια Μαρία Κοντού.

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Πρόκειται για τη γνωστή και πολύ δυναμική Ελληνοαμερικανίδα μεσίτρια των Sotheby’s Aμερικής και των Christie’s Ελλάδας, οι οποίοι εκπροσωπούνται στην Αθήνα από την οικογένεια Πλουμή. Άλλωστε το γεγονός έκανε γνωστό η ίδια η Μαρία Κοντού μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook.

Το μοναδικό αρχοντικό, που βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, αγγίζει τα 1.100 τετραγωνικά μέτρα, σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων. Εκεί κατοικεί μέχρι σήμερα η Πάολα Βαγιωνή -πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τσακίρη– με τις τρεις κόρες τους, καθώς ο εφοπλιστής τής το είχε παραχωρήσει μετά το συναινετικό διαζύγιό τους, πριν από χρόνια, διατηρώντας μαζί της άριστες σχέσεις, καθώς λατρεύει τις κόρες του.

1900xxs 2

Ευτυχισμένες στιγμές

Πρόκειται για το πατρικό σπίτι-παλάτι του Κωνσταντίνου Τσακίρη, στο οποίο μεγάλωσε με πολλή αγάπη, παντρεύτηκε, έζησε με τη σύζυγό του και γεννήθηκαν οι κόρες τους. Το σπίτι ανήκε στον πατέρα του, τον άρχοντα Γιάννο Τσακίρη, ο οποίος το παραχώρησε στον γιο του και εκείνος με τη σειρά του στις τρεις κόρες του και στην πρώην σύζυγό του, η οποία φημολογείτο ότι ήταν και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Υπόδειγμα μητέρας, η γλυκιά, απλή και low profile Πάολα Βαγιωνή, κόρη του παλιού βιομηχάνου Βαγιωνή και της δυναμικής επιχειρηματία Μάιρας Στασινοπούλου-Βαγιωνή, μετά το διαζύγιό της αφοσιώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της και αργότερα ασχολήθηκε με την αδελφή της Ναταλί, στην επιχείρηση που δημιούργησε η μητέρα τους Μάιρα με τα προϊόντα Fresh Line, που σήμερα πωλούνται στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.

Τα «white party»

Τα τελευταία χρόνια η Πάολα Βαγιωνή διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο στον χώρο της τέχνης και της γλυπτικής, καθώς όχι μόνο κατάφερε και αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, αλλά η πρόσφατη έκθεσή της -εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία- προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον στο Χιούστον, όπου εκτείθενται τα έργα της. Στη μυθική βίλα πάντως, που παρέπεμπε σε γαλλικό παλάτι λόγω της τεχνοτροπίας της και της εσωτερικής διακόσμησης με σπάνιες αντίκες και έργα τέχνης, είχαν διοργανωθεί μοναδικές βραδιές απίστευτου γούστου και χλιδής.

Ξεχωρίζουν σημαντικά γεγονότα, όπως οι δεξιώσεις για τις βαπτίσεις των θυγατέρων Βαγιωνή, πολλά πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, αλλά και garden parties στον τεράστιο κήπο, με αποκορύφωμα το «white party», όπου όλα είχαν στολιστεί στα λευκά. Στην ιστορική βίλα, την οποία η γλύπτρια Πάολα Βαγιωνή είχε παραχωρήσει σε φίλους της στιλίστες και εικαστικούς για editorial μόδας, την παράσταση κλέβουν οι τοιχογραφίες, τα σπάνια μάρμαρα και οι σκαλιστοί τοίχοι.

1900xxs 3

Οι παλαιότεροι πάντως του εφοπλιστικού lobby θυμούνται τον πάτερ φαμίλια Γιάννο Τσακίρη να κάθεται στο γαλλικού τύπου σκαλιστό γραφείο του και να συνομιλεί με φίλους του, αλλά και με τον αδελφό του Βάκη και την κομψότατη νύφη του Φρίντα Τσακίρογλου.

Ο αστικός μύθος πάντως που κυκλοφορεί, μόλις ανακοινώθηκε η πώληση, λέει ότι στα εγκαίνιά της τον ιδιοκτήτη του οικήματος Γιάννο Τσακίρη συνεχάρη καλός του φίλος για το υψηλό του γούστο, λέγοντάς του μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Μα, δεν πρόκειται για σπίτι, αλλά για τις ελληνικές Βερσαλλίες».

Από το τιμόνι της εταιρίας και την προεδρία του Πανιώνιου στο διαζύγιο που συζητήθηκε!

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης είναι πρόεδρος και διευθυντής της Paradise Gas Carriers, αλλά και πρόεδρος της εταιρίας Τεχνικής Διαχείρισης Paradise Navigation SA. Σπούδασε αεροναυπηγός μηχανικός στο Imperial College του Λονδίνου και υπηρέτησε ως υπολοχαγός αλεξιπτωτιστών στον Ελληνικό Στρατό.

Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε τον έλεγχο της επιχείρησης της ιστορικής οικογένειάς του, αυξάνοντας, το 1977, τον στόλο σε επτά πλοία. Υπήρξε πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος, ενώ την εποχή της προεδρίας του είχε δηλώσει: «Δεν ήρθα στον Πανιώνιο για να κερδίσω χρήματα, αλλά επειδή είχα το μικρόβιο του οπαδού. Δεν είναι σκοπός μου να κερδίσω από τον Ιστορικό. Ευτυχώς βγάζω αρκετά χρήματα από τις επιχειρήσεις μου».

Οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν επαναστάτη που έχει δικά του πιστεύω και οράματα, με ευαισθησίες, του οποίου ο λόγος είναι συμβόλαιο.

Τα τελευταία χρόνια ο πάντα γοητευτικός και πετυχημένος άντρας απέχει από την κοσμική ζωή και τα φλας, καθώς την εποχή της προεδρίας του στον Πανιώνιο, του διαζυγίου του με την Πάολα Βαγιωνή και της νέας σχέσης του με τη καλλονή Σορίνα Λαζάρ οι παπαράτσι τον κυνηγούσαν παντού, ιδιαίτερα στη Μύκονο, όπου περνούσε τα καλοκαίρια στη θαλαμηγό του «Panther2», την οποία αργότερα πούλησε. Την τελευταία του κοσμική εμφάνιση -μακριά από τα φλας- μας λένε φίλοι του ότι την πραγματοποίησε τον Οκτώβριο στο Μονακό, στη βάπτιση της κόρης του φίλου του Ζαννή Φραντζέσκου.

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης είναι γόνος μίας από τις ιστορικότερες οικογένειες του προηγούμενου αιώνα με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το Σουδάν. Η ενασχόληση της οικογένειας με τη ναυτιλία άρχισε το 1963. Την αρχή έκαναν τα αδέλφια Bάκης και Γιάννος Τσακίρογλου.

Ο Γιάννος (πατέρας του Κωνσταντίνου) ήταν εκείνος που άλλαξε το επίθετό του από Τσακίρογλου σε Τσακίρης. Η δραστηριότητά τους έγινε μέσω του γραφείου Purvis, το οποίο διατηρούσε ο γαμπρός τους και ένα από τα παραδοσιακότερα ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας, ο Αχιλλέας Φραγκίστας.

Την εποχή εκείνη διαχειρίζονταν έναν στόλο που αποτελούνταν από 10 φορτηγά πλοία, τα περισσότερα τύπου Liberty, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 85.000 τόνων. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η έδρα των επιχειρήσεων Τσακίρη μεταφέρθηκε στον Πειραιά. Το 1996 ο Γιάννος Τσακίρης διαχώρισε τα επιχειρηματικά του συμφέροντα από τον αδελφό του Βάκη και τον ανιψιό του, δίνοντας το τιμόνι στον γιο του Κωνσταντίνο.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...