Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Προσπαθούν να προλάβουν το μπλακάουτ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ

Με τον φόβο των διακοπών ρεύματος ζουν οι καταναλωτές, καθώς 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού και οι αρμόδιες Αρχές δίνουν μάχη ώστε να αποτραπεί το απευκταίο ενδεχόμενο του μπλακάουτ.

Η αγωγή

Σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο να εκδικαστεί η αγωγή της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ, ωστόσο το ζήτημα για εκατομμύρια νοικοκυριά είναι αν θα έχουν ηλεκτρικό ή όχι. Ο διαχειριστής του συστήματος διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέο πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπής της ηλεκτροδότησης ανά περιοχή. Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ (210-6241860), η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο, και από την ιστοσελίδα deddie.gr.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το πρόγραμμα διακοπών είναι εντελώς ενδεικτικό και μπορεί να μεταβληθεί τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορά. Επίσης συνιστά την αποφυγή χρήσης των ασανσέρ καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποφευχθούν εγκλωβισμοί.

Αιτία των διακοπών είναι η έλλειψη επαρκούς ηλεκτρικής ενέργειας, που προκαλείται από την απεργία. Μάλιστα ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε ότι λείπουν 5,2GW και για τον λόγο αυτό κήρυξε το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (πορτοκαλί συναγερμός).

Η επιστράτευση των απεργών μπαίνει στην… πρίζα

Προς την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, που κινείται υπό το καθεστώς του φόβου των μπλακάουτ. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας το στίγμα τού πώς θα αντιδράσει η κυβέρνησή του.

Για το ζήτημα της πολιτικής επιστράτευσης οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους συνδικαλιστές και με την αντιπολίτευση και, κυρίως, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της επιστράτευσης τάχθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει θέμα ΔΕΗ, υπάρχει θέμα ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει προσωπικά υπεύθυνο τον κ. Τσίπρα για οποιαδήποτε δολιοφθορά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Η Σοφία Βούλτεψη εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνει τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ για εσωκομματικούς λόγους, δηλαδή προκειμένου να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο για ένα ζήτημα μέσα στο κατακερματισμένο κόμμα του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...