Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

«Φακελάκι» πριν πιάσει το νυστέρι!

Καρδιοχειρουργός διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού ζήτησε από ασθενή το ποσό των 1.500 ευρώ

Στα παλιά του τα παπούτσια είχε γράψει τον όρκο του Ιπποκράτη ένας γνωστός καρδιοχειρουργός που απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 1.500 ευρώ από έναν ασθενή του που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, αφού κινδύνευε η ζωή του, προκειμένου να τον χειρουργήσει, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα του έδινε εξιτήριο από το νοσοκομείο!
Ο γνωστός γιατρός και διευθυντής κλινικής στον Ευαγγελισμό συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την καταγγελία που έκαναν ο αγανακτισμένος ασθενής και οι συγγενείς του.
Ο ασθενής είχε εισαχθεί εσπευσμένα τις προηγούμενες ημέρες στην καρδιοχειρουργική μονάδα του δημόσιου νοσοκομείου, έπειτα από έμφραγμα που είχε υποστεί. Οι θεράποντες ιατροί είχαν γλιτώσει τη ζωή του στο… παρά πέντε, ωστόσο διέγνωσαν ότι χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης by-pass.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς, το χειρουργείο ανέλαβε να κάνει ο διευθυντής της μονάδας, ο οποίος -χωρίς ίχνος ευαισθησίας- ζήτησε από τον άτυχο άνδρα το ποσό των 1.500 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του έδινε εξιτήριο και θα τον χειρουργούσε στο… άγνωστο μέλλον!

Η σύλληψη
Συγγενής του ασθενούς κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, με αποτέλεσμα να προσημειωθούν τα πρώτα 500 ευρώ, τα οποία έδωσε στον γιατρό μια γυναίκα αστυνομικός η οποία εμφανίστηκε ως συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς. Ο γιατρός συνελήφθη με το «φακελάκι» στα χέρια μέσα στο γραφείο του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν άλλα 350 ευρώ, προερχόμενα επίσης από «φακελάκι», που φέρεται να του είχε δώσει λίγο νωρίτερα άλλος ασθενής του. Για τα χρήματα αυτά ισχυρίστηκε ότι ήταν δικά του και σκόπευε να πληρώσει λογαριασμούς!
Στην κατοχή του γιατρού, ο οποίος έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτές οι σημειώσεις περιλαμβάνουν ονόματα γιατρών και υπαλλήλων του νοσοκομείου αλλά και χρηματικά ποσά τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας που θα διεξαχθεί από τις Αρχές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καρδιοχειρουργός βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών. Τον περασμένο Μάιο ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος τον είχε καταγγείλει δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομά του, καθώς ζητούσε από ασθενή με καταγωγή από την Εύβοια το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει, τη στιγμή μάλιστα που η ζωή του ανθρώπου βρισκόταν σε κίνδυνο.

Στο… χειρουργείο
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο εν λόγω γιατρός είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για τη δραστηριότητά του σχετικά με τα «φακελάκια». Αστυνομικοί της Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν πραγματοποιήσει έρευνες με σκοπό την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του, πλην όμως δεν στάθηκε δυνατόν, καθώς ο καρδιοχειρουργός χρησιμοποιούσε ένα απλό κόλπο. Τα «φακελάκια» που ζητούσε από τους ασθενείς του απέφευγε να τα παραλαμβάνει στο γραφείο του, αλλά τα έπαιρνε λίγο προτού μπει στο χειρουργείο, εκεί δηλαδή όπου δεν είναι καθόλου εύκολη η πρόσβαση για οποιοδήποτε άλλον, εκτός από τους γιατρούς!
Με αυτό το απλό κόλπο κατάφερνε να τη γλιτώνει, αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε λάβει υπόψη του την παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται»!

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...