Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Στη φυλακή και ο Κασιδιάρης

Κρίθηκε μέσα σε 75′ επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων

Την προσωρινή κράτηση του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισαν οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την απολογία του για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διήρκεσε μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο. Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής κρίθηκε επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων και η απόφαση πυροδότησε συνθήματα κατά πολιτικών, δικαστών και δημοσιογράφων από τους περίπου εκατό οπαδούς του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 24 σελίδων σκεπτικό της προφυλάκισης του κ. Κασιδιάρη γίνεται εκτενής αναφορά στα «δύο λειτουργικά πυροβόλα όπλα, τα οποία διέθετε χωρίς την κατά νόμο απαιτούμενη άδεια και τα οποία είχε μετασκευάσει και τροποποιήσει», σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται με όπλα ή βίντεο στο οποίο πυροβολεί, καθώς και με σωρεία περιστατικών στα οποία ο βουλευτής της Χ.Α. φέρεται να αντέδρασε βίαια. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα των βίαιων εκρήξεών του καταγράφονται το τηλεοπτικό επεισόδιο με το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη και το επεισόδιο στην Κρήτη, όταν απευθυνόμενος σε επικεφαλής αστυνομικών Αρχών είπε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξουν και νεκροί».

Πριν μπει στο Εφετείο

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για δύο όπλα, εκ των οποίων το ένα ανήκει νόμιμα στον ίδιο και το άλλο στον πατέρα του, τόσο στην απολογία του όσο και στο έγγραφο σημείωμα παροχής εξηγήσεων που κατέθεσε στις ανακρίτριες, αλλά και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προτού εισέλθει στο Εφετείο γύρω στις 9.30 το πρωί. Είναι ενδεικτικό ότι ανέφερε χαρακτηριστικά «σας μιλάω τώρα, γιατί μετά δεν ξέρω…». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε «φαιδρή» την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής κι επισήμανε: «Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη. Αν στο ποσοτικό στοιχείο (σ.σ. των μόλις δύο όπλων) προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μια εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε πυροβολισμός έχει… ταυτότητα “Κασιδιάρης”, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας. Κάθε φυσίγγι έχει την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω “διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης”». Επίσης, ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το ένα όπλο το κατείχε νόμιμα ο πατέρας του με κυνηγητική άδεια, ενώ το δεύτερο ο ίδιος και το χρησιμοποιούσε αποκλειστικά για σκοποβολή.

Ο δικηγόρος για την απόφαση

Αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ο δικηγόρος του Νίκος Αντωνιάδης χαρακτήρισε «πρωτοφανές δικαστικό έγκλημα» την προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ καταφέρθηκε κατά του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου, ο οποίος -όπως τόνισε- «απαξίωσε τη διαδικασία και δεν υπέβαλε καμία ερώτηση», καθώς είχε προαποφασίσει τη θέση του. Λίγο μετά τις 3.00 μ.μ και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Ηλίας Κασιδιάρης μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς θα κρατηθεί στην ίδια πτέρυγα όπου βρίσκονται και ο γ. γ. του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ι. Λαγός και Χ. Παππάς. Ο κ. Αντωνιάδης ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη μόλις προ ολίγων 24ωρων, καθώς μέχρι πρότινος τον εκπροσωπούσε ο Παύλος Σαράκης.

Εννέα έως τώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στον Κορυδαλλό

Εφτασαν τα εννέα τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, μετά τη χθεσινή προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την ποινική μεταχείριση του Νίκου Μίχου, για την οποία υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα.

Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Ηλίας Κασιδιάρης και ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Εκτός φυλακής αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, και ο Δημήτρης Κουκούτσης. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Μιχάλης Αρβανίτης, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Παναγιώταρος. Στους τρεις πρώτους έχει επιβληθεί ο επιπλέον όρος της μη συμμετοχής σε δραστηριότητες του κόμματος πλην εκείνων που αφορούν το κοινοβουλευτικό του έργο.

Πλέον μετά τη χθεσινή απολογία Κασιδιάρη κλείνει η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Λίαν συντόμως οι ανακρίτριες θα κηρύξουν το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας και η ογκοδέστατη δικογραφία της υπόθεσης θα οδεύσει προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει αν και ποιοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Θα προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, στον οποίο θα χρεωθεί η δικογραφία.

Σε κάθε περίπτωση παραπομπής των κατηγορουμένων στο ακροατήριο, η δίκη για την υπόθεση αναμένεται να έχει αρχίσει μέχρι το τέλος του 2014 ή το αργότερο με την αρχή του νέου έτους.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...