Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

«Κλικ» σε μια λωρίδα άμμου

Μια λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση παρέχοντας δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία, σε ένα γεωλογικό φαινόμενο που δημιουργεί θαύματα της Φύσης…

Μια λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση παρέχοντας δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία, σε ένα γεωλογικό φαινόμενο που δημιουργεί θαύματα της Φύσης. Συχνά οι δύο δίδυμες ακτές που χωρίζει η γλώσσα της άμμου έχουν εντελώς διαφορετική φυσιογνωμία, καθώς στη μία η θάλασσα λυσσομανά και στην άλλη τα νερά μοιάζουν ατάραχα. Από τον Βορρά έως τον Νότο και από την Ανατολή έως τη Δύση, η Ελλάδα φτιάχνει «παζλ» με αμμουδερές γέφυρες, νησάκια, νησίδες και μοναδική πολυχρωμία στα κρυστάλλινα νερά, έτοιμα να μαγέψουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

ΧΑΝΙΑ – Το μαγευτικό (μικροσκοπικό) νησάκι

Το μικροσκοπικό νησάκι του Μπάλου ενώνεται με τη μεγαλόνησο στο βορειοδυτικότερο σημείο της με μια στενή λωρίδα άμμου δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά ολόκληρης της Γης. Ακόμη κι αν η Κρήτη δεν είχε τις υπόλοιπες εκπληκτικές παραλίες της, πάλι θα ήταν γνωστή στα πέρατα του κόσμου για την απείρου κάλλους λιμνοθάλασσα που σχηματίζει το γεωλογικό φαινόμενο: ρηχά και πολύ ζεστά νερά, απίστευτα χρώματα, άσπρη ή ροζ απαλή σαν πούδρα άμμος και θέα στη νησίδα της Γραμβούσας με το ενετικό κάστρο.

ΚΥΘΝΟΣ – Η ΠΟΛΥΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΚΟΛΩΝΑ!

Καθώς μια γέφυρα από άμμο ενώνει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά, η φύση -στα κέφια της- φτιάχνει ένα πανέμορφο σκηνικό με δύο δίδυμες υπέροχες παραλίες, που είναι αμφότερες απολύτως προστατευμένες από μελτέμια και νοτιάδες. Η Κολώνα, στα βορειοδυτικά του Μέριχα, είναι το πιο πολυφωτογραφημένο τοπίο του νησιού και αγαπημένο αγκυροβόλι σκαφών, αφού αποτελεί το μόνο αμφίστομο απάγγειο φυσικό λιμανάκι στις ελληνικές θάλασσες. Σίγουρα μια από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, στην οποία θα σας οδηγήσει ένας δύσκολος χωματόδρομος.

ΣΕΡΙΦΟΣ – Ο Αγιος Σώστης με τα γαλαζοπράσινα νερά

Στο ανατολικό μέρος του νησιού, ο Αγιος Σώστης, μια μικρή χερσόνησος που χωρίζεται από το υπόλοιπο νησί της Σερίφου με μια στενή λωρίδα άμμου, προσφέρει βαθιά κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχο βυθό. Στεφανωμένος με το ομώνυμο εκκλησάκι, ο εκπληκτικός όρμος διαθέτει, εκτός των άλλων, και αστραφτερή, χρυσή αμμουδιά. Η μικρή παραλία στον Βορρά, που οι ντόπιοι αποκαλούν Βορινό Πλακωτό, έχει κύματα σχεδόν όλο τον χρόνο. Ωστόσο στη νότια, η μεγάλη παραλία με τα αλμυρίκια και τη λεπτή άμμο είναι απόλυτα ήρεμη.

ΡΟΔΟΣ – ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ: ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Νησί τον χειμώνα, χερσόνησος το καλοκαίρι, το Πρασονήσι, 92 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, είναι ένα παράξενο αλλά και πανέμορφο δημιούργημα της Φύσης. Συνδέεται με την υπόλοιπη Ρόδο με μια στενή γραμμή άμμου, που χωρίζει το Καρπάθιο πέλαγος στα δύο και τον χειμώνα τη σκεπάζουν τα κύματα. Οι δύο κόλποι που σχηματίζονται εκατέρωθεν προσφέρουν πάντα στον επισκέπτη μια γαλήνια και μια φουρτουνιασμένη θάλασσα για να επιλέξει. Στα πεντακάθαρα νερά τους δίνουν ραντεβού όσοι λατρεύουν την ιστιοσανίδα και το kitesurf.

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ – Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γνωστή και ως «πεταλούδα του Αιγαίου», εξαιτίας του σχήματός της, η εκπληκτική Αστυπάλαια χωρίζεται στο Μέσα και το Εξω Νησί, με μια λωρίδα γης μήκους 100 μέτρων, το Στενό, που σχηματίζει δύο όμορφες παραλίες στη μέση του νησιού, σε απόσταση περίπου εννέα χιλιομέτρων από τη Χώρα. Η πιο ωραία διπλή παραλία της περιοχής βρίσκεται πάντως στο μικροσκοπικό νησάκι Κουνούπα, εκεί που μια αμμουδερή κάτασπρη γέφυρα σχηματίζει δύο γαλαζοπράσινες παραλίες, με τα κρυστάλλινα νερά τους να έχουν εξωτικά χρώματα.

ΛΑΚΩΝΙΑ – Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο

Ο επίγειος παράδεισος της Ελαφονήσου, γνωστός ως τα πέρατα της Γης, έχει άσο στο μανίκι του τον ονειρεμένο Σίμο. Η εξωτική παραλία της Ευρώπης που θυμίζει Καραϊβική, με τους δύο όρμους, τα κρινάκια της Παναγίας, τους τεράστιους χρυσαφένιους αμμόλοφους, τα τιρκουάζ νερά και τη σχεδόν λευκή άμμο είναι μοναδική στον κόσμο. Την παραλία χωρίζει το Σαρακίνικο δημιουργώντας δύο όρμους: εκείνον του Σαρακίνικου, που είναι η μεγάλη παραλία που εκτείνεται μέχρι τα Κουρνόσπηλα, και του Φράγκου, που είναι η μικρή παραλία και φτάνει έως το Φράγκο.

ΠΥΛΟΣ – ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΣΤΗ ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ

Δύο γαλαζοπράσινες θάλασσες σχηματίζει το χώρισμα από αμμόλοφους στη Βοϊδοκοιλιά της Πύλου. Η μία από αυτές εντυπωσιάζει περισσότερο, καθώς σχηματίζει ένα τέλειο ημικύκλιο, που εγγυάται ζεστά και ήρεμα νερά πισίνας. Τα διάφανα νερά με τις πολλαπλές αποχρώσεις, οι σχεδόν λευκοί αμμόλοφοι και οι αρχαιολογικοί χώροι στις άκρες του συνθέτουν ένα πρωτοφανές σκηνικό, που έχει ευτυχώς κρατηθεί πολύ μακριά από τον «πολιτισμό», τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Αν περπατήσετε στο μονοπάτι στη βόρεια άκρη της παραλίας, θα δείτε τον θολωτό τάφο του Θρασυμήδη, ενώ στη νότια θα βρείτε τη σπηλιά του Νέστορα.

ΚΕΡΚΥΡΑ – Μακροβούτια στα νερά του Χαλικούνα

Στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας βρίσκεται η μοναδική λιμνοθάλασσα των Κορισσίων, με το δάσος των θαλασσόκεδρων να αναπτύσσεται στις παράκτιες αμμοθίνες. Η ήρεμη λιμνοθάλασσα χωρίζεται από το πέλαγος με μια εκτεταμένη λωρίδα γης, που σχηματίζουν μεγάλοι αμμόλοφοι, η δημιουργία των οποίων ξεκινά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, με αποτέλεσμα το ύψος τους να φτάνει ακόμα και τα 15 μέτρα. Εκεί θα βρείτε την υπέροχη παραλία του Χαλικούνα με τα ρηχά, πεντακάθαρα νερά καθώς και την παραλία Ισσος.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...