Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι...

Χειροπέδες στον «βασιλιά του χρυσού»

Δίωξη στον ενεχυροδανειστή Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Αναζητεί τώρα συγκεκριμένους συνεργάτες του

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ασκήθηκε σε βάρος του γνωστού «τηλεοπτικού αστέρα» των ενεχυροδανειστηρίων Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά, ο οποίος θεωρείται ο «βασιλιάς του χρυσού» στην Ελλάδα! Ο 47χρονος συνελήφθη προχθές έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε η Ασφάλεια Αττικής σε δύο από τα καταστήματά του στο κέντρο της Αθήνας. Στον έλεγχο που έκαναν στα βιβλία καταγραφής των αντικειμένων που αγόραζε ως ενέχυρο ο κ. Ριχάρδος Μυλωνάς, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρήκαν ότι τον τελευταίο μήνα φερόταν να έχει στην κατοχή του χρυσά αντικείμενα αξίας 70.000 ευρώ. Οταν ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να τους επιδείξουν οι υπάλληλοι αυτά τα αντικείμενα, εκείνοι τους παρέπεμψαν στον Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά είχε φτάσει στο κατάστημα, μόλις ενημερώθηκε πως γίνεται έρευνα.

Ομως, η απάντηση του ενεχυροδανειστή ήταν πως δεν θα τους πει πού υπάρχουν αυτά τα αντικείμενα, δηλαδή τα κοσμήματα και τα χρυσά που είχαν δώσει ως ενέχυρο δεκάδες πολίτες στο κατάστημά του.

Στην Ασφάλεια

Αμέσως οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στα γραφεία της Ασφάλειας με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων. Οπως ορίζει η νομοθεσία για τα ενεχυροδανειστήρια, ο ιδιοκτήτης αυτών των καταστημάτων είναι υποχρεωμένος να κρατά για περίπου έναν μήνα τα αντικείμενα στο κατάστημα, ώστε ο πολίτης να είναι σε θέση να μπορεί να αποκτήσει εκ νέου το κόσμημα ή το αντικείμενο που είχε βάλει ως ενέχυρο, αποδίδοντας βέβαια το χρηματικό ποσό που είχε πάρει από τον ενεχυροδανειστή.

Στο βιβλίο αγοράς αντικειμένων λοιπόν που τηρούσε στο κατάστημα του κέντρου των Αθηνών ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχαν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα αντικείμενα των οποίων η αξία ξεπερνούσε τα 70.000 ευρώ, πλην όμως αυτά τα αντικείμενα δεν υπήρχαν σε θυρίδα ή σε κάποιο χώρο του καταστήματος. Παράλληλα, η άρνηση του Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά να επιδείξει αυτά τα αντικείμενα θεωρήθηκε όχι μόνο ύποπτη, αλλά και εκτός νόμου, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Ερευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αναζητούνται από την Ασφάλεια συγκεκριμένοι συνεργάτες του Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα χρυσά κοσμήματα και τα τιμαλφή που αγόραζε ο συγκεκριμένος ενεχυροδανειστής να τα μετέτρεπε άμεσα σε πλάκες χρυσού και στη συνέχεια -με τη βοήθεια συνεργατών του- να τα έβγαζε με παράνομο τρόπο στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Γερμανία, ώστε να τα πουλήσει σε εταιρίες αγοράς χρυσού.

Ετσι, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά και τον παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση. Τέλος, διατάχθηκε από την Εισαγγελία να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, ώστε να ελεγχθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Μέσα στην κρίση έχτισε την «αυτοκρατορία» του

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ριχάρδος Μυλωνάς του Ιωάννη και της Ρούπη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Πρόκειται για τον ενεχυροδανειστή που έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του, με τον ίδιο στον «ρόλο» του παρουσιαστή, ο οποίος θεωρείται ο «βασιλιάς του χρυσού» στην Ελλάδα. Η μορφή του καλοντυμένου ενεχυροδανειστή, ο οποίος υποσχόταν στους Ελληνες εν μέσω οικονομικής κρίσης καλές τιμές στα χρυσά κοσμήματα που θα πήγαιναν στα ενεχυροδανειστήριά του, είναι «γέννημα-θρέμμα» της ύφεσης που μαστίζει τη χώρα την τελευταία πενταετία. Οι διαφημίσεις του στην τηλεόραση μεταδίδονταν στο prime time των μεγάλων καναλιών, στην ακριβή, δηλαδή, τηλεοπτική ζώνη, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να αγοράζει ακόμη και τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να διαφημίζει τα ενεχυροδανειστήριά του, για τα οποία μάλιστα τόνιζε πως αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού.

Σαν μανιτάρια

Μέσα στην κρίση, η «αυτοκρατορία» του Ριχάρδου γιγαντώθηκε, καθώς τα καταστήματα Ριχάρδος ξεπετάγονταν σαν τα μανιτάρια στις μεγάλες πόλης της χώρας. Το «εμπορικό δαιμόνιό του», όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, άρχισε από νωρίς να τον κατευθύνει στην αγορά του χρυσού. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο έχει εμπλακεί σε διαμάχη με οικοπεδούχους σε περιοχή της ανατολικής Αττικής, καθώς οι αντίδικοι υποστηρίζουν πως αγόρασε οικόπεδα χωρίς να αποπληρώσει πλήρως το ποσό που είχαν συμφωνήσει. Τέλος, το όνομα του Ριχάρδου είχε ακουστεί στην τελευταία υπόθεση με το καρτέλ της ηρωίνης και τον γνωστό εφοπλιστή, καθώς πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται συχνά στο Ντουμπάι μαζί με τον ναυλωτή του πλοίου που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνη, προς αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών. Πάντως, για την υπόθεση της ηρωίνης δεν προέκυψε το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...