Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Κατακραυγή για το κτήνος της Εύβοιας!

Τσουνάμι αντιδράσεων κατά του ιδιοκτήτη ψησταριάς που έλιωσε με καρέκλα το κεφάλι σκυλίτσας

Το τέρας με ανθρώπινη μορφή δεν θα την ξαναδεί να περνάει έξω από το μαγαζί του με το νωχελικό της κούνημα, αναζητώντας τον μεζέ της. Αλλά αυτό ουδόλως τον απασχολεί, καθώς εκείνος ήταν που σκότωσε εν ψυχρώ το αθώο κουταβάκι. Η Μάγκυ -η μικρή σκυλίτσα- δεν ζει πια, καθώς έπεσε θύμα δολοφονίας από αδίστακτο ιδιοκτήτη ψησταριάς στα Νέα Στύρα Ευβοίας! Μάλιστα, ο ανατριχιαστικός θάνατος του άτυχου ζώου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και πανελλήνια κατακραυγή, ενώ χθες διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Φρίκη

Η μόλις τρεισήμισι μηνών Μάγκυ βρήκε φρικιαστικό θάνατο στα χέρια του απάνθρωπου επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα τη δελέασε αρχικά με ένα μεζεδάκι ώστε να τον πλησιάσει και έπειτα σε κατάσταση αμόκ της θρυμμάτισε το κρανίο με μία καρέκλα! Περαστικοί και πελάτες που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του ανατριχιαστικού περιστατικού δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απίστευτη αγριότητα που επέδειξε ένας άνθρωπος σε ένα ανυπεράσπιστο σκυλάκι, ενώ ακόμα και οι ψυχραιμότεροι υπέστησαν σοκ:

«Χτυπούσε το ζωντανό με την καρέκλα μέχρι αυτό να σταματήσει να κινείται!» είπαν ταραγμένοι και παράλληλα εξοργισμένοι όσοι είδαν το συμβάν και αμέσως ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία.

Το ζώο δεν πέθανε ακαριαία, αλλά λίγο αργότερα, αφού η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη που το εξέτασε και είδε ότι η κατάστασή του ήταν μη ανατρέψιμη αποφάσισε να του κάνει ευθανασία, για το απαλλάξει από το μαρτύριό του. Η κτηνίατρος μίλησε συγκλονισμένη στην «Espresso»: «Μου έφεραν ξημερώματα στην κλινική ένα κουτάβι του οποίου το κρανίο φαινόταν πεντακάθαρα και χωρίς ακτινογραφίες ότι ήταν πολτοποιημένο. Βρισκόταν σε κώμα και είχε απίστευτη θερμοκρασία, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 43. Αυτό συμβαίνει πάντα στις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Του έκανα ακτινογραφίες, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν διαλυμένα τα κρανιακά οστά και τμήμα της εγκεφαλικής ουσίας ήταν έξω από το κρανίο του ζώου και αναγκαστικά έκανα ευθανασία στο άτυχο κουταβάκι. Πέρα από το είδος της ζημιάς, αυτό που είναι συγκλονιστικό είναι ότι αφορά ένα μωρό. Δηλαδή, πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα κουτάβι στον άνθρωπο; Και στην τελική, ποιος κάνει κακό στον άλλο; Ο σκύλος στον άνθρωπο ή ο άνθρωπος στα ζώα;»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ταβέρνα στα Νέα Στύρα

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δημιουργούν «κόμπο» στο στομάχι, ενώ την κτηνωδία και το μίσος του δράστη αποκαλύπτει η ακτινογραφία που έγινε στην άτυχη σκυλίτσα λίγο προτού αφήσει την τελευταία της πνοή. Το κεφάλι του σκύλου φαίνεται ολοκάθαρα ότι έχει συνθλιβεί από τα χτυπήματα, ενώ σοκαριστικές είναι και οι εικόνες από το αιμόφυρτο ζώο μπροστά από το κατάστημα.

Η Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος «Ψησταριά ο Κώστας», ζητώντας από τον κόσμο να μην πηγαίνει στο μαγαζί του να τρώει. Μάλιστα, μέσα σε σύντομο χρόνο δημιουργήθηκε στο facebook σελίδα με τίτλο «Δικαιοσύνη για τη Μάγκυ». Eξάλλου ομάδα πολιτών και φιλοζωικές οργανώσεις διοργάνωσαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ταβέρνα για τον βίαιο χαμό της μόλις τρεισήμισι μηνών σκυλίτσας.

Η οργή των φιλόζωων είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο δράστης δεν συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς έχει εξαφανιστεί. Πάντως, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012, προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία (και το Λιμενικό) έως και 30.000 ευρώ για τη θανάτωση ζώου. Μάλιστα ο Δήμος Καρύστου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, «καταδικάζοντας τέτοιας μορφής περιστατικά άσκησης βίας σε ζώα, απ’ όπου κι αν προέρχονται, από όποιον και αν ασκούνται».

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...