Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Γκουβερνάντες για γαλαζοαίματους και κρίσους

Με φοίτηση που κοστίζει 50.000 ευρώ προετοιμάζονται κάνοντας μαθήματα (Τζέιμς Μποντ) για τη φροντίδα διάσημων μικρών

Παλαιότερα μάθαιναν πλέξιμο, ραπτική, μαγειρική και κανόνες καλής συμπεριφοράς. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η διδακτική τους ύλη εμπλουτίστηκε με μαθήματα πολεμικών τεχνών, επιθετικής οδήγησης και αποτροπής απαγωγών, που θα ταίριαζαν περισσότερο σε επίδοξους Τζέιμς Μποντ παρά σε επίδοξες Μαίρη Πόπινς.

Οι απόφοιτοι της φημισμένης σχολής νταντάδων Norland College δεν προορίζονται ωστόσο για τη φροντίδα οποιοδήποτε ανηλίκων, αλλά προσλαμβάνονται από οικογένειες γαλαζοαίματων και κροίσων, όπως ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο Μικ Τζάγκερ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η σχολή άνοιξε τις πύλες της στις τηλεοπτικές κάμερες για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ του ITV, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από την προετοιμασία των νέων γυναικών όσον αφορά τη φροντίδα διάσημων μικρών.

Η τριετούς διάρκειας φοίτηση κοστίζει 50.000 ευρώ και περιλαμβάνει πλούσια γκάμα μαθημάτων. Εκτός από το ράψιμο και την παρασκευή υγιεινών γευμάτων, οι φοιτήτριες παρακολουθούν μαθήματα κοινωνικών επιστημών, ψυχολογίας, υγείας του παιδιού, ιστορίας και λογοτεχνίας. Μάλιστα στο δεύτερο έτος κασκαντέρ οδηγός αναλαμβάνει την προετοιμασία τους για παντός είδους καταστάσεις, από παγωμένο οδόστρωμα μέχρι καταδίωξη από παπαράτσι και πιθανούς απαγωγείς. Επιπλέον, κάθε φοιτήτρια αναλαμβάνει τη φύλαξη ενός εικονικού μωρού για δύο νύχτες. Η κάθε κούκλα έχει ενσωματωμένο μικροτσίπ και είναι προγραμματισμένη ώστε να κλαίει σαν κανονικό μωρό.

Επιπλέον οι φοιτήτριες εκπαιδεύονται σε ένα παρακλάδι του τάε κβον ντο, μαθαίνοντας πώς να αποκρούουν επίδοξους απαγωγείς με λαβές και κλοτσιές ενώ κρατούν καρότσι, καθώς επίσης και βασικές αρχές αυτοάμυνας, όπως η χρήση των κλειδιών σαν φονικό όπλο τη νύχτα. Οπως εξηγεί η διευθύντρια της σχολής Λιζ Χαντ, οι παραπάνω δεξιότητες αποτελούν απαραίτητο κομμάτι κάθε βιογραφικού ελίτ νταντάς, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων πολλών πλούσιων γονέων. «Οταν προσλαμβάνεις μια νταντά, θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα μπορεί να προστατεύσει το παιδί σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» εξηγεί.

Η Μαρία Μποράλο για τον πρίγκιπα Τζορτζ

Η διασημότερη απόφοιτος του Norland College είναι αναμφίβολα η Μαρία Τερέσα Τουριόν Μποράλο, η οποία έγινε γνωστή μετά την πρόσληψή της από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη φροντίδα του πρίγκιπα Τζορτζ. Γνωστή και ως Ισπανίδα «σούπερ νταντά» από τα βρετανικά ΜΜΕ, κρίθηκε ως η καταλληλότερη για το «υψηλόν μικρόν» του Γουίλιαμ και της Κέιτ, καθώς είχε εξαιρετικές συστατικές επιστολές από άλλες γνωστές οικογένειες της Βρετανίας.

Το γεγονός ότι δεν έχει δική της οικογένεια και είναι απολύτως ταγμένη στην οικογένεια για την οποία εργάζεται θεωρήθηκε εξτρά προσόν από τους γονείς του γαλαζοαίματου μικρού.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...