Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Βιασμός με… θεατή τον μουγκό

Σοκάρουν η ληστεία και η βάναυση κακοποίηση της 80χρονης από τρεις Ελληνες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όταν διαπίστωσαν πως ένας από τους τέσσερις Ελληνες κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη ληστεία μιας 80χρονης γυναίκας είναι κωφάλαλος και ταυτόχρονα ημίτυφλος, αφού αντιμετωπίζει απώλεια όρασης σε ποσοστό 80%! Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση απασχόλησε έντονα τις δικαστικές αίθουσες, με τον κωφάλαλο να χρειάζεται μέχρι και διερμηνέα της νοηματικής προκειμένου να παρακολουθήσει με το ελάχιστο ποσοστό όρασης που διαθέτει την εξέλιξη της δίκης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ηλικιωμένη γυναίκα στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και τα οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», οι δράστες όχι μόνο τη χτύπησαν και τη βίασαν μέσα στην κρεβατοκάμαρά της, αλλά ύστερα από ιατρικές εξετάσεις που έκανε αποδείχτηκε πως την κόλλησαν και σύφιλη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της!

Εφιαλτικές στιγμές

Στην κατάθεσή της η 80χρονη γυναίκα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των βιαστών της, οι οποίοι, όπως περιγράφει, την πετούσαν σαν μπαλάκι προκειμένου να ικανοποιήσουν πάνω της τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις. Οπως εξήγησε, δεν ευθύνονταν όλοι για τον βιασμό της, αφού ο… μουγκός -όπως τον χαρακτήρισε μπροστά στους δικαστές- δεν συμμετείχε σε αυτόν, όσο κι αν οι υπόλοιποι τον παρότρυναν να τους ακολουθήσει φωνάζοντάς του συνεχώς «έλα κι εσύ, ρε»!

Συγκεκριμένα, η 80χρονη ανέφερε στην κατάθεσή της εξιστορώντας τα γεγονότα: «Μπήκαν μέσα στο σπίτι μου πέντε μαζί με τον μουγκό, ήταν η ώρα 10.00 το βράδυ, με χτύπησαν και με βίασαν, ενώ το μουγκό παιδί δεν συμμετείχε στον βιασμό, ούτε όταν με χτύπησαν για να μου πάρουν τα πράγματα συμμετείχε, αυτός απλώς μπήκε μέσα. Εγώ ζαλίστηκα από το ξύλο και δεν είδα αν έφυγε ο μουγκός. Οι τέσσερις από τους πέντε μπήκαν στο σαλόνι μου, ο μουγκός δεν με χτύπησε, ούτε με ακούμπησε, δεν άσκησε βία πάνω μου, μόνο κοίταγε τι έκαναν οι άλλοι, καθόταν σε μια άκρη και κοίταγε. Ο μουγκός είχε ακουμπήσει στο παράθυρο και κοίταγε. Το δωμάτιο είχε φως, του έλεγαν οι άλλοι “έλα κι εσύ, ρε”, “έλα κι εσύ”! Αλλά αυτός τούς έκανε νοήματα και έλεγε “όχι”. Ολοι οι άλλοι με πετούσαν σαν μπαλάκι. Κάποιος είπε ότι ο μουγκός έφυγε από το παράθυρο, αλλά δεν θυμάμαι ποιος το είπε. Από τότε με κόλλησαν σύφιλη και είμαι άρρωστη».

Οπως προέκυψε, μέσα στην κακή ψυχολογική της κατάσταση η ηλικιωμένη γυναίκα μπερδεύτηκε σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των δραστών, υποστηρίζοντας ότι ήταν πέντε, ενώ τελικά αποδείχθηκε πως ήταν τέσσερις μαζί με τον 30χρονο κωφάλαλο.

Ο 30χρονος ήταν το πρώτο άτομο που συνελήφθη από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ανω Λιοσίων, όπου διαμένει η ηλικιωμένη. Μάλιστα στις φωτογραφίες που της έδειξαν λίγες ώρες μετά το συμβάν οι αστυνομικοί εκείνη αναγνώρισε αμέσως το πρόσωπό του. Οπως ανέφερε ο αστυνομικός του τμήματος που έφτασε πρώτος στο σπίτι της γιαγιάς μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκαν από εκείνη: «Ηταν χτυπημένη, μας είπε ότι μπήκαν άτομα, τη λήστεψαν και τη βίασαν. Μας ανέφερε για άτομο άλαλο… Της έσκισαν τα ρούχα. Την επόμενη μέρα τής δείξαμε φωτογραφίες και αναγνώρισε τον άλαλο, τον οποίο συλλάβαμε».

Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή των γεγονότων το άγριο βράδυ

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η λεπτομερής περιγραφή των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το βράδυ του βιασμού και της ληστείας της 80χρονης γυναίκας, η οποία ζει μόνη στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, όπως την παρουσιάζει αναλυτικά στο σκεπτικό του το δικαστήριο, που έκρινε όλους τους συμμετέχοντες ενόχους.

«Παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας και εισήλθαν εντός της μονοκατοικίας της παθούσας. Κατευθύνθηκαν στο σαλόνι, όπου αυτή είχε αποκοιμηθεί και αφού τη χτύπησαν, όλοι πλην του τέταρτου, με γροθιές στο πρόσωπο, της αφαίρεσαν μια χρυσή αλυσίδα και δύο δαχτυλίδια που φορούσε, καθώς κι ένα κινητό τηλέφωνο.

»Στη συνέχεια όλοι, πλην του τέταρτου, τη μετέφεραν σε διπλανό υπνοδωμάτιο και αφού την ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, την εξανάγκασαν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί τους και να ανεχτεί την ασελγή πράξη της παρά φύσιν συνουσίας εκσπερματώνοντας στο πρόσωπο και στο κεφάλι της, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που διενεργήθηκε, με βάση τα οποία βρέθηκε σπερματικό υλικό στις συγκεκριμένες περιοχές του σώματός της τριών διαφορετικών ατόμων, ενώ η χρήση σωματικής βίας σε βάρος της αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής της εξέτασης, κατά την οποία διαπιστώθηκε πως έφερε εκχυμώσεις κατά τις περιοφθάλμιες χώρες, τον πώγωνα, την τραχηλική χώρα, την πρόσθια θωρακική, καθώς και σε άλλα σημεία» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

Βαριές ποινές του δικαστηρίου στους δύο συλληφθέντες

Δύο από τους τρεις βιαστές και ληστές της άτυχης γριούλας είναι ανήλικοι και δεν συνελήφθησαν, ενώ ο μοναδικός από αυτούς που κατέληξε στο εδώλιο αναγνωρίστηκε ύστερα από λίγο καιρό από το DNA του και συνελήφθη. Στη δίκη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό και τη ληστεία.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον κωφάλαλο κατηγορούμενο από την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, αλλά τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για την πράξη της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού και μάλιστα για το γεγονός ότι παρείχε σε άλλους εκ προθέσεως οποιαδήποτε συνδρομή, τιμωρώντας τον με πρόσκαιρη κάθειρξη πέντε ετών. Οπως αναφέρει στην «Espresso» η γνωστή ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου που μαζί με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη έχουν αναλάβει εδώ και λίγο διάστημα την υπεράσπιση του 30χρονου κωφάλαλου, εκείνος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στην υπόθεση και δηλώνει αποφασισμένος φτάσει ως το τέρμα προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια.

«Ο εντολέας μας είναι ένα άτομο με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Είναι ημίτυφλος και κωφάλαλος. Η θέση του είναι ότι αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή στην εν λόγω υπόθεση καθ’ όσον είναι ένα άτομο “απρόσφορο” να αποφασίσει και με δική του θέληση να παράσχει οποιουδήποτε είδους συνδρομή πριν και κατά την εκτέλεση της αξιόποινης πράξης και ειδικότερα σε ένα αδίκημα τέτοιου είδους. Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενος λόγω του ότι δεν γνώριζε την ημερομηνία συζήτησης της εφέσεώς του κατά την πρωτόδικη απόφαση και ένεκα αυτού δεν παρέστη στο ποινικό δικαστήριο για την υποστήριξή του, με αποτέλεσμα αυτή να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη. Ως υπεράσπιση θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση της θέσεώς του».

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...