Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Νέα μέθοδος αντιμετώπισεις του AIDS

Επιστήμονες από τη Δανία χρησιμοποιούν χημιοθεραπείες

Σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του HIV έκαναν επιστήμονες στη Δανία σε συνεργασία με συναδέλφους τους από άλλες χώρες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα φάρμακο μπορεί να φέρει τον ιό σε τέτοια κατάσταση ώστε να θεραπευτεί.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο HIV μπορεί να βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό για δεκαετίες ολόκληρες σε αδρανή κατάσταση, γεγονός που καθιστά τη θεραπεία του αδύνατη. Ωστόσο οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η χαμηλή δόση χημειοθεραπείας μπορεί να «ξυπνήσει» τον ιό (χωρίς να τον θεραπεύσει), βοηθώντας τους έτσι να τον αντιμετωπίσουν.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε έπειτα από μελέτη, η οποία βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια, όμως δείχνει ότι ανοίγεται ένας νέος δρόμος για την αντιμετώπιση του HIV, καθώς οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πολύ καλή νέα αρχή.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aarhus χρησιμοποίησαν την ουσία ρομιδεψίνη (χορηγείται σε ασθενείς για την αντιμετώπιση του λεμφώματος), η οποία δόθηκε στους εθελοντές τρεις φορές σε διάστημα τριών εβδομάδων. Οπως διαπιστώθηκε, το φάρμακο προκάλεσε σημαντική άνοδο στα επίπεδα του ιού στο αίμα πέντε ασθενών, ενώ οι παρενέργειες ήταν οι συνήθεις που προκαλεί η χημειοθεραπεία, όπως η έντονη κόπωση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αντιρετροϊκά φάρμακα που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να οδηγούν τον ιό σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο αίμα, ώστε να μην εντοπίζεται. Πράγμα που σημαίνει πως όσοι είναι φορείς έχουν ίδιο προσδόκιμο ζωής με τους υγιείς ανθρώπους. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ο HIV μπορεί να ενσωματωθεί στο DNA του οργανισμού χωρίς να έχουν πρόσβαση σ’ αυτόν τα φάρμακα και οι άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος. Ετσι, όταν η θεραπεία σταματά, ο ιός μπορεί να βγει από το «κρησφύγετό» του και να επιτεθεί ξανά στον οργανισμό.
Η ανακοίνωση της νέα ανακάλυψης έγινε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου AIDS 2014, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...