Τα εστιατόρια δύο ελληνικών ξενοδοχείων στη λίστα με τα καλύτερα στον κόσμο

ΤΑ ΚΑΛΑ ξενοδοχεία της Αθήνας δεν φιλοξενούν μόνο περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά πλέον προσφέρουν υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου

ΤΑ ΚΑΛΑ ξενοδοχεία της Αθήνας δεν φιλοξενούν μόνο περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά πλέον προσφέρουν υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου. Απόδειξη, οι μεγάλες διακρίσεις που ήρθαν για τη «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George» από το περιοδικό «Wine Spectator» που συμπεριέλαβε τα εστιατόριά τους ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, το δημοφιλές περιοδικό κρασιού κατέταξε τα εστιατόρια GB Roof Garden και Tudor Hall ανάμεσα στους νικητές του «Wine Spectator Restaurant Award». Το GB Roof Garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» συμπεριλήφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα με τα εστιατόρια με την καλύτερη κάρτα κρασιών παγκοσμίως. Πέρσι ήταν ένα από τα 2.791 εστιατόρια που είχαν λάβει τη διάκριση «Award of Excellence 2013». Φέτος όμως το GB Roof Garden ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά και τιμήθηκε με το βραβείο «Best of Award of Excellence 2014».

Ο τίτλος αυτός το τιμά ακόμη περισσότερο, καθώς -σύμφωνα με το περιοδικό- το βραβείο αυτό δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάζει τα εστιατόρια που ξεπερνούν τις προϋποθέσεις του «Award of Excellence 2013». Στους μεγάλους νικητές του «Wine Spectator Restaurant Award» συμπεριλήφθηκε και -μάλιστα από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του- το εστιατόριο Tudor Hall που βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου «King George» στο κέντρο της Αθήνας. Με λίστα κρασιών που παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία από πολλές διαφορετικές περιοχές ανά τον κόσμο, το Tudor Hall έλαβε τη βαρύτιμη διάκριση «Best of Award of Excellence 2014». Αξίζει να σημειωθεί ότι τις λίστες κρασιών στα δύο γειτονικά εστιατόρια επιμελείται ο ίδιος sommelier. Mε γνώσεις και πάθος για τα κρασιά και τα αποστάγματα, ο Ευάγγελος Ψωφίδης στοχεύει μέσα από τις λίστες κρασιών των δύο ξενοδοχείων στην απεικόνιση των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του κόσμου. Ετσι, επιλέγει κρασιά που περιγράφουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών. 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ