Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τα χρήματα που κέρδισε ο Μάικλ Ντάγκας από το σταυροπόδι της Σάρον...

Η Σάρον Στόουν έβγαλε τα ρούχα της στο ερωτικό...

Εγκαταλελειμμένο στην Αντίγκουα το πρώην πλωτό παλάτι του Θεόδωρου και της Γιάννας...

Μεγάλο μυστήριο επικρατεί σχετικά από τον ιδιοκτήτη του megayacht...

Πίσω από τα κάγκελα ο λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε...

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε χθες ο 66χρονος...

Οι πρώτες έξι εφιαλτικές εβδομάδες της Καϊλή μετά τις αποκαλύψεις για το...

Την ώρα που η βελγική Δικαιοσύνη απέρριψε και το...

«Είμαστε όλες καθαρίστριες»

Η Χαρούλα Αλεξίου προχθές φόρεσε το κόκκινο γάντι και τραγούδησε για τις 595 απολυμένες του υπ. Οικονομικών

Φόρεσε το κόκκινο γάντι, δήλωσε νοικοκυρά όπως όλοι μας, κούνησε δηκτικά το δάχτυλο στην κυβέρνηση και έπιασε το μικρόφωνο. Η Χαρούλα Αλεξίου έδωσε προχθές το βράδυ μια μεγαλειώδη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας κοσμοπλημμύρα στην «καρδιά» της Αθήνας. Και αυτό αφού από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο κέντρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία αλληλεγγύης.

Η «βραδιά γιορτής», όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ερμηνεύτρια, ξεκίνησε λίγο μετά τις 21.30, αφότου οι καθαρίστριες είχαν κάνει πρώτα μια μικρή πορεία στην πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια εκείνες ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου ένα από τα πλέον δημοφιλή κομμάτια της, το «Τίποτα δεν πάει χαμένο», σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και μουσική Μάνου Λοΐζου. Αμέσως μετά η ερμηνεύτρια πήρε τη μουσική σκυτάλη και με το γενικό πρόσταγμα «Απόψε είμαστε όλες καθαρίστριες», άρχισε να τραγουδάει για εκείνες και τον μαχητικό αγώνα που εδώ και μήνες δίνουν στα στημένα τους αντίσκηνα έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Μάλιστα ήταν πολλοί εκείνοι που αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες και «κατέβηκαν» στο κέντρο της Αθήνας για να ακούσουν τη Χαρούλα Αλεξίου, αλλά κυρίως για να συμπαρασταθούν στις μαχόμενες καθαρίστριες.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε προχθές το βράδυ ήταν πως σε πολλά από τα κομμάτια της η Αλεξίου φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο γάντι (που κοσμούσε και την αφίσα της συναυλίας), κάνοντας μάλιστα και το σήμα της νίκης. «Οταν μου πρότειναν να έρθω εδώ να τραγουδήσω για εκείνες, αποδέχτηκα με χαρά. Γιατί είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε και να τις αποθεώσουμε» ανέφερε από τη σκηνή η ερμηνεύτρια, ενώ οι καθαρίστριες της φώναζαν από κάτω: «Χαρούλα, έλα μαζί μας, η νίκη είναι δική μας».

Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Να σημειωθεί ακόμη πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν και τρόφιμα για τα παιδιά της Γάζας.

Γιώτα Βαζούρα
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ με ρεπόρτερ του Open

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παντρεύτηκε τη σύντροφό του...

Ξέσπασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Είναι ένας άνθρωπος κακόψυχος, μεγαλώνει και είναι κακός»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξέσπασε κατά γνωστού κυρίου της σόουμπιζ...

«Με τον άντρα μου χαθήκαμε για 10 χρόνια και όταν ξαναβρεθήκαμε στον πρώτο μήνα έμεινα έγκυος»

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς έγινε η...

Εγκαταλελειμμένο στην Αντίγκουα το πρώην πλωτό παλάτι του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου

Μεγάλο μυστήριο επικρατεί σχετικά από τον ιδιοκτήτη του megayacht...

Η Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα παντρεύεται έτσι ξαφνικά!

Πάλι χτυπάνε... καμπάνες για την Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα. Αυτή...

Θάνος Καληώρας: «Η Τζέσυ πήγε στο νοσοκομείο και μετά δεν ήταν σε θέση πια να καταλάβει τίποτα»

Ο Θάνος Καληώρας καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» μεταξύ...

Κάρμεν Ρουγγέρη: Αυτός είναι ο γιος της ηθοποιού

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι από τις πιο ταλαντούχες και...