Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

«Τα…απρόοπτα είναι που κάνουν τη διαφορά»

Ο Μάνος Ιωάννου μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τη θεατρική περιοδεία και εξηγεί γιατί από τη σχέση του με τη Ναταλία Γερμανού έγινε καλύτερος άνθρωπος

Εκανε δυναμική είσοδο στο τηλεοπτικό τοπίο πριν από δυόμισι χρόνια, διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο του ζεν πρεμιέ. Ο Μάνος Ιωάννου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό παίζοντας στους πολύπαθους «Βασιλιάδες», σίριαλ που είχε άδοξο τέλος. Και μπορεί η συγκεκριμένη να ήταν η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση, ωστόσο ο γοητευτικός ηθοποιός έδωσε νωρίτερα τις εξετάσεις του στον χώρο της τέχνης, παίζοντας στο θέατρο.

Νέος, ωραίος και ταλαντούχος, ο Μάνος είδε ξαφνικά τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται πάνω του λόγω της προσωπικής του ζωής. Η σχέση του με τη Ναταλία Γερμανού αποκαλύφτηκε πριν από ένα χρόνο και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, κυρίως λόγω της διαφοράς ηλικίας μεταξύ τους. Το ζευγάρι προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο στην αρχή, καθώς τους κυνηγούσαν οι παπαράτσι σε κάθε τους έξοδο. Πλέον, ο θόρυβος γύρω από το ειδύλλιό τους έχει καταλαγιάσει και οι ίδιοι φαίνεται να το ευχαριστιούνται – και με το παραπάνω.

Γεννημένος στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, ακολούθησε το παιδικό του όνειρο να γίνει ηθοποιός και σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. Η τύχη ήταν με το μέρος του αμέσως μετά την αποφοίτησή του, αφού περνώντας από οντισιόν κέρδισε έναν ρόλο στη θεατρική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Φούστα μπλούζα». Στη συνέχεια δούλεψε με τον Κώστα Τσιάνο στο Θεσσαλικό Θέατρο και αμέσως μετά τον φώναξε ξανά το δίδυμο Ρέππας – Παπαθανασίου για να του εμπιστευτεί έναν από τους βασικούς χαρακτήρες στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα». Ακολούθησε η τεράστια θεατρική επιτυχία «Ανδρες έτοιμοι για όλα» και ένας ρόλος στην καθημερινή σειρά του Mega, «Κλεμμένα Ονειρα» .

Αυτή την περίοδο ο Μάνος Ιωάννου κάνει περιοδεία με την παράσταση «Ωχ… Ηλέκτρα», όπου πρωταγωνιστεί (και σκηνοθετεί) ο Πέτρος Φιλιππίδης μαζί με πλειάδα αγαπημένων ηθοποιών (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάις, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης και Κυριάκος Μαρκάτος). «Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογραμμένη παρωδία του Αλέξη Καλλίτση, που σατιρίζει ουσιαστικά την ιστορία της “Ηλέκτρας”» λέει ο Μάνος Ιωάννου στην «Espresso της Κυριακής» και συνεχίζει: «Η Ηλέκτρα, λοιπόν, προσπαθεί να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα της, Αγαμέμνονα, από την Κλυταιμνήστρα, την οποία ενσαρκώνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον νεαρό εραστή της, τον Αίγισθο, που υποδύομαι εγώ».

Πώς είναι να παίζεις δίπλα σε έναν τόσο σπουδαίο ηθοποιό όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Παίζοντας μαζί του είναι σαν να παρακολουθείς δωρεάν μαθήματα υποκριτικής κάθε μέρα. Eίναι απίστευτα ταλαντούχος, τελειομανής, δάσκαλος για όλους εμάς και «πατρικός» ως συνεργάτης.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι η μοναδική γυναίκα του θιάσου. Φαντάζομαι θα την έχετε… βασίλισσα!

Μα… είναι η βασίλισσα Κλυταιμνήστρα! Και η σύντροφός μου στο έργο, η γυναίκα μου. Η Ελισάβετ είναι ένας «χείμαρρος» τόσο ως ηθοποιός όσο και ως προσωπικότητα.

Κρατερός Κατσούλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρήστος Σπανός. Είστε μια ωραία παρέα. Τι σας αρέσει να κάνετε ως θίασος αφότου τελειώνουν οι υποχρεώσεις σας στον εκάστοτε σταθμό της περιοδείας σας; Βρίσκετε τον χρόνο να διασκεδάσετε;

Μη ξεχνάς και τον Αλμπέρτο Φάις! Εκτιμώ, θαυμάζω και συμπαθώ όλους τους συναδέλφους της φετινής περιοδείας. Ηταν πραγματικό ευτύχημα η συνύπαρξή μας! Συνήθως πηγαίνουμε για φαγητό ή για ένα χαλαρό ποτό, όταν δεν έχουμε πολύ πρωινό ξύπνημα για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνεις σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Σου αρέσει αυτή η διαδικασία της επαφής με τον κόσμο από μέρος σε μέρος ή σε κουράζει;

Σαφώς είναι πολύ πιο κουραστικό από το να έχεις τη σταθερή βάση μιας συγκεκριμένης θεατρικής στέγης. Αλλά είναι και συναρπαστικό, είναι μια ωραία περιπέτεια: γνωρίζεις κόσμο, αλλάζεις παραστάσεις, χώρους και έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα.

Ποιο είναι το πιο παράξενο ή αστείο περιστατικό που σας έχει συμβεί στη διάρκεια αυτής της περιοδείας; Εμαθα ότι πρόσφατα παίξατε στο Κιάτο με κεριά, καθώς είχε γίνει διακοπή ρεύματος…

Κι όμως, αυτό που έγινε στο Κιάτο μάς χάρισε μια από τις ωραιότερες παραστάσεις της περιοδείας μας, ήταν μαγική βραδιά! Πράγματι, έγινε black out για μία ολόκληρη ώρα και ο Πέτρος, χωρίς να πτοηθεί, σαν λιοντάρι και αεικίνητος, γεμάτος πείσμα, συνέχισε κανονικά τη ροή της παράστασης χωρίς καμία έκπτωση! Μάλιστα, όταν έπειτα από μία ώρα επανήλθε το ρεύμα, το ασφυκτικά γεμάτο θέατρο χειροκροτούσε επί ένα τέταρτο όρθιο. Ξέρεις, καμιά φορά τα απρόοπτα κάνουν τη διαφορά. Κι όταν παίζεις δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη, που αυτοσχεδιάζει σχεδόν κάθε βράδυ, δεν ξέρεις ποτέ τι… σε περιμένει!

Εχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο σχέσης με τη Ναταλία Γερμανού, θεωρείς ότι έχεις αλλάξει ως άνθρωπος μέσα απ’ αυτήν; 

Είναι η αλήθεια πως η σχέση μου με τη Ναταλία Γερμανού μ’ έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Εχω περισσότερη υπομονή για τα πάντα.

Ποιο είναι το στοιχείο που σε γοητεύει περισσότερο σ’ εκείνη;

Ενα στοιχείο της σχέσης μου με τη Ναταλία που μ’ αρέσει είναι η επικοινωνία μας. Συζητάμε πολύ. Μπορεί να γυρίσω από την παράσταση και να μιλάμε στο τηλέφωνο με τις ώρες!

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Μάρκο Σεφερλή

Πώς είδες φέτος το τηλεοπτικό τοπίο; Τι πιστεύεις ότι έλειπε και τι  περίσσευε σ’ αυτό;

Αναμενόμενο. Εκτος από ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είδα κάτι που να μου δημιουργήσει ιδιαίτερη έκπληξη ή να με ξετρελάνει.

Πώς σου φαίνεται που ο Μάρκος Σεφερλής θα αναλάβει το πρωινό του Mega;

Ενδιαφέρουσα ανατροπή! Ο Μάρκος Σεφερλής είναι μεγάλο ταλέντο και τρομερά αγαπητός και λαοφιλής. Γεμίζει θέατρα χιλιάδων θέσεων μόνος του. Θεωρώ πολύ πιθανό να κάνει την έκπληξη της χρονιάς.

Εσένα σε ενδιαφέρει η παρουσίαση; Θα δοκίμαζες τις δυνάμεις σου σε μια εκπομπή;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, για να είμαι ειλικρινής. Θα έμπαινα στη διαδικασία μόνο αν μου έκαναν μια πρόταση που να μου έκανε το «κλικ» και είχα τους κατάλληλους ανθρώπους που θα με καθοδηγούσαν να το κάνω σωστά. Ομως δεν είναι στις προτεραιότητές μου.

Πώς και δεν σε έχουμε δει ακόμη σε κάποιο σόου ταλέντων; Αποκλείεται να μη σου έχουν γίνει προτάσεις.

Πάρα πολλές. Ολα αυτά όμως θέλουν αφοσίωση κι ο δικός μου επαγγελματικός χρόνος είναι ελάχιστος και απόλυτα δοσμένος στο θέατρο και στα γυρίσματά μου.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τον χειμώνα σε ό,τι αφορά το θέατρο και την τηλεόραση;

Θα είμαι για τρίτη χρονιά στο θέατρο Λαμπέτη με τους «Αντρες έτοιμους για όλα», θα παίξω στη νέα ταινία των Μιχάλη Ρεππα και Θανάση Παπαθανασίου «Στα γόνατα ρε», ενώ τηλεοπτικά συζητάω για μια πολύ φιλόδοξη ελληνοκυπριακή παραγωγή με  εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...