Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

«Αντώνη, μην τους ξεχάσεις»

Επιστολή – προειδοποίηση από 38 βουλευτές στον πρωθυπουργό για τη γενοκτονία των Ελληνοποντίων

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλαν 38 βουλευτές της Ν.Δ. με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων, εν όψει και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Οι βουλευτές ζητούν ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων.
Οπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β’ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων». Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο αρμόδιος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου «είχε προβεί σε σχετική δήλωση – δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου».

Και οι 38 βουλευτές προειδοποιούν: «Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την άρνηση της γενοκτονίας των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε». Και καταλήγουν στην επιστολή τους: «Ολοι εμείς, κ. πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος».

Εισαγωγικά οι βουλευτές τονίζουν: «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Γι’ αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του 1994».
Την επιστολή υπογράφει πρώτος ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης που ουδέποτε στο παρελθόν απασχόλησε με κάποια διαφωνία του το κόμμα ή την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν οι υπογραφές των Γιάννη Μιχελάκη, Αννας Καραμανλή, Φωτεινής Αραμπατζή, Μαρίνου Ανδρέα, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γεωργίου Βλάχου. Μιλώντας στο pontos-news.gr για την πρωτοβουλία, ο Σάββας Αναστασιάδης δήλωσε ότι κάνει το αυτονόητο. Πήρε την πρωτοβουλία, καθώς ο ίδιος δεν μετέχει στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, στο οποίο θα συζητηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ενέργειά του από κοινού με τους συναδέλφους του -«ο αριθμός 38 στο σύνολο είναι ενδεικτικός, θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι» είπε- ακολούθησε τη διαπίστωση ότι η ποινικοποίηση της άρνησης γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο που θα κατατεθεί στο Θερινό Τμήμα στις 26 Αυγούστου.

Κώστας Ζαφειρίου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...