Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία Γιώργο Δραγώνα

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και επί χρόνια συνεργάτες αποχαιρέτησαν χθες στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών τον 67χρονο εκδότη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή

Με δάκρυα στα μάτια και ένα αναπάντητο «γιατί» η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και επί χρόνια συνεργάτες αποχαιρέτησαν χθες στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών τον εκδότη και επιχειρηματία Γιώργο Δραγώνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Αναβύσσου. Το «παρών» στο ύστατο χαίρε, σε «έναν από τους τελευταίους άρχοντες των Αθηνών», όπως τον χαρακτήρισε ο εκδότης της «δημοκρατίας», στενός φίλος και επί σειρά ετών συνεργάτης του Ιωάννης Φιλιππάκης, έδωσαν εκπρόσωποι του εκδοτικού, δημοσιογραφικού, επιχειρηματικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου αποδεικνύοντας ότι το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.
Από νωρίς το πρωί ήταν όλοι εκεί, στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου. Μεταξύ άλλων, στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Γιώργο Δραγώνα οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης. Τραγικές φιγούρες, οι στενοί συγγενείς του εκλιπόντος: τα παιδιά του Δάφνη και Μιχάλης, τα εγγόνια του Θεοδόσης και Αναστασία, και η αδερφή του Μαρία Φαφαλιού-Δραγώνα.

Ενδεικτικό του σεβασμού που έχαιρε ο Γιώργος Δραγώνας είναι ότι παρά την επιθυμία της οικογένειας τα χρήματα των στεφάνων να δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, τελικά δεν ήταν λίγα εκείνα που εστάλησαν στη μνήμη του. Ανάμεσά τους, αυτά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του τέως πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της βουλευτού της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, των επιχειρηματιών Δημήτρη Κοπελούζου και Μίνωα Κυριακού, του ζεύγους Μυτιληναίου και του Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών, του οποίου υπήρξε απόφοιτος.

Ο Γιώργος Δραγώνας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου του 1947. Ηταν γόνος μιας εκ των σημαντικότερων επιχειρηματικών οικογενειών της πόλης, ιδιοκτησία της οποίας ήταν και το ομώνυμο ιστορικό πολυκατάστημα στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους. Τα πρώτα επιχειρηματικά ερεθίσματα τα δέχεται σχεδόν στα παιδικά του χρόνια από τον πατέρα του Θεμιστοκλή. Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ και τη Νομική του Αριστοτελείου κάνει τα πρώτα του βήματα στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ παράλληλα δικηγορεί. Το άδοξο τέλος του εμβληματικού αθηναϊκού πολυκαταστήματος (καταστράφηκε από τρομοκρατική ενέργεια το 1981, επαναλειτούργησε και τελικά έκλεισε οριστικά το 1987) τον βρίσκει να προσπαθεί να δημιουργήσει από το μηδέν τον δικό του όμιλο επιχειρήσεων. Το 1994, σε συνεργασία με τον σημερινό εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη, ιδρύει την εκδοτική ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., της οποίας υπήρξε πρόεδρος μέχρι και την πώλησή της στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, το 2004. Επιπλέον, από το 1974 μέχρι και τον θάνατό του διατέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.

Υπήρξε επίσης μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (1981-1990) και ως προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ΞΕΝΙΑ – Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος, ενώ το 1993 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., θέση στην οποία παρέμεινε για κάποιο διάστημα και μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Θαρρείς και είχε το άγγιγμα του Μίδα, ήταν και πάλι παρών στα πρώτα βήματα της «δημοκρατίας», ενώ μέχρι και τον αιφνίδιο θάνατό του υπήρξε ένας από τους τέσσερις μετόχους της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...