Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ανατριχιαστικό μήνυμα στην οικογένεια του Φόλεϊ

Σοκ από τις λεπτομέρειες για όσα προηγήθηκαν της στυγνής εκτέλεσης

Διαπραγματεύσεις και μια επιχείρηση του αμερικανικού στρατού που απέτυχε παταγωδώς απαρτίζουν το χρονικό της προαναγγελθείσας, ασύλληπτης αγριότητας, εκτέλεσης του 41χρονου Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.
Τον Νοέμβριο του 2013 η οικογένειά του έλαβε το πρώτο μήνυμα μέσω e-mail από τους απαγωγείς του δημοσιογράφου, οι οποίοι απαιτούσαν λύτρα και έδιναν αποδείξεις ότι ήταν ζωντανός, όπως αποκαλύπτει ο Φίλιπ Μπαλμπόνι, διευθύνων σύμβουλος της «Global Post», για την οποία εργαζόταν ο Φόλεϊ.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων δεν κράτησε πολύ. «Δεν ήταν φλύαροι. Απλώς έστειλαν τα αιτήματά τους» συμπλήρωσε, χωρίς να διευκρινίζει το ύψος του ποσού που ζητούσαν οι τζιχαντιστές. Το κανάλι επικοινωνίας σύντομα κόπηκε και έως την Τετάρτη 13 Αυγούστου δεν υπήρχαν άλλα μηνύματα προς την οικογένεια, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει σταθερή πολιτική να μην πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγής ή να ενθαρρύνουν τρίτους να το πράξουν, πολιτική που διαφέρει από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Επειτα από μήνες σιωπής από τους απαγωγείς του Αμερικανού δημοσιογράφου, το βράδυ της 13ης Αυγούστου η οικογένειά του έλαβε ένα τελευταίο ανατριχιαστικό μήνυμα… «Ο Φόλεϊ θα εκτελεστεί σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους».

Η οικογένεια κοινοποίησε το μήνυμα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τους καθοδήγησε να συντάξουν μια απάντηση μέσω της οποίας ικέτευαν για έλεος. Η ελπίδα όλων ήταν ότι οι τζιχαντιστές μπλόφαραν, ωστόσο διαψεύστηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την προειδοποίηση για τη μοίρα του Φόλεϊ, αλλά ανακοίνωσε ότι είχε γίνει ειδική μυστική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι για να απελευθερωθούν οι Αμερικανοί όμηροι και ο Τζέιμς Φόλεϊ, όμως απέτυχε, καθώς δεν βρέθηκαν οι όμηροι.

Ο Ντιντιέ Φρανσουά, βετεράνος Γάλλος πολεμικός ανταποκριτής που κρατήθηκε μαζί με τον Φόλεϊ και απελευθερώθηκε μαζί με άλλους τρεις Γάλλους ομήρους τον Απρίλιο, είπε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος τον οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικό άνθρωπο με ισχυρό χαρακτήρα» ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους ή των θυγατρικών του ομάδων καθ’ όλη την ομηρία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...