Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι Νεοοθωμανοί περιοδεύουν και στη Θεσσαλονίκη

Tρένο με νέους στην Ευρώπη στέλνουν οι Τούρκοι για να δουν τα εδάφη τους!

H νέα τουρκική τάση του Νεοοθωμανισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την Αγκυρα να προκαλεί στέλνοντας νεολαίους να κάνουν περιοδείες με τρένο σε… οθωμανικές περιοχές ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβαν και τη Θεσσαλονίκη!

Το τουρκικό υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού με εντολή Ερντογάν σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα «Τρένο νέων εξερευνητών». Στις 22 Αυγούστου ξεκίνησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αδριανούπολης τρένο με 120 νέους, ηλικίας 19 έως 25 ετών. Μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής οι νέοι της Τουρκίας (άνδρες προβλέπει ο πρώτος γύρος) θα περιοδεύσουν σε εννέα χώρες της Ευρώπης και «θα έχουν επαφή με τις ιστορικές αξίες και τις φυσικές ομορφιές των περιοχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Το σπίτι του Ατατούρκ

Ο πρώτος γύρος του σχεδίου αυτού γίνεται στο διάστημα από 22 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου. Ο δεύτερος γύρος του «Τρένου νέων εξερευνητών» θα αρχίσει στις 5/9 και θα ολοκληρωθεί στις 17/9. Το δεύτερο στάδιο, στο οποίο θα μετάσχουν 120 νέες κοπέλες, θα αρχίσει και θα τελειώσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αδριανούπολης.

Οι… Νεοοθωμανοί θα μεταβούν στο Βουκουρέστι, στη Βουδαπέστη, τη Βιένη, στο Ζάγκρεμπ, το Σαράγιεβο, το Βελιγράδι, στα Σκόπια (Μακεδονία τα αναφέρουν), στην Πρίστινα και το κερασάκι στην τούρτα είναι η Θεσσαλονίκη (όπου θα φτάσουν στο τέλος της εβδομάδας) και εκεί θα επισκεφτούν το σπίτι του Ατατούρκ στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Λίγη ώρα προτού ξεκινήσουν από την Αδριανούπολη με το ειδικά διαμορφωμένο τρένο οι νεολαίοι, έγινε εκδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό. Στο πολυπληθές ακροατήριο όπου παρίστατο και στρατιωτικός διοικητής της περιοχής μίλησε με πύρινο οθωμανικό λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Νεολαίας και Αθλησης Μετίν Γιλμάζ. Παρούσα και η δημοτική φιλαρμονική, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακούστηκε ο τουρκικός εθνικός ύμνος και ακολούθησε η αναμνηστική φωτογραφία. Η εκδήλωση είχε δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά της εκστρατείας!

«Οι περήφανοι νέοι μας ξεκινούν σήμερα το μεγάλο ταξίδι του Οθμάν για να γνωρίσουν τα εδάφη που κατέκτησε και να έχουν επαφή με τις ιστορικές στιγμές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ταξίδι με το “Τρένο των νέων εξερευνητών” είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία που διδάσκει το μέλλον μας. Ο Θεός να σας ευλογεί στο ταξίδι σας» είπε μεταξύ άλλων ο Μετίν Γιλμάζ.

Κώστας Ζαφειρίου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....