Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Είμαι άμυαλος, όχι δολοφόνος»

Τι υποστηρίζει στο απολογητικό υπόμνημα ο Παναγιώτης Μήτσος, που ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος

Ελεύθερος ζήτησε να αφεθεί με το απολογητικό του υπόμνημα ο Παναγιώτης Μήτσος, που δήλωσε αθώος κι έριξε το βάρος της δολοφονίας στον συνομήλικο συνεργό του, λέγοντας ότι ο ίδιος ούτε πυροβόλησε, ούτε συναίνεσε στους πυροβολισμούς. «Είμαι ανώριμος, όχι δολοφόνος…» αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνει ότι ήθελε να γίνει… αστυνομικός και παραθέτει ακόμη και τα απολυτήρια Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, τα πτυχία ξένων γλωσσών και τις αθλητικές επιδόσεις του!

«Δεν είμαι ούτε δολοφόνος, ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι’ αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε, ούτε μπορούσε να διαχειριστεί. Ούτε είπα ποτέ στον συγκατηγορούμενό μου να πυροβολήσει τους θανόντες, ούτε συναποφάσισα μαζί του εκ των προτέρων να σκοτωθούν οι θανόντες» αναφέρει ο 18χρονος. Ο νεαρός επικαλείται ότι ήταν άριστος μαθητής με υποτροφία 1.000 ευρώ ανά τετράμηνο και ότι έδωσε φέτος πανελλήνιες εξετάσεις με προοπτική -μεταξύ άλλων- να μπει στη Σχολή Αστυφυλάκων!

Για το θύμα του, τον Κωνσταντίνο Σγούρο, τον οποίο γνώρισε στο γυμναστήριό του ως γυμναστή που προετοιμάζει νέους για αγώνες bodybuilding, λέει: «Εκμεταλλευόταν τη ματαιοδοξία και τις επιθυμίες των νέων για να κερδίζει χρήματα από τη διακίνηση των ουσιών, αλλά και την προώθηση των ίδιων των αθλητών στους διαγωνισμούς, όπου διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα… Κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και σταδιακά τους οδηγούσε στην απόλυτη εξάρτηση, απομυζώντας τους οικονομικά». Το μοιραίο ραντεβού κλείστηκε για να πιέσει τον Σγούρο να του φέρει τα ενέσιμα αναβολικά, τα οποία είχε πληρώσει 800 ευρώ πριν από ενάμιση μήνα. Ομως, η παρουσία του Γιάννη Κομμάτη τρόμαξε τους δύο φίλους, που είχαν πάρει την καραμπίνα για εκφοβισμό, αν προέκυπτε ότι ο Σγούρος οπλοφορούσε: «Μόλις τον είδαμε εγώ και ο Νίκος ταραχτήκαμε και φοβηθήκαμε, διότι στα μάτια δύο πιτσιρικάδων ο άντρας αυτός φάνταζε και ήταν πανίσχυρος και ικανός να μας ισοπεδώσει μόνο με τα χέρια του»!

Ο 18χρονος περιγράφει τι συνέβη όταν οδήγησαν τους δύο φίλους στο ερημικό σημείο, όπου δήθεν υπήρχε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο: «Ο Νίκος, αναλογιζόμενος ότι αυτοί οι δύο θηριώδεις άνδρες θα μπορούσαν να μας διαλύσουν και τους δύο με τα χέρια τους μόνο, με ρώτησε: “Αν γίνει κάτι, θα ρίξεις ή θα ρίξω;”. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να ρίξω εγώ, αφού δεν μπορούσα καν να κρατήσω την καραμπίνα στα χέρια μου, και εκείνος μου είπε “εντάξει”». Ο 18χρονος υποστηρίζει πως όσα ακολούθησαν τη δολοφονία, η μεταφορά των πτωμάτων στο σημείο όπου βρέθηκαν, η μετακίνηση της μηχανής τους, η απόρριψη των προσωπικών αντικειμένων τους και το πλύσιμο της καρότσας του αγροτικού οφείλονταν στον πανικό και την αφέλειά τους. Και κλείνει λέγοντας πως ήταν και οι δύο σοκαρισμένοι, δεν κοιμήθηκαν και ήταν θέμα χρόνου να μιλήσουν στους γονείς τους ή στην Αστυνομία.

Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο 18χρονοι για το φονικό

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες το απόγευμα μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο 18χρονοι οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Κώστα Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη, τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου, στη δυτική Μάνη.

Ο πρώτος από τους δύο 18χρονους, που φέρεται να πυροβόλησε τα θύματα, προσήχθη λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στα δικαστήρια της Καλαμάτας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και επικράτησε μεγάλη ένταση από πλήθος συγγενών του Κώστα Σγούρου που ήταν συγκεντρωμένο απέξω.

Η απολογία του κράτησε τρεις ώρες και αμέσως μετά έγινε η προσαγωγή του δεύτερου 18χρονου από διαφορετική είσοδο και με «κινηματογραφικό» τρόπο, ώστε να μην τον αντιληφθούν οι συγγενείς του θύματος και υπάρξει σύρραξη. Λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι τελείωσε και αυτή η απολογία και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οι δύο 18χρονοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

«Ο ισχυρισμός μας είναι ότι στη χειρότερη περίπτωση έχουμε απλή συνέργεια. Αυτά όμως είναι θέματα που θα τα κρίνει το δικαστήριο» δήλωσε μετά το τέλος της απολογίας ο Αλέξης Κούγιας, που είναι εκπρόσωπος του ενός 18χρονου, και πρόσθεσε: «Δεν είναι σύνηθες στα εγκληματολογικά χρονικά να απολογούνται νεαρά παιδιά για τέτοιας σπουδαιότητας αδικήματα. Δείξανε απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεράστιου κυκλώματος που διακινεί αναβολικά: «Ολη η ιστορία η οποία οδήγησε σ’ αυτήν την τραγική κατάληξη και για τα θύματα και τις οικογένειές τους αλλά και για τους εντολείς μας, έχει σαν απόλυτη αιτία την κατάρα των αναβολικών. Δυστυχώς, μια απάθεια της κοινωνίας επιτρέπει κάποιοι εγκληματίες που πουλούν αναβολικά να κερδίζουν εκατομμύρια εις βάρος νεαρών αμούστακων παιδιών τα οποία νομίζουν ότι θα τους καταξιώσουν κοινωνικά και προσωπικά. Εχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε καταργήσει τις αξίες μας και να πιστεύουμε μόνο στο σώμα μας και στην εικόνα του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...