«Πτυσσόμενη» γόβα από χέρια φοιτητών

Πρωτότυπη εφεύρεση ομάδας σπουδαστών του Δημοκρίτειου με την οποία φιλοδοξούν να κατακτήσουν τις γυναίκες

Δεν υπάρχει γυναίκα που κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής ημέρας δεν έχει σκεφτεί να πετάξει τα άβολα ψηλοτάκουνα που φοράει για ένα ζευγάρι χαμηλές αλλά λιγότερο κομψές γόβες, ωστόσο, καθώς βρίσκεται εκτός σπιτιού, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει παπούτσια. Τη λύση για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου βρήκε μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), οι οποίοι σχεδίασαν μια… πτυσσόμενη γόβα, καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσουν το στιλ με την άνεση!
Οι νεαροί εφευρέτες και φιλόδοξοι επιχειρηματίες που υλοποίησαν την ιδέα της πρωτότυπης αυτής γόβας είναι οι φοιτητές Λουκάς Καρακικές, Αθηνά Τσιλιγκαρίδου και Καλλιόπη Τάτση. Καθοδηγούμενοι από τον επίκουρο καθηγητή Περικλή Γκόγκα και την υποψήφια διδάκτορα Ευθυμία Χρυσανθακίδου, προχώρησαν στη δημιουργία του προϊόντος -στο πλαίσιο του μαθήματος Επιχειρηματικότητας- και στη συνέχεια ίδρυσαν την εταιρεία SkyWalker Α.Ε. (το εργαστήριο όπου φτιάχνονται τα προϊόντα βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής) φιλοδοξώντας να κατακτήσουν τον γυναικείο πληθυσμό.

«Κοιτώντας την αγορά και την καθημερινότητα των γυναικών παρατηρούμε ότι έχουν συνεχή ενασχόληση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κάνοντας συνέχεια διαφορετικά πράγματα. Πηγαίνουν για δουλειά, για καφέ, για ποτό, για διασκέδαση γενικά και αυτό απαιτεί πολλές ενδυμασίες και κυρίως διαφορετικά παπούτσια. Πάνω σε αυτό το πρόβλημα στηρίζεται η δημιουργία του δικού μας καινοτόμου προϊόντος» δηλώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λουκάς Καρακικές, ένα από τα μέλη της ομάδας, συμπληρώνοντας ότι σκοπός της πτυσσόμενης γόβας είναι να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των σύγχρονων γυναικών.

«Το προϊόν, το οποίο έχει σκοπό να κάνει πιο άνετη και κομψή τη ζωή της γυναίκας, είναι μια μπότα-γόβα, η οποία με έναν ειδικό μηχανισμό (πτυσσόμενο) θα μετατρέπει το φλατ παπούτσι σε ψηλό και αντίστροφα» λέει ο Λουκάς Καρακικές καταλήγοντας ότι κύρια επιδίωξη της ομάδας που σχεδίασε το πρωτοποριακό παπούτσι και στην οποία ανήκει και ο ίδιος είναι να προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να μετατρέπουν και να προσαρμόζουν τα παπούτσια τους στις οποιεσδήποτε ανάγκες τους.

Είσοδος στην αγορά

Σύμφωνα με έρευνα της αγοράς υποδημάτων, προς το παρόν δεν υπάρχει εταιρεία που να παράγει το προϊόν της SkyWalker, γεγονός που εκτιμάται ότι θα είναι ενισχυτικός παράγοντας για την είσοδο του προϊόντος στην αγορά. Προς αυτή την κατεύθυνση η ομάδα της εταιρείας κάνει επίσης επαφές με διάφορες εταιρίες κατασκευής υποδημάτων προκειμένου να καταφέρει το προϊόν της να διεισδύσει στην αγορά, ενώ γίνονται και προσπάθειες για την καλύτερη προσαρμογή του ειδικού μηχανισμού σε διάφορα είδη υποδημάτων προκειμένου να εισαχθεί στην αγορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ