Το εκκλησάκι του Ι. Μαρινάκη

Ο Ιωσήφ Μαρινάκης βοήθησε τον ιερέα θείο του να υλοποιήσει το όνειρό του για την ανέγερση ενός αφιερωματικού ναού

Μια πράξη αγάπης προς τον Θεό και την οικογένειά του έκανε διαφορετικό αυτόν τον χρόνο για τον Ιωσήφ Μαρινάκη. Ο ηθοποιός συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του θείου του Θεοφύλακτου, ο οποίος είναι ιερέας και επί χρόνια επιθυμούσε να κάνει κάτι για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης. Ο αδελφός του πατέρα του Νίκου ήθελε εδώ και καιρό να φτιάξει μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία τη Βουρλιώτισσα. Ο ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό του θείου του, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία, και προσέφερε εαυτόν για βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούσε.

rt2354t345t 1

Το στοίχημα

Η ανέγερση του αφιερωματικού ναού άρχισε πριν από επτά μήνες και ο Ιωσήφ είχε αναλάβει τον συντονισμό των συνεργείων και την επίβλεψη των εργατών, αφού κι εκείνος είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να φέρει εις πέρας την «αποστολή» του. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εργασιών από μια απροσεξία έπεσε και έσπασε το πόδι του, οπότε για αρκετά μεγάλο διάστημα είχε βάλει γύψο.
rt2354t345t 3
Τον είχαμε δει άλλωστε σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις να εμφανίζεται είτε με καροτσάκι είτε με πατερίτσες (όταν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του), δεν γνωρίζαμε όμως πώς είχε συμβεί το ατύχημα. Κι αυτό γιατί ο ηθοποιός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αφού η βοήθεια που προσέφερε στον πατέρα Θεοφύλακτο ήταν καθαρά προσωπική υπόθεσή του.

Σύμφωνα με κατοίκους του Ηρακλείου, η οικογένεια του Ιωσήφ γιόρτασε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία τη Βουρλιώτισσα, στη δική της εκκλησία, με τη λειτουργία να την τελεί ο θείος του ηθοποιού, ο οποίος είχε στο πλευρό του την αγαπημένη του Χρύσα Καλπάκη. Στο Ηράκλειο αγαπούν πολύ τον Ιωσήφ και ξέρουν πόσο βοήθησε για να γίνει αυτή η εκκλησία. Εκείνος αρκείται στο να τους χαμογελά και να προσφέρει τη βοήθεια του, αφού θεωρεί υποχρέωσή του να βρίσκεται κοντά στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Σάσα Σταμάτη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ