Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Η Αμαζόνα που καλπάζει με στιλ ανάμεσα στα… κύματα!

Η Ανδριανή Γεωργίου που ζει στην Σάμο έχει δημιουργήσει ένα ράντσο, μαγνητίζοντας πολλούς λουομένους

Καλπάζει πάνω στα άλογά της στις καταπράσινες βουνοπλαγιές της Σάμου, κολυμπάει δίπλα τους σε κρυστάλλινα νερά απομονωμένων ακτών και χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές ξεγνοιασιάς, περιπέτειας και αναψυχής σε εκατοντάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο πανέμορφο νησί του Πυθαγόρα.
2 2Πρόκειται για την 32χρονη Ανδριανή Γεωργίου, τη Σαμιώτισσα γητευτή των αλόγων, η οποία πριν από πέντε χρόνια εγκαινίασε το «Ράντσο του Πανούρη» και προσφέρει μοναδικές βόλτες στη φύση, καβάλα σε πανέμορφα ελληνικά άλογα.
3 1Ο αθεράπευτος έρωτας της νεαρής Σαμιώτισσας με τα άλογα άρχισε όταν σε ηλικία μόλις 10 ετών απέκτησε το δικό της άλογο. Η ίδια θυμάται την πρώτη επαφή της με τα υπερήφανα τετράποδα και δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής»: «Ο πατέρας μου είχε ένα πανέμορφο άλογο και το έπαιρνα για βόλτες από πολύ μικρή. Ετσι κόλλησα και η ζωή μου άρχισε να περιστρέφεται γύρω από αυτά τα εκπληκτικά ζώα που πραγματικά είναι μοναδικά, τόσο για τον χαρακτήρα τους όσο και για τις αρετές τους. Τα θαύμαζα για την τεράστια δύναμή τους, για τον περήφανο καλπασμό τους και για την άγρια ομορφιά τους. Μου άρεσε να τα καβαλάω και να τρέχω στα βουνά και στις παραλίες. Πριν από περίπου πέντε χρόνια και έπειτα από παρότρυνση φίλων αλλά και τουριστών, που έβλεπαν τα άλογα στο κτήμα μας και ζητούσαν να κάνουν ιππασία και βόλτες στην περιοχή, ανοίξαμε μαζί με τον σύζυγό μου Γιώργο το “Ράντσο του Πανούρη”. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι τελικά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μεταφέρω τις γνώσεις μου πάνω στα άλογα σε κόσμο που δεν είχε καμία σχέση με την ιππασία και απλώς τα θαύμαζε. Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα τους συμβουλεύω και τους καθοδηγώ βήμα βήμα ώστε να μπορέσουν να ιππεύσουν σωστά και να ευχαριστηθούν τη βόλτα τους, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».
4 1Η περιήγηση που προσφέρει η Ανδριανή είναι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών και περιλαμβάνει ιππασία μέσα σε μονοπάτια στα καταπράσινα βουνά της Σάμου και βόλτα στη μοναδικής ομορφιάς παρθένα παραλία της Μικρής Λάκας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού του Πυθαγόρα.
5 3«Κάθε πρωί ξεκινάμε από το ράντσο μας στην περιοχή Βλαμαρή και έπειτα από μία ώρα ιππασίας φτάνουμε στην παραλία, η οποία είναι πνιγμένη στο πράσινο και κυκλωμένη από πανύψηλα πεύκα και μαστιχόδεντρα. Εκεί κάνουμε μια μικρή στάση, όπου προσφέρουμε σνακ και καφέ, και στη συνέχεια οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή βόλτα με τα άλογα μέσα στη θάλασσα!
6 1Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που μένει αξέχαστη σε όσους τη βιώνουν. Επειτα από περίπου δύο ώρες, αφού ξεκουραστούμε και κάνουμε το μπάνιο μας στην παραλία, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το ράντσο. Ολα τα άλογα που έχουμε στο ράντσο είναι γνήσια ελληνικά και τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το σχετικά μικρό μέγεθος, η μεγάλη δύναμη και το απίστευτο θάρρος τους.
7 2Πρόκειται για ατρόμητα ζώα που μπορούν να σηκώσουν πολλά κιλά και να καλπάσουν ακόμη και όταν κουβαλάνε βάρος 120 κιλών. Η σχέση μου μαζί τους είναι ονειρική, είμαι η αρχηγός της αγέλης και πραγματικά τα αγαπώ με όλη μου την καρδιά».
8 1
Η ευχή από την Ολλανδία με «μήνυμα» ζωής

Η βόλτα με ένα άλογο μέσα στη θάλασσα είναι μια μοναδική εμπειρία που αποτελεί όνειρο ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Ανδριανή και ο σύζυγός της Γιώργος αποφάσισαν να εντάξουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στο πρόγραμμά τους με αφορμή ένα πραγματικά συγκινητικό περιστατικό με πρωταγωνιστή ένα παιδάκι που έπασχε από καρκίνο.

«Πριν από μερικά χρόνια ζήσαμε μια πολύ δυνατή στιγμή που έχει μείνει χαραγμένη στην καρδιά και στο μυαλό μας, αφού αφορούσε ένα παιδάκι από την Ολλανδία που έπασχε από καρκίνο. Το παιδί φιλοξενούνταν σε ίδρυμα και είχε ολοκληρώσει τη σκληρή θεραπεία του λίγους μήνες πριν έρθει με τους γονείς του στη Σάμο για διακοπές. Μάλιστα είχε συμμετάσχει στην ολλανδική εκπομπή “Κάνε μια ευχή” και είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει βόλτα με ένα άλογο μέσα στη θάλασσα. Το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Πυθαγόρειο μάς ενημέρωσε σχετικά και χωρίς να το σκεφτούμε καθόλου δεχθήκαμε να πραγματοποιήσουμε την ευχή του παιδιού.

»Εκείνη τη μέρα δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ! Το παιδί ήρθε στο ράντσο μαζί με τους γονείς του και περάσαμε εκπληκτικές στιγμές! Πλέον έρχεται κάθε καλοκαίρι στη Σάμο και φέτος ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Εύχομαι να είναι πάντα γερό και δυνατό και να μας έρχεται κάθε χρόνο».

Το παιδάκι με σύνδρομο Down!

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η θεραπευτική ιππασία είναι δραστηριότητα η οποία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες σε ασθενείς με κινητικά και νοητικά προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, σε ασθενείς με σύνδρομο Down. Πριν από λίγες μέρες η Ανδριανή είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το αληθές του λόγου στην πράξη, αφού δέχτηκε επίσκεψη από μια οικογένεια τουριστών που μεγάλωνε ένα παιδί που πάσχει από σύνδρομο Down.

Η ίδια θυμάται τις στιγμές που έζησε μαζί του και δηλώνει συγκινημένη: «Επέλεξα να του δώσω ένα από τα ζωηρά αλλά και έξυπνα άλογα που έχω και πραγματικά δικαιώθηκα. Το άλογο αισθάνθηκε πως το παιδάκι είχε πρόβλημα και συμπεριφέρθηκε με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Ετρεξε μαζί του, αλλά παράλληλα πρόσεχε πάρα πολύ πού πατούσε προκειμένου να μην αναστατώσει το παιδί, το οποίο γελούσε συνεχώς και έδειχνε τρισευτυχισμένο! Είμαι βέβαιη πως μεταξύ τους υπήρχε μια ξεχωριστή επικοινωνία».

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...