Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η stylish υπουργός έγινε fashion icon

Από τα σικ στιλιστικά σύνολα δίπλα σε χολιγουντιανούς αστέρες έως την εμφάνιση με μπικίνι στην Πάτμο

Στην πολιτική σκηνή το όνομα Ολγα έχει γίνει πλέον συνώνυμο της θηλυκότητας, της γοητείας και της κομψότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνοδεύουν, «ντύνουν», θα λέγαμε, με ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, της οποίας οι εμφανίσεις συνοδεύονται από άκρως κολακευτικά σχόλια. Το 2007, μια νέα όμορφη γυναίκα κάνει την εμφάνισή της στην πολιτική σκηνή, ως βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας.
2 3
Μπορεί να είναι γόνος μιας ισχυρής πολιτικά οικογένειας του τόπου, αλλά εκείνο που κερδίζει τους συναδέλφους της πολιτικούς τόσο στη Βουλή όσο και στη διεθνή πολιτική σκηνή, τους δημοσιογράφους και φυσικά τους φωτογράφους (εκτός από τον δυναμισμό που τη διακρίνει και τις πετυχημένες κινήσεις της στο κεφάλαιο «τουρισμός») είναι η κομψότητά της και ο μοναδικός τρόπος που τη μετουσιώνει στιλιστικά. Οι (dress code) επιλογές, σε συνδυασμό με την κρητική γοητεία της, μαγνητίζουν τον φωτογραφικό φακό. Το ευθύ χαμόγελό της -και όχι μόνο- είναι σήμα κατατεθέν…

Η… αποκάλυψη
3 2
Την περασμένη Τρίτη η υπουργός βρέθηκε στην Πάτμο προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και να συζητήσει πώς μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω ο τουρισμός στο νησί της Αποκάλυψης. Η Ολγα Κεφαλογιάννη βρήκε την ευκαιρία να χαλαρώσει (παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά της) με μια βουτιά στην παραλία της Πέτρας, όπου οι παπαράτσι καιροφυλακτούσαν και ο φακός τους την απαθανάτισε, αποκαλύπτοντάς τη με το μαγιό της. Οι φωτογραφίες της κόσμησαν εξώφυλλα περιοδικών, εφημερίδων κι έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Η εκθαμβωτική εμφάνιση της Ολγας Κεφαλογιάννη, αυτή τη φορά στην παραλία με φόντο το απέραντο γαλάζιο, έγινε και πάλι αντικείμενο σχολιασμού και θαυμασμού.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι εμφανίσεις της υπουργού Τουρισμού γίνονται talk of the town. Η Ολγα Κεφαλογιάννη τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέθεσε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προς τιμήν του διάσημου ηθοποιού Τζέρεμι Αϊρονς, με αφορμή την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα». Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός ήρθε στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Ο διεθνούς βεληνεκούς ηθοποιός δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την οικοδέσποινα, λέγοντας πως πρόκειται για δυναμική πολιτικό και γοητευτική γυναίκα. Η ίδια είχε καταφέρει να κλέψει την παράσταση όχι μόνο με το χαμόγελο και τη απλότητά της, αλλά και με τη stylish εμφάνισή της, η οποία συζητήθηκε από το περιστύλιο της Βουλής έως τα δημοσιογραφικά στέκια.

Τον Νοέμβριο του 2013 συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς στην Κωνσταντινούπολη, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Αυτό όμως που απασχόλησε περισσότερο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν τόσο η συνάντηση και τι ειπώθηκε σε αυτήν, αλλά η ενδυματολογική επιλογή της κυρίας Κεφαλογιάννη. Φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Hurriyet» απεικόνιζαν την Ολγα να φορά ένα δαντελένιο αποκαλυπτικό μαύρο σατέν μπλουζάκι, απολύτως εφαρμοστό, φορεμένο μέσα από ένα μεσάτο αλλά ανοιχτό σακάκι, κάνοντας όσους συνομίλησαν μαζί της εκείνη τη νύχτα να… χάσουν τα λόγια τους. Η εμφάνισή της φαίνεται να μάγεψε τον Τούρκο υπουργό, που δεν πήρε τα μάτια του από πάνω της.

Στα μέσα του Αυγούστου η 39χρονη υπουργός ανέβασε στα social media μια φωτογραφία δίπλα στον σύζυγό της, τον γνωστό κοσμηματοπώλη Μάνο Πενθερουδάκη, αποχαιρετώντας για φέτος την αγαπημένη της Κρήτη, όπου είχε μεταβεί για ολιγοήμερες διακοπές. Η όμορφη υπουργός, εκτός από τον τόπο καταγωγής της, το Ρέθυμνο -για την ακρίβεια, το παραθαλάσσιο χωριό Πάνορμος, στο οποίο διατηρεί δικό της σπίτι-, επισκέφτηκε με τον σύζυγό της και τα Σφακιά, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, με το ζευγάρι να χαμογελά και να λάμπει από ευτυχία.

Η… απάντηση

Και αν ο ανδρικός πληθυσμός αναρωτιέται πόσο δύσκολο είναι για μια νέα κι εμφανίσιμη γυναίκα να επιβληθεί σε ένα υπουργείο και γενικότερα στον χώρο της πολιτικής, η ίδια έχει δώσει στο παρελθόν την αφοπλιστική απάντηση: «Η εμπειρία μού έχει δείξει ότι τέτοια στερεότυπα δεν είναι πλέον τόσο ισχυρά. Αυτό που έχει σημασία είναι να δουλεύεις πολύ, να δουλεύεις συστηματικά, να έχεις καλή διάθεση και να είσαι ανοιχτός σε ιδέες και συνεργασίες. Οι άλλοι πρέπει να ακολουθούν το παράδειγμά σου, επομένως είναι σημαντικό να δείχνεις ότι ξέρεις πού θέλεις να πας και να εργάζεσαι με αποκλειστικό στόχο να πετύχεις» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά!

Γοητεία κρυμμένη πίσω από την αμπάγια
4 2ΤΟΝ περασμένο Φεβρουάριο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη πήρε την πτήση για το Ριάντ, ανταποκρινόμενη στην επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε από τον Σαουδάραβα ομόλογό της, τον πρίγκιπα Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud. Εκείνη όταν έφθασε στο αεροδρόμιο φόρεσε τη σκουρόχρωμη αμπάγια, έδεσε τη μαντίλα της και ξεκίνησε το… ταξίδι της στην άγνωστη χώρα. Σεβόμενη τις συνήθειές τους, προσπάθησε να εναρμονιστεί με τον τρόπο ζωής τους καθ’ όλη τη διάρκεια της 

Κώστας Ζαφειρίου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...