Αλβανικό βιβλίο χτυπά την Ελλάδα

Συγγραφέας του ο δημιουργός του ύμνου της αστυνομίας της χώρας. Καμία αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών

Ενα εμετικού περιεχομένου βιβλίο, με άνευ προηγουμένου ανθελληνικό μένος, κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Αλβανίας και λόγω της… κυκλοφοριακής επιτυχίας του επανεκδόθηκε, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μην έχει αντιδράσει και ζητήσει από την αλβανική κυβέρνηση, που κόπτεται για την «ελληνοαλβανική φιλία», να αποσύρει το βιβλίο. Η Αλβανία επίσης είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. και κάθε τέτοιου είδους συγγραφικές τεχνικές δεν συνάδουν με την προσπάθεια μιας χώρας που επιθυμεί κι επιδιώκει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο υβριστικός τίτλος του βιβλίου είναι «Ελληνα, ώ Ελληνα γκορτσοκεφάλα, έλα και φίλα με στην κωλ@ρ@» (Greke o greke kokegorrice ec me puth ne prapanice). Πρόκειται για ένα διαστροφικού περιεχομένου βιβλίο, που έχει γράψει ο γνωστός στην Αλβανία περιθωριακός συγγραφέας Arben Duka. Στο εν λόγω βιβλίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftonomi.gr, ο (δήθεν σατιρικός) Arben Duka παρουσιάζει τους Ελληνες ως φοβητσιάρηδες, «καρπαζοεισπράκτορες», ανήθικους και μπαμπέσηδες, παράλληλα παρουσιάζει τον Βορειοηπειρώτη εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα ως Αλβανό, ενώ κατ’ αυτόν οι Αλβανοί ήταν εκείνοι που έφεραν την ανεξαρτησία στην Ελλάδα. Μάλιστα αναφέρει πως τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται έως την Πρέβεζα.

Τα αποσπάσματα

Παραθέτουμε μεταφρασμένα αποσπάσματα (τα πλέον κόσμια) που καθυβρίζουν τον ελληνισμό: «Γιατί εμείς είμαστε εδώ πιο πριν και από εσάς, γι’ αυτό μη γαβγίζετε και κλαψουρίζετε, γιατί μας έχετε κάποια χρωστούμενα». «Η ηθική σας δεν μπορεί να αναστηθεί με αντάρτικα τραγούδια που κοροϊδεύουν τον Τούρκο και την Αλβανία που σε πνίγουν με φτύσιμο». Μάλιστα ο «συγγραφέας» διαθέτει τους στίχους προς μελοποίηση -χωρίς αμοιβή- σε όλους τους πολυφωνικούς ομίλους της Αλβανίας, ενώ το κόστος των γυρισμάτων του βιντεοκλίπ του τραγουδιού το έχει αναλάβει εκδοτικό συγκρότημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ