Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Αντίο» καλοκαίρι με βροχές

Αλλάζει ο καιρός με πολλές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της χώρας

Είσοδο με βροχές και καταιγίδες κάνει από σήμερα ο Σεπτέμβριος, προκαλώντας «ψυχρολουσία» σε όλους εκείνους που αρνούνται να πιστέψουν πως καλοκαίρι ήταν και… πέρασε! Το σκηνικό του καιρού αλλάζει, χάνοντας για τα καλά την… καλοκαιρινή του διάθεση, με τους περισσότερους να πρέπει -έστω και προσωρινά- να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για διακοπές και μίνι αποδράσεις.

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, που κατά τόπους θα συνοδεύονται κι από χαλαζοπτώσεις. Μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος πλημμυρών την Τρίτη σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της βορειοανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας καθώς και στην Ηπειρο.
Στη διάρκεια της νύχτας έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και το κεντρικό – βόρειο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ωστόσο, αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα θα είναι γενικά καλός, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες – κυρίως στα ορεινά.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Τοπικά ισχυρές

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και κεντρικό – βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες -πιθανόν- τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Τετάρτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...