Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Μια Ροδίτισσα στη «μάχη» κατά του AIDS

Η επιστήμονας Δώρα Χατζηιωάννου θα τιμηθεί σήμερα για το ερευνητικό έργο της στο νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε στο εξωτερικό και σήμερα ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πρωτοπορεί και ανοίγει νέους δρόμους για τη θεραπεία του AIDS! Πρόκειται για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης Δώρα Χατζηιωάννου, η οποία σήμερα το μεσημέρι θα τιμηθεί από τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο για τις μεγάλες ερευνητικές επιτυχίες της που δίνουν ελπίδες για τη θεραπεία του φονικού ιού.

Η εκδήλωση προς τιμήν της παγκοσμίου φήμης επιστήμονα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Δήμου Ρόδου στις 12.00 το μεσημέρι, αφού αυτήν την περίοδο η Δώρα Χατζηιωάννου βρίσκεται στη χώρα μας μαζί με την οικογένειά της και απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές της δίπλα σε αγαπημένα πρόσωπα. Παντρεμένη με Βρετανό και μητέρα δύο παιδιών, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ έρχεται συχνά μαζί με την οικογένειά της στο νησί των ιπποτών, αφού εδώ ζουν οι γονείς της, πολλοί συγγενείς και καρδιακοί φίλοι από τα μαθητικά χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ζει στο εξωτερικό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξακολουθεί να τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και μάλιστα τα παιδιά της φοιτούν σε ελληνικό σχολείο της Νέας Υόρκης.

Η Δώρα Χατζηιωάννου είναι επικεφαλής μεγάλης ερευνητικής ομάδας που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη. Επειτα από προσπάθειες 25 ετών, κατάφερε να επιτύχει τη μετάδοση του ιού HIV σε μαϊμούδες, διευκολύνοντας το έργο των επιστημόνων, οι οποίοι έχουν πυκνώσει πλέον τα πειράματά τους και στοχεύουν στην ανακάλυψη του εμβολίου που θα θεραπεύει το AIDS.
Τα πειράματα της επιστημονικής ομάδας της προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό, αφού το HIV είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο από τους πιθήκους, αλλά έχει προσαρμοστεί στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν προσέβαλλε μικρά ζώα, όπως οι μαϊμούδες. Ετσι δεν υπήρχε ένα σωστό μοντέλο πειραματισμού εμβολίων, φαρμάκων και θεραπειών, κάτι που άλλαξε τώρα, ύστερα από επιστημονικές προσπάθειες 25 και πλέον ετών.

Ανδρέας Αξιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...