Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Με εκβίαζε να πάω μαζί στη ληστεία»

Kατήγγειλε τον νεκρό συνεργό του για τη φονική συμπλοκή του Περιστερίου

Θύμα της τοξικομανίας του και των κυκλωμάτων ναρκωτικών, τα οποία δρουν ανενόχλητα μέσα και έξω από τις φυλακές, υποστηρίζει πως είναι ο 31χρονος που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ κρεάτων στο Περιστέρι, στη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο 34χρονος συνεργός του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκε χθες το πρωί στην 20ή τακτική ανακρίτρια της Αθήνας και μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 31χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη συμμετοχή του στη ληστεία και υποστήριξε πως έπεσε θύμα εκβιασμού από τον 34χρονο συνεργό του, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οπως είπε, εξαναγκάστηκε από τον 34χρονο (ο οποίος είχε εκτίσει ποινή για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, που αφορούσαν ληστείες και συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών) να πάρει μέρος στη ληστεία για να «ξεπληρώσει» ένα χρέος του, της τάξης των 2.500 ευρώ, από την προμήθεια ναρκωτικών!
t2t5t245 1«Ο Η.Α. είχε μεσολαβήσει μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνταν ώστε να εξασφαλίσω τα ναρκωτικά που χρειαζόμουν. Οταν αποφυλακίστηκε, άρχισε να με απειλεί ότι θα με σκότωνε, αν δεν του ξεπλήρωνα το χρέος και στη συνέχεια με εξανάγκασε να πάρω μέρος στη ληστεία για να ξεχρεώσω» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ο 31χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο ίδιος δεν έλαβε μέρος στην ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μετά το πέρας της ανάκρισης ο 31χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Η δικηγόρος του Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην «Espresso», δήλωσε: «Ο εντολέας μου είναι θύμα της ανοχής σε αυτό το κράτος αξιών και της παρακρατικής βίας, που ανακυκλώνει τη βία και οδηγεί νέους ανθρώπους να είναι θύματα της κατασκευασμένης παραβατικής συμπεριφοράς, έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σε πιο ώριμο στάδιο, θα αποδειχτεί ότι δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, αλλά θύμα ακραίας κρατικής εκτροπής».
t2t5t245 2Η αιματηρή συμπλοκή έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε κατάστημα εμπορίας κρεάτων, στη διασταύρωση Λένορμαν και Κηφισού. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επιτηρούσαν την περιοχή είδαν τους δύο δράστες να σταματούν έξω από το κατάστημα με κλεμμένη μοτοσικλέτα και να μπαίνουν μέσα καλυμμένοι ο ένας με μαντίλι στο πρόσωπο και ο άλλος με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι. Οταν βγήκαν τους κάλεσαν να παραδοθούν, όμως αντί να υπακούσουν, ο ένας από αυτούς (ο 34χρονος) πυροβόλησε εναντίον τους. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο 34χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος ληστής συνελήφθη.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...