Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εσφαξε τη μητέρα του με 14 μαχαιριές (!)

Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες δύο χρόνων η άγρια δολοφονία 61χρονης στο Γεννάδι της Ρόδου

Κατακρεούργησε τη μητέρα του, επειδή δεν ενέκρινε τη σχέση του! Από το χέρι του παιδιού της βρήκε τον θάνατο με 14 μαχαιριές η 61χρονη Ευαγγελία (Αντζελα) Ιεροβασίλη στο Γεννάδι της Ρόδου τον Ιούνιο του 2012. Μάλιστα ο 26χρονος μητροκτόνος, που είναι χρήστης ναρκωτικών, λίγο μετά είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημα στον πατέρα του και στη μητριά του!

Η άγρια δολοφονία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός δράστης της ανθρωποκτονίας Νίκος Μ. είχε πάει στις 19 Ιουνίου του 2012 μαζί με την 34χρονη τότε Ρωσίδα φίλη του Irini Ι. να επισκεφτούν τη μητέρα του. Αμέσως ξέσπασε καβγάς μεταξύ μάνας και γιου, με την πρώτη να μιλάει απαξιωτικά για την κοπέλα του, η οποία ήταν παρούσα, τονίζοντάς του ότι είχε δύο παιδιά από άλλο γάμο, γεγονός που εκνεύρισε τον τότε 24χρονο. Θολωμένος, άρπαξε ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε χτυπώντας τη στην πλάτη 14 φορές! Μετά το έγκλημα ο μητροκτόνος και η αλλοδαπή αναστάτωσαν τον χώρο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να αποδοθεί η δολοφονία σε ληστές.

Η υπόθεση είχε «παγώσει», αφού ο έλεγχος του γενετικού υλικού σε στοιχεία που είχε συλλέξει η Σήμανση από τον τόπο του εγκλήματος και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν είχαν οδηγήσει σε σαφή συμπεράσματα. Αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στον γιο της, δεν υπήρχαν αποδείξεις, οι οποίες θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, ενώ ο ίδιος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι.

Πριν από λίγες ημέρες προέκυψε ένα νέο σημαντικό στοιχείο, που δεν ήταν άλλο από τις καταθέσεις του πατέρα και της μητριάς του 26χρονου -σήμερα- δράστη, στους οποίους είχε εξομολογηθεί τη δολοφονία της μητέρας του. Οπως έγινε γνωστό, ο νεαρός πήγε στην Κρήτη όπου ζει ο πατέρας του με τη σύντροφό του. Εκεί αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει. Μέσα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε πολλές ημέρες, αποκάλυψε στη μητριά και στον πατέρα του τον φόνο και τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Το ζευγάρι έδωσε πριν από μερικές ημέρες κατάθεση στην Αστυνομία αναφέροντας όλα όσα είχε ακούσει από το στόμα του 26χρονου.

Την περασμένη Παρασκευή αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε το έγκλημα. Την επομένη απολογήθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το φονικό. Οπως είπε, τη μοιραία μέρα πήγε με τη σύντροφό του στο Γεννάδι να μιλήσουν στη μητέρα του και της ανακοίνωσαν τον επικείμενο γάμο τους. Η 61χρονη άρχισε να βρίζει και να μιλάει απαξιωτικά για την κοπέλα. «Θόλωσα, πήρα το μαχαίρι και άρχισα να τη χτυπώ. Αρχικά της επέφερα δύο μαχαιριές, όμως στη συνέχεια, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, οι μαχαιριές έγιναν 14!» ομολόγησε ο δράστης.

Αμέσως μετά πήγε να φύγει, αλλά τον σταμάτησε η αλλοδαπή λέγοντάς του πως έπρεπε να το κάνουν να φαίνεται σαν ληστεία. Αρχισαν να ανακατώνουν τα συρτάρια και τα πράγματα του σπιτιού, κι έπειτα επέστρεψαν στην πόλη: «Οταν φτάσαμε σπίτι, βγάλαμε τα ρούχα που φορούσαμε και η Irini τα πήρε και τα πέταξε».

Η Ρωσίδα στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά και όσα κατέθεσαν εις βάρος της ο 26χρονος πρώην φίλος της, η μητριά του και ο πατέρας του. Μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ο 26χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία, και η 36χρονη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος από τον σύζυγο της κόρης της

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 20 Ιουνίου του 2012 στην απομονωμένη μονοκατοικία, στην επαρχιακή οδό Γενναδίου – Λαχανιάς, στην οποία διέμενε η 61χρονη Αντζελα Ιεροβασίλη, διαζευγμένη και μητέρα τριών ενήλικων παιδιών. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τον σύζυγο της κόρης της, που έσπευσε στο σπίτι της ανήσυχος τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουνίου, διότι δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της. Εντρομος, την αντίκρισε πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα της κουζίνας, μέσα σε λίμνη αίματος. Το θύμα (φιλοξενούσε στο σπίτι μια 83χρονη σχεδόν κατάκοιτη, που πάσχει από Αλτσχάιμερ) φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από τον δολοφόνο, ο οποίος της κατάφερε αρχικά δύο πισώπλατα χτυπήματα με μαχαίρι και συνέχισε να τη μαχαιρώνει μέχρι που σωριάστηκε αιμόφυρτη έχοντας δεχτεί συνολικά 14 χτυπήματα!

Από την ιατροδικαστική έρευνα δεν προέκυψαν σημάδια πάλης ή άμυνας από την πλευρά του θύματος, γεγονός που μαρτυρά πως ο δράστης ήταν γνωστός της και την αιφνιδίασε ενώ μιλούσαν. Το έγκλημα έγινε τη στιγμή που η 83χρονη βρισκόταν ξαπλωμένη σε άλλο δωμάτιο και δεν έχει επίγνωση του τι έγινε! O δράστης επιδίωξε να πείσει ότι τα κίνητρα του εγκλήματος ήταν οικονομικά, αφού βρέθηκαν ανοιχτά και ανακατωμένα συρτάρια και ντουλάπες σε δύο δωμάτια, δίχως να έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα αξίας. Στα συρτάρια υπήρχαν κουτιά με κοσμήματα και φο μπιζού, τα οποία δεν ανοίχτηκαν, ενώ στο μπρελόκ του θύματος βρέθηκε το κλειδί θυρίδας που διατηρεί σε τράπεζα!

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...