Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εφυγε» ο χορευτής Αλέξης Γεωργίου

«Εσβησε» χθες ο Αλέξης Γεωργίου, χωρίς να πάρει την τιμητική σύνταξή του

Τραγική ειρωνεία για τον Αλέξη Γεωργίου, που έφυγε από τη ζωή λίγο καιρό μετά την έγκριση της τιμητικής σύνταξη που τόσο πολύ επιθυμούσε. Ο 61χρονος χορευτής και χορογράφος, που έχει βάλει τη σφραγίδα του με σημαντικές δουλειές στην εγχώρια showbiz, άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Πέρυσι, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Espresso» είχε αποκαλύψει τον γολγοθά που ανέβαινε, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την όρασή του, ενώ δεν διέθετε χρήματα για την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία. Ο Αλέξης Γεωργίου νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό από το περασμένο Σάββατο. Τα σοβαρά σημάδια της ασθένειας έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές Ιουνίου, όταν πρωτομπήκε στο νοσοκομείο με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα και οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο των πνευμόνων.

Στο πλευρό του χορευτή, από την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε να νοσηλευτεί (στο Σωτηρία αρχικά και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό) ήταν η καλή φίλη του Γκέλυ Γαβριήλ, η οποία χθες δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Ο Αλέξης ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου μας, ταλαντούχος καλλιτέχνης και άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο οποίος -δυστυχώς- “έφυγε” λίγο προτού πάρει την τιμητική σύνταξή του, την οποία περίμενε με μεγάλη χαρά, διότι πραγματικά την είχε ανάγκη. Τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του είχαν αρχίσει από τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά -τι να πω- όταν πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, τα πράγματα εξελίχτηκαν ραγδαία, με αποτέλεσμα αυτή την τραγική κατάληξη» δήλωσε στην «Espresso» η γνωστή ηθοποιός, που έως την τελευταία στιγμή -μαζί με τον σύζυγό της- ήταν στο προσκέφαλό του.
3t35qtyyweΝα θυμίσουμε ότι ο χορευτής και χορογράφος στην τελευταία συνέντευξή του στην εφημερίδα μας (στις 7 Δεκεμβρίου 2013, με τον τίτλο «Το σκοτάδι του Αλέξη»), εκτός από τα σοβαρά προβλήματα με την όρασή του, που τον οδηγούσαν σταδιακά στα πρόθυρα της ολικής τύφλωσης, μας είχε αποκαλύψει και τους λόγους που ήθελε να πάρει την τιμητική σύνταξη.
r34f314f4 4«Εχω δουλέψει στα καλύτερα θέατρα και κέντρα, αλλά λόγω της καλής διάθεσης που είχα πάντα απέναντι στους ανθρώπους δεν ψαχνόμουν να δω τι έκαναν οι επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς, ενώ μου έκαναν κρατήσεις, όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων, δεν μου κολλούσαν τα ένσημα. Οταν ήρθε η ώρα να πάρω σύνταξη πήγα στο ταμείο μου κι έμεινα άφωνος, αφού μου είπαν πως έχω μόνο 3.500 ένσημα. Για να πάρω σύνταξη χρειάζονται 4.500 και όπως με ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, οι επιχειρηματίες για τους οποίους εργαζόμουν δεν είναι πλέον στη ζωή, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διεκδικήσω τα ένσημά μου». Επίσης μας είχε δηλώσει πως σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του ήταν στο πλευρό του η αδελφή του και ο ανιψιός του.
r34f314f4 3 Τριάντα πέντε χρόνια μεγάλης καριέρας

r34f314f4 1Ο ΑΛΕΞΗΣ Γεωργίου σπούδασε χορό με σπουδαίες δασκάλες, όπως η Ελλη Ζουρούδη και η Αννα Πέτροβα, ενώ έκανε σπουδές και στη Νέα Υόρκη με διεθνούς φήμης χορευτές – δασκάλους των φημισμένων μπαλέτων Αλβιν Εϊλι. Εχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού και του μοντέρνου χορού στη χώρα μας, αλλά και με πολλούς ξένους χορογράφους, όπως ο Κασαντό, που ήταν πρώτος χορευτής των μπαλέτων Μορίς Μπεζάρ. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1970, συμμετέχοντας στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου και αμέσως μετά έδωσε εξετάσεις στη Λυρική Σκηνή, όπου πέρασε με επιτυχία κι επί οκτώ χρόνια ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό.

Φεύγοντας από τη Λυρική μπήκε στο ελεύθερο μουσικό θέατρο και αρχικά έγινε παρτενέρ της Ερρικας Μπρόγιερ, με την οποία έδωσε πολλές παραστάσεις στο θέατρο και στην κρατική τηλεόραση, όπως είναι η θρυλική εκπομπή «Κυριακή χωρίς σύννεφα», της οποίας τα κείμενα υπέγραφε ο Αλέκος Σακελλάριος. Εχει χορογραφήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης και του τραγουδιού, βάζοντας τη σφραγίδα του στην επιτυχία πολλών προγραμμάτων των νυχτερινών κέντρων Φαντασία, Δειλινά και Νεράιδα. Το 2005 έκλεισε τον επιτυχημένο επαγγελματικό κύκλο του.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...