Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Του είπαν «αντίο» με φυσαρμόνικα

Οι αγαπημένοι του συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον Αλέξη Γεωργίου

Ενα από τα λαμπερά αστέρια του χορού στις «χρυσές» δεκαετίες του ’70 και του ’80 «ταξίδεψε» για τη γειτονιά των αγγέλων. Ο 61χρονος χορευτής και χορογράφος Αλέξης Γεωργίου κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Σχιστού, ενώ νωρίτερα είχε ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου. Αγαπημένοι συνάδελφοί του, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν σε επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και σε προγράμματα νυχτερινών κέντρων, βρέθηκαν εκεί για το ύστατο χαίρε σε έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη και πολύ αγαπητό άνθρωπο.

Οι χορογράφοι Δημήτρης Παπάζογλου, Αγγελος Χατζής, Βαγγέλης Παππάς, Τσακ Φόστερ, η καθηγήτρια χορού Ροδόπη Κούβαρη, η χορεύτρια και ηθοποιός Μαίρη Εξαρχοπούλου και η παρτενέρ του Ολγα Παππά ήταν εκεί με ένα λουλούδι στο χέρι και τη θλίψη έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. «Εφυγε ένας από τους πιο ταλαντούχους χορευτές και το καλύτερο παιδί της σειράς μας» έλεγαν όλοι με μία φωνή.

Τους τελευταίους μήνες ο Αλέξης Γεωργίου έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο και τελικά ηττήθηκε. Το κλίμα ήταν βαρύ για τα δύο αδέλφια του εκλιπόντος, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία, καθώς και για όλους τους συγγενείς του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, ύστερα από την εμφάνιση την αρρώστιάς του τον περασμένο Ιούνιο. Οπως επίσης και το γεγονός ότι ένας τόσο αξιοπρεπής καλλιτέχνης έφυγε πικραμένος. Και αυτό γιατί δεν πρόλαβε να πάρει την τιμητική του σύνταξη, η οποία μόλις είχε εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού (τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γεωργίου είχε μιλήσει αποκλειστικά στην «Espresso» για το πόσο πολύ ήθελε τη σύνταξη και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια).

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο κατευόδιο ήταν η Γκέλυ Γαβριήλ, ο Γιώργος Σαρρής (αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου), ο Στάθης Αγγελόπουλος με τη μητέρα του, τη θρυλική τραγουδίστρια Αννούλα Βασιλείου, η Μαρία Κατινάρη, η κόρη της Βέτας Μπετίνη, Λιάνα Καραγιαννίδου με τον σύζυγό της και ηθοποιό Δημήτρη Χαβρέ, η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ο Κώστας Ευριπιώτης, ο Πάνος Τσερπές από το συγκρότημα ΟΝΕ, ο Μάκης Κωστίνης, ο παλιός τραγουδιστής Μάκης Αλατζάς και η Γιώτα Γιάννα, η οποία έπαιξε φυσαρμόνικα πάνω από τον τάφο του σε έναν πολύ ιδιαίτερο αποχαιρετισμό.

Αλκίνοος Μπουνιάς
Φωτογραφίες: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...