Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο άγριος καυγάς του Κιμούλη με τον Πιατά

Το ξαφνικό τέλος στις «Θεσμοφοριάζουσες» και ο καβγάς Κιμούλη – Πιατά με αφορμή τις πληρωμές των ηθοποιών στο Ακροπόλ

Μοιράστηκαν την ίδια σκηνή από τα τέλη Ιουνίου, μέχρι που χώρισαν τα τσανάκια τους και διαχώρισαν τις θέσεις τους. Η αδυσώπητη κόντρα που ξεκίνησε αμέσως μετά τη ματαίωση της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες» από τον θεατρικό οργανισμό Ακροπόλ (όλα άρχισαν με την έγγραφη καταγγελία του Διονύση Τσακνή ότι εκείνος και άλλοι συνάδελφοί του στην παράσταση είναι απλήρωτοι), μεταφέρθηκε στους δύο πρωταγωνιστές, τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά.

Μετά το ξέσπασμα του πρώτου, ο οποίος υπέγραφε τη σκηνοθεσία αλλά και τη διασκευή του έργου του Αριστοφάνη, ο συνάδελφός του που ενσάρκωνε τον Ευριπίδη έστειλε επιστολή που διένειμε στον Τύπο η Ακροπόλ Α.Ε. και στην οποία ανέφερε: «Εγώ, ο Δημήτρης Πιατάς, συμμετέχοντας ως πρωταγωνιστής στην παράσταση του Αριστοφάνη “Θεσμοφοριάζουσες”, μια παράσταση για την οποία είμαι περήφανος για το καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργία του σκηνοθέτη, διασκευαστή και φίλου Γιώργου Κιμούλη… Τελείωσε άδοξα και δυστυχώς δεν είχε την ανταπόκριση που περιμέναμε από το κοινό. Ο “ξαφνικός θάνατος” μόνο πόνο δημιουργεί».

Μάλιστα επισήμανε πως οι οικονομικές του απαιτήσεις ως επαγγελματία «ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις επιχειρήσεις ΑΚΡΟΠΟΛ και συγκεκριμένα από τον επιχειρηματία Φάνη Κιρκινέζο. Ο πόνος μου είναι μια προσωπική μου υπόθεση, που αφορά εμένα και δεν ανήκει σε κανέναν άλλον. Πολύ περισσότερο δεν θα γίνει “τροφή” σε κανένα ΜΜΕ».
234t354e5tertgdrtgΟ Κιμούλης αντέδρασε άμεσα -για δεύτερη φορά- και μέσω facebook έδωσε τη δική του -αιχμηρή- απάντηση. «Γεια σου, ρε “φίλε” Δημήτρη, που “νιώθεις πόνο απ’ τον ξαφνικό θάνατο” και που “ο πόνος είναι προσωπική σου υπόθεση” και “δεν θες να γίνει τροφή σε κανένα ΜΜΕ”! Τότε γιατί έστειλε την επιστολή σου σε όλα τα ΜΜΕ η εταιρία ΑΚΡΟΠΟΛ; Δεν μπορούσες τουλάχιστον να τους πεις πως θα τη στείλεις εσύ, ώστε να φανεί πως ήταν μια “αυθόρμητη”, δική σου “πονεμένη” κίνηση; Τι να πω; Κι εγώ λυπάμαι, αλλά για άλλους λόγους από τους δικούς σου. Εύχομαι τουλάχιστον όλο αυτό να αναγκάσει τον Κιρκινέζο, έστω κι αν εισπράττει σαν αντικαταβολή κάποιες “δηλώσεις μετανοίας”, να δώσει σε όλους τα χρήματα που οφείλει σιγά σιγά (ήθελα να ήξερα, ΤΩΡΑ πού τα βρίσκει; Ποιοι του τα δίνουν; Περίεργο ξαφνικά, αλλά είναι άλλο θέμα συζήτησης), μόνο και μόνο για να μπορεί ελεύθερα να συγκρουστεί με τους “κακούς” Κιμούλη και Τσακνή! Χάνεται η αξιοπρέπεια, αλλά δίδονται κάποια χρήματα σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη πιο πολύ απ’ όλους (;)… Πάλι καλά…»

Από τον Χορό της αριστοφανικής κωμωδίας στον… χορό των αντιδράσεων πέρασαν οι ηθοποιοί Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Ματίνα Νικολάου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασάλη και Ειρήνη Τσαβά. Οι οκτώ καλλιτέχνιδες με δική τους επιστολή αποκαλύπτουν πως και οι δώδεκα συμμετέχουσες στον Χορό είχαν στείλει εξώδικη διαμαρτυρία την 1η Σεπτεμβρίου και πως μόλις προχθές πήραν το ποσό των 650 ευρώ ως έναντι της συνολικής οφειλής: «Τρέχαμε απλήρωτες από πόλη σε πόλη, μακριά απ’ τα σπίτια μας καθημερινώς για σαράντα ημέρες, εργαζόμενες με τον πιο χαμηλό μισθό που μπορεί να υπάρξει: 5.000 ευρώ ή 5.500 ευρώ για πέντε μήνες εργασία, εκ των οποίων τα 3.000 με 3.500 ευρώ έπρεπε να τα δίνουμε στη διαμονή μας και στη διατροφή μας. Δηλαδή στην ουσία ούτε 400 ευρώ τον μήνα καθαρά».

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Φάνης Κιρκινέζος άρχισε να πληρώνει τους συντελεστές της παράστασης, ο Γιώργος Κιμούλης επανήλθε χθες: «Ρε Φάνη, πρέπει να το ομολογήσω: είσαι θεατρικότατος! Οταν δεν θες να πληρώσεις δεν πληρώνεις κανέναν κι ας ψοφήσει, αλλά όταν σου ξυπνήσει η όρεξη να πληρώσεις, είσαι ικανός να δίνεις και σ’ αυτούς που δεν χρωστάς. Δεν είσαι απλός κουβαρντάς, είσαι μπαρόκ τύπος, ρε φίλε!» Μάλιστα ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας πλήρωσε συντελεστές και άλλων παραστάσεων, στους οποίους, όπως υποστηρίζει, χρωστούσε χρήματα.

Τέλος, για το γεγονός ότι η επιχείρηση θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του, όπως και εναντίον του Διονύση Τσακνή, ο Κιμούλης κατέληξε στην ανάρτησή του ως εξής: «Οσο για τα δικαστήρια, που απειλεί τον κύριο Τσακνή κι εμένα, δεν είναι ευπρεπές να πω αυτό που σκέφτομαι. Ο φίλος μου ο Νίκος Καλογερόπουλος στον “Καραϊσκάκη” του το έχει πει πιο ποιητικά. Το μόνο που μου επιτρέπεται να πω είναι πως “δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η διαμάχη πάντως προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα η ΕΚΚΕ Πολιτισμού, αλλά και η βουλευτής (και ηθοποιός) Μαρία Κανελλοπούλου εξέδωσαν δελτίο Τύπου. «Οι “Θεσμοφοριάζουσες” έκαναν ευρύτερα γνωστό το γεγονός πως στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες της χώρας μας την εποχή του Μνημονίου στερούνται ακόμα και την ελάχιστη αμοιβή που δικαιούνται για το έργο τους. Η πραγματικότητα αυτή δεν είναι άσχετη με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στο θέατρο και με την παντελή έλλειψη ελέγχου εκ μέρους της Πολιτείας» επισήμανε η βουλευτής.

Στη Δικαιοσύνη «πάει» η εταιρία
y6346y5y36
Μετά την ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούσε πως οι παραστάσεις της αριστοφανικής κωμωδίας ματαιώνονται (καθώς, όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας, δεν έλαβε της ανάλογης αποδοχής από το κοινό, κάτι που αντέκρουσε με νούμερα ο Γιώργος Κιμούλης), η Ακροπόλ Α.Ε. επανήλθε με νέα επιστολή στον Τύπο.

«Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, συνεπής προς τη δήλωσή του, δεν έχει καμία εκπρόθεσμη υποχρέωση προς τους ηθοποιούς του Χορού της παράστασης και επιπλέον έχει εξοφλήσει στο ακέραιο και για το σύνολο της περιοδείας όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης, κ.κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, Γιάννη Μετζικώφ, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Ελενα Γεροδήμου. Το ίδιο έχει πράξει για το σύνολο των πρωταγωνιστών της παράστασης, κ.κ. Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Δημήτρη Ραφαήλο, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Χάρη Χιώτη, τους οποίους και ευχαριστούμε.

»Οσο για τον κ. Γιώργο Κιμούλη και τον κ. Διονύση Τσακνή, την απάντηση για τις συκοφαντίες και τις καταγγελίες τους θα δώσει η Δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγουμε για την ικανοποίηση της ζημίας που μας προξένησαν από την ακύρωση των παραστάσεων σε Χαλκίδα, Κορυδαλλό και Νίκαια, καθώς και για τη δυσφήμιση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ελισσάβετ Κυρίτση 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....