Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο ομογενείς που θα γίνει ο «Mr Resort» της Ρόδου

Η παραμυθένια ζωή του Μάικ Αγγελιάδη, που αγόρασε 1.360 στρέμματα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου για να τα αξιοποιήσει

Το 1960 ήταν ένα φτωχόπαιδο από τη Σύμη που μπάρκαρε αναζητώντας την τύχη του στην Αμερική. Σήμερα είναι τόσο πλούσιος, ώστε να αποκτά από το ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο-φιλέτο στη γειτονική Ρόδο, για να χτίσει υπερπολυτελή τουριστικά καταλύματα. Ο ομογενής Μάικ Αγγελιάδης είναι η επιτομή του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν για να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της Νέας Υόρκης.

Η εταιρία του Μερκούριου Αγγελιάδη, όπως είναι το όνομά του, αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ελληνικού Δημοσίου για το μεγάλο παραθαλάσσιο ακίνητο έκτασης 1.360 στρεμμάτων στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Για να το πετύχει αυτό, προσέφερε σχεδόν 27.000.000 ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα εκατομμύρια που θα επενδύσει για την ανέγερση ξενοδοχείων. Γεγονός σίγουρα εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ομογενής επιχειρηματίας ξεκίνησε να δουλεύει με 84 σεντ ωρομίσθιο!

Στη Σύμη

Ο Μάικ Αγγελιάδης γεννήθηκε στη Σύμη το 1941. Αφού δούλεψε για ενάμιση χρόνο στα καράβια, μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 19 ετών, ύστερα από πρόσκληση των θείων του. Φυσικά, ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τον νεαρό μετανάστη, καθώς χρειάστηκε να κάνει πολλές διαφορετικές δουλειές για να επιβιώσει. Την πρώτη του αμοιβή των 84 σεντ την ώρα την πήρε από το ελληνόκτητο εργοστάσιο επεξεργασίας τυριών και λαδιού Λέκας και Γρίβας. Υστερα από δύο μήνες μεταπήδησε στην επίσης ελληνόκτητη εταιρία Argo Boat Company που κατασκεύαζε βάρκες, ενώ έναν χρόνο μετά γέμιζε τα ψυγεία πλανόδιων παγωτατζήδων.

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε λίγους μήνες αργότερα, όταν έπιασε δουλειά σε μια μικρή εργολαβική εταιρία ενός φίλου του πατέρα του, όπου άρχισε να μαθαίνει την τέχνη του μαραγκού. Η συγκεκριμένη δουλειά τού άρεσε και μερικά χρόνια αργότερα, το 1967, ήταν αρκετά έμπειρος για να ανοίξει μαζί με τον ξάδελφό του Γιώργο Νικολή την εταιρία A&T Constructions. Στα επόμενα χρόνια ο κ. Αγγελιάδης αφοσιώθηκε στη δουλειά του κατασκευάζοντας εκατοντάδες εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1990 διαχώρισε την επαγγελματική δραστηριότητά του από τον έως τότε συνέταιρό του και ίδρυσε την εταιρία M. A. Angeliades, που κατέχει έως σήμερα.

Πλέον η εταιρία του κ. Αγγελιάδη συναγωνίζεται τις μεγαλύτερες οικοδομικές και εργολαβικές εταιρίες της Αμερικής, κατασκευάζοντας δεκάδες μεγάλα έργα, όπως βιβλιοθήκες, δικαστήρια, σχολεία και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», πρόσφατα έκανε την ανακατασκευή του σταθμού Μπλίκερ στο Μανχάταν, ύψους 96.000.000 δολαρίων, και ακόμη περισσότερες στο Μπρονξ. Επίσης, πριν από έναν χρόνο άνοιξε το εστιατόριο Κύμα στο Ρόσλιν του Λονγκ Αϊλαντ, που προσφέρει φρέσκο ψάρι και καλομαγειρεμένα ελληνικά και άλλα μεσογειακά φαγητά. Το εστιατόριο έχει σύγχρονη διακόσμηση και ανοιχτά χρώματα, με κυρίαρχα το γαλάζιο και το λευκό, που παραπέμπουν σε αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Ο Μάικ Αγγελιάδης φιγουράρει στη λίστα με τους πλουσιότερους ομογενείς, με περιουσία 98.000.000 δολαρίων και πολλά ακίνητα. Το πάλαι ποτέ φτωχόπαιδο με τη μοναδική εργατικότητα τιμήθηκε το 2010 με το βραβείο The Hellenic Thread Award για την προσφορά του στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και κοινωνίας, ενώ συμμετέχει σε πολλούς ομογενειακούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η ΑΧΕΠΑ και το Leadership 100.

Πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο Γκολφ

Η εταιρία του κ. Αγγελιάδη πήρε τη μερίδα του λέοντος στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, καθώς ανακηρύχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το μεγαλύτερο από τα δύο παραχωρούμενα ακίνητα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία M. A. Angeliades απέκτησε το ακίνητο Γκολφ – Βόρειου Αφάντου, έκτασης 1.360 στρεμμάτων, υποβάλλοντας προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ. Πλειoδότης για το ακίνητο Φωνή της Αμερικής – Νότιου Αφάντου, έκτασης 255 στρεμμάτων, ανακηρύχθηκε η εταιρία T. N. Aegean Sun Investments Limited που προσέφερε 15.200.000 ευρώ.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο ομογενής τη Σύμη σκοπεύει να ανεγείρει στο παραθαλάσσιο «φιλέτο» ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές κατοικίες, με στόχο να μετατραπεί η Ρόδος σε Νο1 τουριστικό προορισμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ το έκτασης 450 στρεμμάτων γήπεδο γκολφ θα διατηρηθεί και θα εκσυγχρονιστεί.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση των δύο ακινήτων της περιοχής Αφάντου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στη χώρα, δεδομένου ότι το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 300.000.000 ευρώ, με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε σύγχρονες τουριστικές υποδομές, που θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και θα οδηγήσουν στη δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι από τη συνολική έκταση των 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων, τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με τον θεσμό της επιφάνειας για διάστημα 50 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο εταιρίες θα τα αξιοποιήσουν, αλλά η κυριότητα παραμένει στο ελληνικό Δημόσιο.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...