Κατασχεμένα αμνοερίφια στο… σφυρί!

Η αλλόκοτη δημοπρασία (του Δήμου Πολυγύρου) βγάζει σε τιμή ευκαιρίας 59 κατσίκια και 34 πρόβατα

Ουρές για αιγοπρόβατα που θα βγουν στο… σφυρί, σε τιμή ευκαιρίας (22 ευρώ το «κεφάλι»), αναμένεται να σχηματιστούν σε μία εβδομάδα στο Δημαρχείο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν οι αρμόδιοι του δήμου, οι οποίοι τονίζουν ότι από την περασμένη Πέμπτη, οπότε δημοσιοποίησαν τη σχετική ανακοίνωση, δέχονται «ενοχλήσεις» (τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) από πολίτες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες γι’ αυτή την… αλλόκοτη δημοπρασία!

«Τα ζώα θα πωληθούν, είμαστε πια σχεδόν βέβαιοι. Ειδάλλως θα σφαγιαστούν και θα δοθούν στον Στρατό ή σε ιδρύματα. Θα μπει τέλος σε μια υπόθεση που κρατά επτά χρόνια» λέει στην «Espresso» ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζαγγίλας.

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, τα «ζωντανά», συνολικά 93 αιγοπρόβατα, θα παραμείνουν στην ενοικιασμένη -από τον δήμο- κτηνοτροφική μονάδα. Πρόκειται για 34 πρόβατα (31 θηλυκά και τρία κριάρια) και 59 κατσίκια (48 θηλυκά και 11 αρσενικά) και ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 2.030 ευρώ για όλο το κοπάδι. «Τα ζώα κατασχέθηκαν από μια ηλικιωμένη και τον αδελφό της, που λειτουργούσαν παρανόμως τη μονάδα εντός οικισμού, κάτι που απαγορεύουν η Περιφέρεια και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες των ζώων και δεν μας μένει άλλη λύση. Βάλαμε ακόμα και δικούς μας ανθρώπους να φροντίζουν τα πρόβατα, αλλά το κόστος είναι μεγάλο» εξηγεί ο κ. Ζαγγίλας.
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) Ευάγγελος Τσιομπανίδης γνωστοποίησε ότι υπήρξε κινητοποίηση για να μπλοκάρει η δημοπρασία, ωστόσο αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί, καθώς και ο ίδιος ενημερώθηκε ότι ο δήμος πρότεινε στην ιδιοκτήτρια του κοπαδιού να της φτιάξει νόμιμο στάβλο, αλλά εκείνη δεν συμφώνησε.

Ελένη Ευαγγελοδήμου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ