Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Ελπίζει σε δίκαιη ποινή ο ληστής με το κοστούμι

Ο Σπύρος Ζολώτας ευελπιστεί πλέον σε καλύτερη μεταχείρηση μετά την πρώτη αθωωτική απόφαση στο Εφετείο

Ελπίδες να συνεχίσει τον αγώνα του για μια «δίκαιη αντιμετώπιση από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές», όπως ο ίδιος λέει, έδωσε στον θρυλικό ληστή Σπύρο Ζολώτα, με απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Τρεις μήνες μετά την καταδίκη του περιβόητου «ληστή με το κοστούμι» σε ποινή φυλάκισης 32 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διάπραξη ένοπλης ληστείας τον Μάιο του 2013 σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Περιστέρι, ο Σπύρος Ζολώτας κάθισε την περασμένη Τρίτη και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της διάπραξης (άλλης) ένοπλης ληστείας (στις 31 Δεκεμβρίου του 2004, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Καμίνια του Πειραιά). Και προς έκπληξη ακόμη και του ίδιου, το δικαστήριο δέχτηκε αυτό που από την πρώτη στιγμή ο ίδιος φώναζε: «Αθώος».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο «Ρομπέν των τραπεζών» εκείνη την ημέρα και δύο συνεργοί του, πάνοπλοι, είχαν ληστέψει την τράπεζα αρπάζοντας το ποσό των 873.000 ευρώ.
Οταν λίγα χρόνια αργότερα ο Σπύρος Ζολώτας συνελήφθη για άλλη υπόθεση, τότε έκπληκτος ενημερώθηκε ότι είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος του και για τη συγκεκριμένη ληστεία. «Από την πρώτη στιγμή τούς είπα ότι δεν την είχα κάνει εγώ, αλλά δεν με άκουγαν. Μου φόρτωσαν ληστείες που δεν έχω κάνει, για να κλείσουν τις υποθέσεις. Οι αστυνομικοί είχαν το σκεπτικό “αφού έχει κάνει πέντε, γιατί να μην έχει κάνει και άλλες 15;”» ανέφερε ο ίδιος στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Οσες έχω κάνει τις έχω παραδεχτεί. Επιτέλους, στη δίκη που έγινε στον Πειραιά βρήκα το δίκιο μου».

Για λόγους υγείας

Τώρα, όπως λέει, οι ελπίδες του «μεταφέρονται» στο Εφετείο, καθώς φτάσει η ώρα εκδίκασης της ληστείας στο Περιστέρι σε δεύτερο βαθμό. «Στο πρωτόδικο μού φόρτωσαν 32 χρόνια. Δεν μου αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ούτε καν αυτό του μειωμένου καταλογισμού» τόνισε. Μάλιστα ο μειωμένος καταλογισμός του αποδεικνύεται και από επίσημα ιατρικά έγγραφα, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» τον Ιούλιο του 2014. «Ο Σπύρος Ζολώτας είχε πράγματι στο δικαστήριο του Πειραιά μια δίκαιη δίκη. Ελπίζω ότι και στις επόμενες δίκες θα έχει μια καλύτερη αντιμετώπιση. Να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού» επισήμανε ο δικηγόρος του Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος.

Αργοπεθαίνει στη φυλακή με  67% αναπηρία

Τον περασμένο Ιούλιο ο Σπύρος Ζολώτας είχε σπάσει πρώτη φορά τη σιωπή του και σε συνέντευξή του στην «Espresso» το μόνο που ζητούσε ήταν να τιμωρηθεί ως «παράνομος, και όχι ως εγκληματίας». Οπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που η εφημερίδα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας, ο περιβόητος «ληστής με το κοστούμι» έχει 67% αναπηρία, ενώ εδώ και χρόνια πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και καρκίνο του δέρματος (σάρκωμα Κaposi).

Με τον χαρτοφύλακα

Σήμερα η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο που για τρεις ολόκληρες δεκαετίες ήταν ο τρόμος των γκισέ. Περιποιημένος και καλοντυμένος, έμπαινε στα τραπεζικά καταστήματα της χώρας κρατώντας έναν χαρτοφύλακα. Οσοι έβλεπαν τον σικάτο κύριο εκτιμούσαν ότι ήθελε να κάνει τραπεζικές συναλλαγές μεγάλων ποσών. Και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο ίδιος τούς επιβεβαίωνε. Εκανε… ταχύτατες αναλήψεις, αλλά όχι ως πελάτης. Ο Σπύρος Ζολώτας έβγαζε το όπλο του και αμέσως τα ταμεία άδειαζαν!

Γιούλη Σταρίδα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...