Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Κολεξιόν στα μέτρα της Αμέλια

Φωτογράφιση εποχής με άρωμα Χόλιγουντ για τη συλλογή ρούχων της Ματθίλδης Μαγγίρα

Η πρώτη γυναίκα πιλότος Αμέλια Ερχαρτ, την οποία ενσάρκωσε το 2009 στη μεγάλη οθόνη η βραβευμένη με Οσκαρ Χίλαρι Σουάνκ, ενέπνευσε την Ματθίλδη Μαγγίρα για τη δημιουργία της νέας χειμερινής συλλογής της ρούχων. Η γνωστή ηθοποιός ασχολείται με το σχέδιο μόδας παράλληλα με το θέατρο τα τελευταία δύο χρόνια και τούτη τη φορά επέλεξε έναν άκρως κινηματογραφικό τρόπο για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της. Η Ματθίλδη πόζαρε στον φακό με τη φίλη και συνάδελφό της Κατερίνα Τσάβαλου και το μοντέλο Γιώργο Γαστεράτο, που θεωρείται ο Ελληνας σωσίας του Ράιαν Γκόσλινγκ.

Η φωτογράφιση έγινε σε σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» και φέρει τη δημιουργική υπογραφή του Αποστόλη Αναστασόπουλου, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει μια ιστορία με εντυπωσιακές εικόνες εποχής και… άρωμα κλασικού Χόλιγουντ.

«Στο editorial “The end of the affair” αναβιώσαμε μια εποχή που άφησε ιστορία τόσο για τις στιλιστικές και τις διαχρονικές τάσεις τις μόδας όσο και για την επανάσταση της γυναίκας, από τον τρόπο που ντύνεται μέχρι την είσοδό της στην αγορά εργασίας» δηλώνει στην «Espresso» ο ταλαντούχος φωτογράφος, που απαθανάτισε με μαεστρία τα τρία πρόσωπα του shooting. Το styling της φωτογράφισης επιμελήθηκε η Φιλίτσα Νικολαΐδη, το μακιγιάζ ο Γιάννης Κασίμης και τα χτενίσματα εποχής η Ελενα Μάστακα. Η ομάδα ήταν γενικά πολύ ανεβασμένη και, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν πολλές ώρες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κανείς δεν παραπονέθηκε. Απεναντίας, δούλεψαν όλοι με περίσσιο κέφι και μεράκι.

Τα ρούχα της καινούργιας κολεξιόν της Ματθίλδης Μαγγίρα θυμίζουν έντονα τα σύνολα που φορούσε η Χίλαρι Σουάνκ στην ταινία «Amelia», όπου κράτησε τον ομώνυμο, πρωταγωνιστικό ρόλο της Αμερικανίδας πιλότου.

Ιστορία στους αιθέρες

Γεννημένη το 1897, η Αμέλια Ερχαρτ υπήρξε πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών. Η ίδια έγραψε ιστορία στους αιθέρες και τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Ερχαρτ εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 1937, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να κάνει τον γύρο του κόσμου, για να κηρυχθεί τελικά νεκρή περίπου ενάμισι χρόνο μετά. Η κινηματογραφική βιογραφία της σκηνοθετήθηκε από τη Μίρα Ναΐρ και πέρα από τη Σουάνκ, στο φιλμ έπαιξαν οι Ρίτσαρντ Γκιρ και Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.

Η Κατερίνα Τσάβαλου στο ρόλο μοντέλου

Το editorial «The end of the affair» δεν ήταν η πρώτη εμπειρία της Κατερίνας Τσάβαλου ως μοντέλου. Η ίδια είχε φωτογραφηθεί και πριν από λίγους μήνες για την προηγούμενη σειρά με καλοκαιρινά ρούχα της Ματθίλδης Μαγγίρα. «Είμαι το μόνιμο μανεκέν της» λέει χαριτολογώντας στην «Espresso». Οι δυο γυναίκες γνωρίζονταν από παλιά, αλλά άρχισαν να κάνουν πιο στενή παρέα το καλοκαίρι, λόγω της συμμετοχής τους στην παράσταση «Toc Toc», η οποία θα επαναληφθεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Hβη (πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου).

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τη Ματθίλδη και μου αρέσουν πολύ τα ρούχα της. Eτσι δέχτηκα με χαρά να είμαι και σ’ αυτή τη φωτογράφιση. Η εμπειρία ήταν καταπληκτική και η ομάδα μοναδική» συνεχίζει η Κατερίνα, η οποία «μεταμορφώθηκε» από σύγχρονο κορίτσι με ροκ στιλ σε μοιραία γυναίκα της εποχής του Mεσοπολέμου. «Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να με φανταστώ έτσι και κάποιες φορές, ειδικά όταν με κοιτούσε η Ματθίλδη, έβαζα τα γέλια. Το ίδιο κι εκείνη. Το σίγουρο είναι πως περάσαμε υπέροχα».

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...