Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Ο σφαγέας της Κυριακής θα εξεταστεί από τρεις ψυχιάτρους

Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν εκ νέου τον 39χρονο που...

Celebrities στη μάχη κατά του ιού Εμπολα

Ναόμι Κάμπελ και Ντέιβιντ Μπέκαμ επικεφαλής σε καμπάνιες για «φρένο» στην εξάπλωση της επιδημίας

Με τα δικά τους όπλα ετοιμάζονται να κατέβουν στη μάχη κατά του Εμπολα διάσημοι από διάφορους χώρους. Καθώς ενισχύονται οι φόβοι που θέλουν τον ιό να εξαπλώνεται και εκτός Αφρικής, η Ναόμι Κάμπελ δεν έκρυψε την ανησυχία της, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα σχέδιά της για την εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων που ετοιμάζει. «Φοβάμαι για την εξάπλωση της νόσου» δήλωσε το 44χρονο μοντέλο στη «New York Post», επισημαίνοντας ότι έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται πάνω στη διοργάνωση δύο φιλανθρωπικών fashion shows με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα ενισχύσουν τον αγώνα για την αντιμετώπιση του ιού. Τα δύο events θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο των Εβδομάδων Μόδας Νέας Υόρκης και Λονδίνου, με τη συμμετοχή πολλών celebrities σε ρόλο μοντέλων, στα πρότυπα των «Fashion for Relief» shows που είχε διοργανώσει η ίδια παλαιότερα για την ενίσχυση της Αϊτής και της Ιαπωνίας μετά τις φυσικές καταστροφές που είχαν υποστεί.
4rq32rq34tgf 3Η Κάμπελ, η οποία έχει έναν παραπάνω λόγο να ανησυχεί, δεδομένου ότι έχει σπίτι στην Κένυα και συνεργάζεται στενά με τρία ορφανοτροφεία της περιοχής, είχε καταφέρει στα προηγούμενα φιλανθρωπικά projects της να εξασφαλίσει την παρουσία μεγάλων ονομάτων, όπως η Μος, η Κούρκοβα, η Χάλιγουελ και η Φόντα.
4rq32rq34tgf 1Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, από την πλευρά του, ετοιμάζεται να ηγηθεί καμπάνιας ενημέρωσης για να σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας. Στο πλαίσιο του ρόλου του ως πρέσβη της UNICEF, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας θα συμμετάσχει σε video, το οποίο θα προβληθεί στη δυτική Αφρική και θα υποδεικνύει τρόπους πρόληψης της εξάπλωσης του ιού.

Την ίδια στιγμή, τον οβολό τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Εμπολα καλούνται να δώσουν και οι μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τον ιό, καθώς μετά το κλείσιμο των συνόρων με Γουινέα και Λιβερία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κακάο, στερείται πλέον του απαιτούμενου εργατικού δυναμικού για να καλύψει τις ανάγκες της συγκομιδής. Το Παγκόσμιο Ιδρυμα Κακάο αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τα σχέδιά του για συγκέντρωση μεγάλων δωρεών για την ταχύτερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, προβλέποντας παράλληλα πιθανότητα αύξησης της τιμής του κακάο.

«Απειλή για την επιβίωση των κοινωνιών»

Την πλέον σοβαρή και οξεία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία τη σύγχρονη εποχή χαρακτήρισε τον Εμπολα άλλη μία φορά η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν. Σε ανακοίνωσή της σε συνέδριο που έγινε στις Φιλιππίνες δίνει τον τόνο της δραματικής κατάστασης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξαναδεί «ένα περιστατικό υγείας να απειλεί την ίδια την επιβίωση κοινωνιών και κυβερνήσεων».

Αυξημένη είναι η ανησυχία και στην Ευρώπη, με τους υπουργούς Υγείας των χωρών τη Ε.Ε. να προετοιμάζονται για μια τεχνική σύνοδο, μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης των ελέγχων στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις αφρικανικές χώρες.

Αφιξη επιβατών

Η Βρετανία είναι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα της Ενωσης που έχει επιβάλει ελέγχους κατά την άφιξη των επιβατών στα κυριότερα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κάτι που κάνουν ήδη οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Η σύνοδος των υπουργών Υγείας εκτιμάται ότι αποτελεί και μια προσπάθεια προκειμένου να καθησυχαστεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μετά τη μόλυνση Ισπανίδας νοσοκόμας στη Μαδρίτη. Και μπορεί οι ισπανικές Αρχές, σε μια κίνηση πανικού, να υπέβαλαν σε ευθανασία για προληπτικούς λόγους τον σκύλο της γυναίκας, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο στις ΗΠΑ. Ο δήμαρχος του Ντάλας, της πόλης όπου ζει και εργάζεται η νοσοκόμα που βρέθηκε θετική σε Εμπολα, αποφάσισε, σύμφωνα με δηλώσεις του στη «USA Today», ότι ο σκύλος θα σταλεί σε καταφύγιο για ζώα μέχρι η ιδιοκτήτριά του να μπορέσει να τον ξαναπάρει στο διαμέρισμά της.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...