Αντίο μετά τις «ροζ» φήμες

Παρελθόν ο πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος, που υπέβαλε παραίτηση ύστερα από την επιστολή – φωτιά

Με σοβαρές αιχμές, την επισήμανση ότι ο ίδιος κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κατασπατάληση των πόρων της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), που όμως «αντί να περιοριστεί σε καιρούς κρίσης, πολλαπλασιάστηκε», και κάνοντας λόγο για κυνήγι μαγισσών εναντίον του υπέβαλε την παραίτηση του ο πρύτανης Μάριος Σπηλιόπουλος.

Η παραίτηση έρχεται στον απόηχο της επιστολής-φωτιά που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς (από αγνώστους, οι οποίοι υπογράφουν ως διοικητικοί υπάλληλοι της Σχολής) για «όργια» στη σχολή με χλιδάτα ταξίδια, φίλες και ερωμένες των επικεφαλής, προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και «πρακτικές… χαρεμοποίησης» στο Ιδρυμα.

Στην επιστολή που υπέβαλε τη Δευτέρα προς τον υπουργό Παιδείας και το συμβούλιο του Ιδρύματος, ο πρύτανης της ΑΣΚΤ επικαλείται «προσωπικούς λόγους» για την αμετάκλητη -όπως τη χαρακτηρίζει- παραίτησή του.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για ίδρυση εταιριών στο εσωτερικό του Ιδρύματος, η δραστηριότητα των οποίων αφήνεται ως «κληρονομιά» στον διάδοχό του, τον οποίο προτρέπει να ελέγξει τη νομιμότητά τους. «Το πρόβλημα της δικής μας Σχολής είναι ότι αντί να φτιάξει το ΝΠΙΔ που μας ζητούσε η Πολιτεία, επέλεξε να ιδρύσει το ίδιο διάστημα δύο άλλες εταιρίες!» υπογραμμίζει ο κ. Σπηλιόπουλος.

Και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, στις 10.7.2014, ιδρύθηκε ένας “Φιλόμουσος Οργανισμός Εκπαίδευσης και Καινοτομίας της ΑΣΚΤ” με τη μορφή μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (ΙΚΕ) που αποτελεί εμπορική εταιρία.

Τη στιγμή, δηλαδή, που έπρεπε να στήσουμε το ΝΠΙΔ που μας καλούσε η Πολιτεία, εμείς, όντας ιδεολογικά αντίθετοι στον νόμο-πλαίσιο, διότι τάχα προάγει την εμπορευματοποίηση των ΑΕΙ, προτιμήσαμε να στήσουμε μια άλλη εμπορική εταιρία στη θέση του! Λίγους μήνες νωρίτερα, στήθηκε και μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς σε κτίριο, νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ. Στο μεταξύ, διαπίστωσα πως ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) χρηματοδοτούσε έργα που μικρή σχέση είχαν με το ερευνητικό πεδίο της Σχολής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ