Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Με εκπαίδευση κομάντος ο Σταμπούλος!

Η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε ότι ο 31χρονος είχε υπηρετήσει στις μονάδες αλεξιπτωτιστών

Μπροστά σε αλλεπάλληλες εκπλήξεις βρίσκονται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην προσπάθειά τους να «ξεσκονίσουν» το παρελθόν του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου, κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προκειμένου να διαπιστώσουν πότε και με ποιο ρόλο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έγινε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αξιωματικοί ανακάλυψαν ότι ο σκληρός 31χρονος, που είχε προσποιηθεί ακόμη και τον Ιταλό προκειμένου να δυσκολέψει τις έρευνες, είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις και μάλιστα είχε ολοκληρώσει την απαιτητική εκπαίδευση στις μονάδες αλεξιπτωτιστών!

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια ερωτήματα στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς θεωρούν δεδομένο πως ένας δηλωμένος αντιεξουσιαστής δεν επιθυμεί να υπηρετήσει, όπως σημειώνουν, ούτε μία μέρα, όχι στις Ειδικές Δυνάμεις, αλλά γενικά στον Στρατό. Μάλιστα, ο άνθρωπος που φέρεται ότι συγκρότησε τόσο την πρώτη γενιά όσο και τη δεύτερη του Επαναστατικού Αγώνα, ο Νίκος Μαζιώτης, είχε αρνηθεί να υπηρετήσει τη θητεία του δηλώνοντας αρνητής στράτευσης, επικαλούμενος ιδεολογικούς λόγους, με αποτέλεσμα να περάσει ακόμη και Στρατοδικείο.

Οι επαφές του Σταμπούλου με τον αντιεξουσιαστικό χώρο θεωρούνται δεδομένες για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής από την εποχή που ήταν μόλις 19 ετών και προσήχθη σε Αστυνομικό Τμήμα, επειδή έκανε αφισοκόλληση με αφίσες αναρχικού περιεχόμενου. Στο ερώτημα λοιπόν γιατί υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, ένα πρώτο συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται πως καταλήγουν οι αστυνομικοί, είναι το ενδεχόμενο να επρόκειτο για συνειδητή επιλογή του -άλλωστε, εθελοντικά υπηρετεί κάποιος στις Ειδικές Δυνάμεις- προκειμένου να αποκτήσει την εκπαίδευση στον χειρισμό όπλων, στα εκρηκτικά και στις δολιοφθορές και στη συνέχεια να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στον δρόμο του «ένοπλου αγώνα» που φέρεται ότι είχε ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανοίγουν εκ νέου τον φάκελο της ένοπλης επίθεσης σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008, ως αντίποινα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά -και γλίτωσε στο παρά πέντε- ο νεαρός αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης. Την ευθύνη για την ενέργεια είχε αναλάβει με προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας.

Το 2009, που εξαρθρώθηκε η πρώτη γενιά του Επαναστατικού Αγώνα, στη γιάφκα της οδού Αιγίνης στην Κυψέλη είχαν βρεθεί στοιχεία που «έδεναν» τους συλληφθέντες με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του νεαρού αστυνομικού, χωρίς όμως αυτή η κατηγορία να έχει προσωποποιηθεί. Πλέον, κάτω από το νέο πρίσμα των ερευνών, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως ίσως καταφέρουν με τα νέα δεδομένα και ευρήματα που έχουν στα χέρια τους να στηρίξουν κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων γι’ αυτή την ενέργεια.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...