Μετά τους γιατρούς, στην ξενιτιά (της Γερμανίας) Ελληνες νοσηλευτές

Μέχρι χθες ήταν -κυρίως- οι γιατροί που έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας καλύτερο εργασιακό μέλλον στη Γερμανία.

Μέχρι χθες ήταν -κυρίως- οι γιατροί που έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας καλύτερο εργασιακό μέλλον στη Γερμανία. Τώρα όμως και νοσηλευτές ετοιμάζουν… βαλίτσες για το μεγάλο ταξίδι, μακριά από την Ελλάδα της ανεργίας. Εδώ και περίπου ενάμισι μήνα λειτουργεί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (στην οδό Αριστοτέλους 4) το γραφείο διασύνδεσης του γερμανικού Συλλόγου Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους (Verein für Internationale Jugendarbeit – VIJ) το οποίο υποδέχεται νέες και νέους νοσηλευτές, ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, που έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στη Γερμανία (με μισθούς από 2.500 ευρώ μεικτά), στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ενωση προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES».

Σύμφωνα με την Αργυρώ Χασιώτη, εκ των υπευθύνων στο γραφείο διασύνδεσης του γερμανικού συλλόγου στη συμπρωτεύουσα, αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη κάλυψης 220 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία αποτελούν τη βασική δεξαμενή άντλησης των εργαζομένων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει εκτός από το πτυχίο και το βιογραφικό τους, να έχουν μαζί τους και έγγραφο που να πιστοποιεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας (πτυχίο Β2).

Επιπλέον, ο σύλλογος VIJ συνοδεύει τους νεαρούς νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Στουτγάρδης, προκειμένου να γνωρίσουν τους μελλοντικούς εργοδότες τους. Μάλιστα, αν αποφασίσουν να εργαστούν τελικά, τους παρέχει ακόμα και οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα μετάβασης. Το συμβόλαιο έχει ισχύ ενός έτους, με δυνατότητα επέκτασης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ