Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

10.900 € για τρία 24ωρα στην Αθήνα

Το δώρο του Σαμαρά στην κυρία Κλούνεϊ που δεν πήγε λόγω γόβας στην Ακρόπολη

Με αέρα κομψότητας και ντυμένη με λευκό ταγέρ και μαύρες, δεκάποντες γόβες με φιόγκους, πέρασε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου η Αμάλ Αλαμουντίν. Εγγλέζα στο ραντεβού της, η γοητευτική δικηγόρος έφτασε στο πρωθυπουργικό Μέγαρο στις 11.30 ακριβώς, όπως προέβλεπε και το πρόγραμμα για το προκαθορισμένο ραντεβού της με τον Αντώνη Σαμαρά.
2143t34t3w 4Μάλιστα για να τιμήσει την υψηλή καλεσμένη του ο πρωθυπουργός τής έκανε ένα συμβολικό και πολύ ιδιαίτερο δώρο. Της χάρισε ένα light box, το οποίο περιέχει μια φωτογραφία της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Λονδίνο.
2143t34t3w 8Το έργο, δημιούργημα της φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπούλου, αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ που παρουσιάστηκε πέρυσι στην γκαλερί Σκουφά.
2143t34t3w 12Ο τίτλος του εν λόγω πρότζεκτ είναι «Missing sister» και μέσω αυτού η καλλιτέχνιδα κάνει σαφή αναφορά στη χαμένη Καρυάτιδα που κοσμεί το Βρετανικό Μουσείο.

Οπως δήλωσε και στην «Espresso» η κυρία Σωτηροπούλου, το εν λόγω έργο προσφέρθηκε στη σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ με δική της πρωτοβουλία. «Δεν με προσέγγισε κανείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
2143t34t3w 10 0
Στην γκαλερί

«Μέσω της γκαλερί όπου παρουσίασα πέρυσι τη δουλειά μου δόθηκε το έργο στο γραφείο του πρωθυπουργού. Το πήρε εν συνεχεία η σύμβουλός του Λία Δανιόλου. Απ’ όσο γνωρίζω, άρεσε πάρα πολύ το έργο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ελπίζω να άρεσε και στην ίδια, αλλά και στον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ. Εκείνο που με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα ως Ελληνίδα είναι να επιστρέψει η Καρυάτιδα στο σπίτι της, στην Ελλάδα». Οπως εξήγησε η καλλιτέχνιδα στο light box, «η Καρυάτιδα αυτή είναι μπλε χρώματος. Οι διαστάσεις της είναι 30×22. Εγώ προσπάθησα να τη φέρω και πάλι πίσω με τη δημιουργία μου».

Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν φυσικά και οι δύο συνεργάτες της κ. Αλαμουντίν, οι Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ. Ολοι μαζί βρέθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού και συζήτησαν για αρκετή ώρα. Εκεί οι επιφανείς νομικοί τού παρουσίασαν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και τις θέσεις τους αναφορικά με τη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, η βρετανική αντιπροσωπία μετέβη στο Μουσείο της Ακρόπολης.
2143t34t3w 6Να σημειωθεί εδώ πως αν και ιδιαίτερα συνεπής στο πρόγραμμά της, η κ. Κλούνεϊ τελικά παρέκκλινε αυτού, αφού δεν κατάφερε να ανεβεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η νιόπαντρη δικηγόρος χθες στις 16.00, μετά το γεύμα που δόθηκε προς τιμήν της στο όμορφο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, επρόκειτο να ανέβει στον βράχο. Ομως φαίνεται πως οι ψηλοτάκουνες γόβες, οι μοναδικές που είχε κουβαλήσει μαζί της στις βαλίτσες της, δεν μπορούσαν να την πάνε στον Παρθενώνα.

Εμεινε με ανοιχτό το στόμα (!) μπροστά στα Γλυπτά
2143t34t3w 5
Εντυπωσιασμένη από το Μουσείο της Ακρόπολης η δικηγόρος, αναφώνησε δυνατά «oh my goodness»

Εντυπωσιασμένη από τα έργα τέχνης και τους θησαυρούς του Μουσείου της Ακρόπολης, τόσο που δεν δίστασε να αγγίξει και ένα από τα αγάλματα, εμφανίστηκε η γοητευτική δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν. Χθες το μεσημέρι, στη 13.00, η κυρία Κλούνεϊ εμφανίστηκε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την προγραμματισμένη ξενάγησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και οι τουρίστες (που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο δίχως να γνωρίζουν την άφιξή της) δεν σταμάτησαν να την απαθανατίζουν με τον φωτογραφικό φακό τους και τις κάμερες των κινητών τους. Το παραλήρημα μάλιστα συνεχίστηκε και στο εσωτερικό του Μουσείου, όταν η κυρία Αλαμουντίν άρχισε να ξεναγείται στις αίθουσές του από τον διευθυντή του Ιδρύματος Δημήτρη Παντερμαλή.
2143t34t3w 7Παρατηρώντας με ιδιαίτερη προσοχή τα εκθέματα και κάνοντας λιγοστές ερωτήσεις, η κυρία Αλαμουντίν περιηγήθηκε στους χώρους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αίθουσα των αρχαϊκών έργων. Μάλιστα, η γοητευτική δικηγόρος κατά τον περίπατό της δεν δίστασε να αγγίξει και το άγαλμα της Χιώτισσας, μιας εκ των εμβληματικών Κορών της Ακρόπολης.

Εντυπωσιασμένη έμεινε και από το περίφημο Παιδί του Κριτία, ενώ όταν πήγε στις Καρυάτιδες, ρώτησε να μάθει περισσότερα για εκείνην που λείπει και βρίσκεται στο Λονδίνο.

Θαύμασε τις μετόπες

Φυσικά, το ενδιαφέρον της διαπρεπούς δικηγόρου συγκέντρωσε η Αίθουσα των Γλυπτών, στην οποία περιηγήθηκε αρκετή ώρα. Θαύμασε τις μετόπες και τη ζωφόρο του Παρθενώνα και δήλωσε εκστασιασμένη, αναφωνώντας «oh my goodness» όταν αντίκρισε ένα κομμάτι από τον διάκοσμο του άλλοτε μεγαλόπρεπου ναού.

Μάλιστα, έδειχνε να γνωρίζει καλά την ιστορία των Γλυπτών. Χαρακτηριστικό είναι δε πως μια κυρία, επισκέπτρια του Μουσείου, όταν την αντίκρισε και συνειδητοποίησε ποια είναι, άρχισε να τη χειροκροτεί και να φωνάζει «μπράβο» προς εκείνην, επικροτώντας την επίσκεψή της στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
2143t34t3w 11«Εχει δίκιο η Ελλάδα που θέλει πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνα». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η γοητευτική Αμάλ Αλαμουντίν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης μετά το πέρας της ξενάγησής της. Μάλιστα η δικηγόρος, ερωτηθείσα για τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ σχετικά με το τι θέση θα πάρει στη μάχη που δίνει η Ελλάδα για τα Γλυπτά, εκείνη απάντησε με συστολή πως αν κι έχει παντρευτεί λίγο καιρό, γνωρίζει πως έχει πάντα την υποστήριξή του.
2143t34t3w 3«Είναι μια μεγάλη αδικία που μπορεί να επιλυθεί προς όφελος και των δύο πλευρών» τόνισε η ίδια. Ο κ. Πάλμερ, σαφώς πιο ομιλητικός από τη Λιβανέζα δικηγόρο, «έδειξε» τον δρόμο των διεθνών δικαστηρίων για τη διεκδίκηση των Γλυπτών. «Υπάρχουν διεθνή δικαστήρια, όπως -για παράδειγμα- εκείνο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και άλλοι εναλλακτικοί μηχανισμοί επίλυσης διαφορών». Τόνισε δε πως ο βρετανικός νόμος τελευταία έχει αλλάξει και πως το καταστατικό του Βρετανικού Μουσείου οφείλει να συμμορφώνεται στις αλλαγές. Πάντως, ο κ. Τασούλας υποστήριξε ρητώς πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά.

«Ευχαριστώ για το γεύμα!»
2143t34t3w 15
ΑΠΟΛΑΥΣΕ τις νοστιμιές του Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο και ευχαρίστησε τον Ελληνα σεφ και τους βοηθούς του με ένα ιδιόχειρο σημείωμα. «Αγαπητό προσωπικό του εστιατορίου Βαρούλκο, σας ευχαριστώ για τη ζεστή υποδοχή και το νόστιμο γεύμα. Αμάλ» έγραψε σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί η Λιβανέζα δικηγόρος, αφού είχε γευτεί νωρίτερα αχινοσαλάτα, λαβράκι με ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, φιλέτα μπαρμπουνιού με μους καπνιστής μελιτζάνας και γευστικό κριθαράκι με γαρίδες Αμβρακικού, μεταξύ άλλων.
2143t34t3w 14Λίγο αργότερα, ο Λευτέρης Λαζάρου, που υποδέχτηκε τη μελαχρινή καλλονή στο εστιατόριό του, έκανε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο facebook, γράφοντας «χαίρομαι που έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και είναι τιμή μου να φιλοξενώ στο Βαρούλκο τις προσωπικότητες που υποστηρίζουν τον σκοπό αυτό», συνοδεύοντάς τη με μια φωτογραφία από τη συνάντησή τους. Να πούμε ότι στο γεύμα συνόδευαν την Αμάλ ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και οι συνεργάτες της.

Σχεδόν 10.900 ευρώ για τη χολιγουντιανή δικηγόρο

Μπορεί κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας (φωτό κάτω) να απέφυγε να απαντήσει όσον αφορά το πόσο κοστίζουν οι νομικές συμβουλές που δίνουν οι τρεις διαπρεπείς δικηγόροι, λέγοντας πως «αυτά θα γίνουν αργότερα», ωστόσο το κόστος της τριήμερης βόλτας τους έχει γίνει ήδη γνωστό. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 10 Οκτωβρίου, σχεδόν 10.900 ευρώ δαπανήθηκαν από το ελληνικό κράτος για αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση του αυτοκινήτου με οδηγό για τις μετακινήσεις της κυρίας Κλούνεϊ και των υπόλοιπων νομικών!
2143t34t3w 2Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ρητά ότι η κυρία Αλαμουντίν αλλά και οι κύριοι Ρόμπερτσον, Πάλμερ και Χιλ είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του προέδρου της κυβέρνησης «για τη διαφήμιση της επιστροφής των Μαρμάρων».

Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως χθες, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Τασούλας δεν απάντησε ευθαρσώς για το κόστος των νομικών υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι τρεις διαπρεπείς δικηγόροι, υποστηρίζοντας πως το ποσό θα καθοριστεί στο προσεχές μέλλον. Πάντως ένα είναι το σίγουρο, πως δεν θα εργαστούν για εμάς αμισθί!

Η Ελένη Λουκά όρμησε για να την αγκαλιάσει
2143t34t3w 13
Πάντως, προτού συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, η Αμάλ Αλαμουντίν δέχτηκε… επίθεση αγάπης από την Ελένη Λουκά. Η γνωστή περσόνα,  η οποία είχε στήσει καραούλι έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» (όπως είχε κάνει και στην περίπτωση της Lady Gaga), μόλις είδε τη σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ να βγαίνει όρμησε προς το μέρος της, την αγκάλιασε, τη φίλησε και άρχισε να της λέει «συγχαρητήρια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μπράβο, μπράβο». Η δικηγόρος έμεινε άναυδη, αλλά δεν έχασε το χαμόγελό της. Αμέσως έσπευσαν οι άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας ώστε να απομακρύνουν την κυρία Λουκά,  η οποία συνέχισε να της φωνάζει «συγχαρητήρια» ακόμη και στα αγγλικά.

Βρετανικά σχόλια για «μιντιακό τσίρκο…»!

ΕΠΙΘΕΣΗ διά της πλαγίας στην επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα εξαπολύουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «μιντιακό τσίρκο» έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας. Ο Ρόμπερτ Χάρντμαν της «Daily Mail», σχολιάζοντας την ουσία της επίσκεψης, τονίζει ότι τη δεκαετία του ’80 κανείς στην Ελλάδα δεν νοιαζόταν για το πού βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ότι το θέμα ήρθε στο φως από τους πολιτικούς, προς άγρα ψήφων. Επιχειρηματολογεί δε υπέρ της παραμονής τους στη Βρετανία, υποστηρίζοντας πως αν επιστραφούν, θα στεγαστούν σε ένα λιγότερο εντυπωσιακό μουσείο σε σχέση με το Βρετανικό.

Λαμπερό δείπνο

Η «Telegraph» αποδίδει στο status της Αμάλ Αλαμουντίν, ως κυρίας Κλούνεϊ, την ελληνική κινητοποίηση, μη παραλείποντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεύμα στο Βαρούλκο. «Δειπνώντας με την Ολγα Κεφαλογιάννη, την εξίσου λαμπερή Ελληνίδα υπουργό Τουρισμού, χρειάστηκε για άλλη μία φορά τα γυαλιά της προκειμένου να καλύψει τα μάτια της από τους παπαράτσι, ενώ έτρωγε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο». Απάντηση στα βρετανικά δημοσιεύματα αποτελεί πάντως σχόλιο του περιοδικού «Forbes», που γράφει: «Η νομική συνδρομή της Αμάλ Αλαμουντίν στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα γεμίζει ελπίδες τους Ελληνες και καταρρακώνει τους Βρετανούς, καθώς πλέον συνοδεύεται από χολιγουντιανή ισχύ».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...