Ο Ελληνας που προετοιμάζει τους αστροναύτες για το Διάστημα

ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ επιστήμονα ανέθεσε η NASA την ανεύρεση νέων μεθόδων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αστροναυτών!

ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ επιστήμονα ανέθεσε η NASA την ανεύρεση νέων μεθόδων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αστροναυτών! Πρόκειται για τον δρα Ανδρέα Φλουρή που πρόσφατα επέστρεψε από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ με τον επίζηλο τίτλο του Ειδικού Αξιολογητή ερευνητικών προγραμμάτων της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένας από τους συνολικά τρεις Ευρωπαίους που συμμετέχουν στην Επιτροπή Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας της NASA.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να αξιολογήσει τις μελέτες που θα στείλουν επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο με αντικείμενο τη ζωή στο Διάστημα και ιδιαίτερα τις βιολογικές ανάγκες των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οσες από τις προτεινόμενες μελέτες γίνουν δεκτές, θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του ISS τα επόμενα χρόνια.

Η επιλογή του δρος Φλουρή δεν είναι τυχαία, καθώς η ερευνητική ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μελετά τους τρόπους με τους οποίους παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως θερμοκρασία, βυθός και Διάστημα επιδρούν στη φύση και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Εξάλλου, ο ίδιος έχει διεξαγάγει σειρά μελετών που οδήγησαν στον καλύτερο σχεδιασμό του συστήματος ψύξης των στολών των αστροναυτών. Με δηλώσεις του ο δρ Φλουρής ευχήθηκε «στο μέλλον η Ελλάδα να επεκτείνει σταδιακά το εύρος των δραστηριοτήτων της μέσα από τη συμμετοχή της σε νέα διαστημικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ