«Παρέδωσε» το μωρό του στην Εφορία

«Πάρτε το, δεν μπορώ να το ζήσω» φώναζε απεγνωσμένος 35χρονος άνεργος πατέρας στη ΔΟΥ Ρόδου

«Πάρτε το, δεν μπορώ να το ζήσω»! Συγκλονίζει η ιστορία ενός πατέρα από τη Ρόδο, ο οποίος σε κατάσταση απόγνωσης, αφού η Εφορία τού πήρε και τα τελευταία 300 ευρώ που είχε στην τράπεζα, πήγε στη ΔΟΥ για να… παραδώσει το δύο ετών παιδί του.

Ο 35χρονος Παναγιώτης, διαζευγμένος άνεργος πατέρας που έχει την επιμέλεια του παιδιού του, δεν πίστευε στα μάτια του όταν διαπίστωσε ότι έκαναν φτερά τα 300 ευρώ που είχαν απομείνει στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», το ποσό είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου, η οποία ζει σε άλλη πόλη, με στόχο να βοηθηθούν ο ίδιος και το εγγόνι της.

Ομως, ο λογαριασμός της τράπεζας, ενώ παλαιότερα ήταν μισθοδοτικός και είχε δηλωθεί ως «ακατάσχετος», δεν επικαιροποιήθηκε για το 2014, με αποτέλεσμα η Εφορία να προχωρήσει στην κατάσχεση του ποσού.

Ο 35χρονος, έχοντας στην αγκαλιά του το κατάξανθο μωράκι του που κοιμόταν, πήγε «γραμμή» στη ΔΟΥ Ρόδου, όπου ενημέρωσε τον έφορο ότι βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, αφού είναι άνεργος εδώ και καιρό.

Συμβολική κίνηση

Οπως του είπε, αν δεν πάρει ξανά τα λεφτά πίσω, θα αναγκαστεί ακόμη και να αφήσει στην τοπική εφορία το αγγελούδι του (!), σε μια καθαρά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Εξήγησε ότι με τα λιγοστά αυτά χρήματα θα μπορούσε να περάσει για το επόμενο χρονικό διάστημα και να καλύψει τα βασικά έξοδα για εκείνον και το παιδάκι του.

Αναυδος ο έφορος από τα λεγόμενα και τη στάση του 35χρονου, του είπε να καθίσει και να συζητήσουν, εξηγώντας του ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς έχει χρέη προς τη Δημόσια Οικονομική Εφορία Ρόδου. Τον πληροφόρησε, επίσης, ότι έπρεπε να επικαιροποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δηλώσει πριν από αρκετό καιρό.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ο κ. Παναγιώτης εξήγησε ότι είχε δηλώσει τον λογαριασμό ως ακατάσχετο, επειδή όμως είναι άνεργος από τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτόματα καταργήθηκε.

«Μου είπαν συγκεκριμένα να δηλώσω ξανά το ακατάσχετο του λογαριασμού, έπειτα να έρθω και να κάνω ρύθμιση και θα δούμε μετά τι μπορεί να γίνει. Διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι με αυτά τα χρήματα που έβαλε στον λογαριασμό η μητέρα μου ζούμε εγώ και το παιδί μου και μου εξήγησαν ότι δεν είναι εσκεμμένο αυτό και πως έτσι λειτουργεί το σύστημα».

Σημειωτέον ότι οι Ροδίτες επιχειρηματίες κι ελεύθεροι επαγγελίες χρωστούν ποσό της τάξης των 360.000.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 5.800 επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους, μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι αδυνατούν εκ των πραγμάτων να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ